*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
מסעדת דוניס דגים ויין – אם בא לכם לקחת הפסקה מהשגרה ולהרגיש שהעולם טוב יותר, לפחות לכמה שעות
אם יש משהו שהשף עידן טאובר יודע לעשות, זה אוכל יצירתי, מדהים ומלהיב, והבשורות הטובות באמת זה שמדובר באוכל כשר, כך שכולכם יכולים, ומוזמנים, להגיע למסעדה בבעלותו, הובלתו וניהולו - דוניס דגים ויין – להתענג על אוכל משובח (הטעינו את הטלפון, כי תרצו לצלם את כל המנות שיגיעו אליכם) ואירוח נפלא, כזה שישאיר בכם חשק לחזור שוב ושוב, ושוב.
דוניס דגים ויין היא מסעדת דגים חלבית, ששמה דגש על חומרי גלם טריים עונתיים, ועבודה עם דגה טרייה בלבד. השף עידן, בחור צעיר הנמצא שנים רבות בתחום המסעדנות ועבד במטבחים רבים בארץ ובחו"ל, הצליח להביא בשורה של מסעדה ברמה גבוהה, באיזור מרכזי ובכשרות המהודרת הרב מחפוד.
עידן, איך אתה חושב על מנות?
"באוכל תמיד צריך לדעת לחבר בין טעמים נכונים, וכמובן להשתמש בידע שנצבר עם השנים, בעבודה קשה ותוך כדי ניסיון וטעייה. אני לוקח את כל סגנונות המטבח שלמדתי בעבר ומביא את זה אליי למסעדה בסגנון הים תיכוני שאני רוצה ושמתאים לחך הישראלי"
איך אתה מסתדר עם אוכל כשר?
"בשנים הראשונות עבדתי במטבחים לא כשרים, ועם השנים נכנסתי לעולם הכשר והבנתי, שעם המנות הכשרות שאני מכין לקהל שלי, אני גורם להם להרגיש טוב – הם לא מרגישים בחסרונן של המנות הלא כשרות. זה לא מקרי שבעת האחרונה יותר ויותר מסעדות כשרות נפתחות – אם יודעים לבשל אוכל טעים, יודעים גם להוציא אוכל כשר נפלא".
למה בעצם רצית שהמסעדה תהיה כשרה?
"אני פותח רק עסקים כשרים. אני מאמין במנוחה בשישי ובשבת, להעניק זמן איכות למשפחה. את המסעדות שעובדות סביב השעון אני משאיר לאחרים. מסעדה כשרה נותנת אופציה לחוויה לכל הדתות והאמונות".
האם אתם פתוחים כרגיל בימים אלה?
"לא. המלחמה פגעה בכל עולם המסעדות ובעסקים רבים. כרגע אני שיניתי את שעות הפעילות ואנחנו עובדים בימים א' – ה' בין השעות 17:00-23:00. אני עובד עם צוות מצומצם ומזל שיש משפחה שעוזרת".
מנות שבלטו לנו בתפריט:
sea gar - סיגרים של פילו ממולאים בדג לוקוס קצוץ וירוקים, על מצע טחינה ונענע
פילה ברבוניה ברוטב ים תיכוני לימוני , מיקס בייבי , עגבניות מיובשות
דגי בריכה שלמים - בורי / מושט - מטוגן / פתוח בתנור / אפוי במלח
דניס ים תיכוני - דניס שלם אפוי בתנור עם רוטב ים תיכוני, שרי, בצל , שום , יין לבן , פטרוזיליה ופיקנטיות חמצמצה
לוקוס על החרב - נתחי לוקוס עסיסיים, בצל , שרי ופלפל חריף על שיפוד ברזל חם בתיבול שווארמה. מוגש לצד טחינה ולימון טרי
קצ׳ו א פפה - חמאה , פרמזן , פלפל שחור
דוניס דגים ויין נמצאת ברחוב הסיבים 49 פתח תקווה פינת הערבה 1 גבעת שמואל
ביסטרו 56: הנאה מאוכל, נוף קסום ואווירה קסומה
ברוכים הבאים למסעדת היוקרה ביסטרו 56. מהמרפסת, הממוקמת בקומה השנייה של קניון ארנה במרינה הרצליה, תוכלו להתענג על הנוף המרהיב של המרינה
מסעדת השף M37 - המסעדה שלא תרצו לפספס
M37 היא מסעדה מצוינת של השף מייסור, המציעה מנעד רחב של סגנונות בישול. השף משרה אווירה ייחודית המשלבת בין תשוקתו האישית לבישול ולבשר, לבין ביטוי מקורי של התרבות והמורשת הדרוזית שהוא מזוהה עמן.
פורטו – מטבח ים תיכוני: אווירה נעימה ואוכל משובח
בעיר אשדוד, במפגש בין נמל אשדוד לבין הים התיכון, שוכנת מסעדת דגים ופיצרייה "פורטו" - מקום קסום שהופך כל ארוחה לחגיגה קולינרית ים תיכונית משובחת.
סוהו: אסיאתית אמיתית ראשון לציון
סוהו היא לא עוד מסעדה אסייתית רגילה, אלא חוויה קולינרית ייחודית ומרגשת המביאה את המרקמים, הטעמים, הריחות והתבלינים המופלאים של המטבח המזרח אסיאתי היישר אל לב העיר ראשון לציון. מרגע הכניסה למסעדה הלקוחות חשים כאילו הם צוללים אל תוך עולם אחר,
חדש ומלוח: אנין המסעדה החמה של ים המלח נפתחה
סוף סוף היא פה: מסעדת בשרים חדשה ומעולה פתחה את שעריה לחובבי הבשר בים המלח. מסעדת "אנין" מציעה תפריט עשיר ומגוון של מנות בשר איכותיות, טריות ומשובחות, לצד נוף עוצר נשימה של ים המלח.
מה נשים אוהבות לאכול? המסעדות המושלמות לערב נשים
אז מה נשים באמת אוהבות לאכול, טאפאסים, איטלקי, סושי מטורף או סטייק עסיסי? קבלו את המדריך לבחירת המסעדה האידיאלית והטעימה לערב נשים מושלם, בחודש בו כולם מדברים על נשים
קינוחי שוקולד מומלצים בעוטף ובצפון
קצת מתיקות לא תזיק! הכתבה הבאה מוקדשת באהבה גדולה לאלו העוסקים במלאכה המתוקה בצפון המופגז וביישובי העוטף. סופלה, מוס, מילקי, טארט או עוגה בלגית – קבלו מתיקות בשעת מלחמה.
מונא - ביסטרו ירושלמי אלגנטי
מסעדת מונא היא מסעדת ביסטרו שף, אלגנטית ונינוחה הממוקמת בתוך מבנה אבן היסטורי בלב ירושלים.