אחרי שנים רבות שבהן הרצליה הייתה מלכת הקולינריה הבלתי מעורערת של אזור השרון, בשקט בשקט ובאלגנטיות ראויה לציון, הגיחה מאחוריה הוד השרון וחטפה ממנה את הכתר. אז אמנם כבודה של הרצליה במקומו מונח, אך אין ספק שהדברים המעניינים באמת, קורים היום בהוד השרון. אז איפה אוכלים בעיר המטופחת? טוב ששאלתם - לפניכם מקבץ מנצח של מסעדות מומלצות בהוד השרון.
המוסדות הקולינרים של תל אביב
מסעדות מומלצות באשדוד
המסעדות הכשרות הטובות בארץ
קיטשן גארדן
מסעדת קיטשן גארדן, של השף משה שגב, נפתחה לקראת סוף חודש יוני 2016 בקניון שרונים והציגה לקהל המקומי את הקונספט הירוק של "גינה אכילה". המסעדה הפורחת מעוצבת כמשתלה ומוקפת בעשבי תבלין הנקטפים לאורך הארוחה ומככבים במנות היצירתיות של משה. בקיטשן גארדן מגישים בין השאר פסטות מצוינות ומזמינים את הסועדים ליהנות ממבחר מנות שף עונתיות, המוגשות למרכז השולחן בעלות של 39 שקלים לסועד (74 שקלים ללא הזמנת מנה עיקרית).
אסור לפספס: כשיושבים בקיטשן גארדן, חשוב לזכור לשמור מקום לקינוחים הנדיבים המוגשים בעציצים. הפייבוריט שלנו הוא העציץ התורכי, המגיע עם מלבי וניל, גרנולה, אגוזים וקינמון, המוגשים עם רוטב תותים ולמון גראס.
קיטשן גארדן, הרקון 2, הוד השרון. 053-9443115
ריפאבליק
ריפאבליק היא מסעדת ביסטרו מודרנית שבאה לעולם באמצע 2017. מאחורי המסעדה המצליחה עומד בין השאר אורי רז, הבעלים של הפיאצה והסושיאל קלאב ועל התפריט המשתנה לאורך היום, חתום השף והיועץ הקולינרי אסף זילברשטיין (סבסטיאן, ים 7, סושי סמבה). כמצופה ממסעדת ביסטרו, התפריט של ריפאבליק ארוך ומגוון וכולל מנות טעימות ומשביעות במחירים הוגנים. את המנות המצוינות של זילברשטיין, אפשר ללוות באחד (או יותר) מהקוקטיילים היצירתיים המוגשים במקום, בבירה מהחבית או בכוס יין טוב, מתפריט האלכוהול העשיר.
אסור לפספס: מתחשק לכם רק לנשנש? הזמינו סביצ'ה דג ים או טונה אדומה צרובה. מתים מרעב? לכו על אנטריקוט מבשר בקר ישראלי במשקל 350 גרם המוגש עם קרם שום ירוק ותוספת לבחירה.
ריפאבליק, הנגר 24, הוד השרון. 053-9377427
מנות מצוינות וקוקטיילים יצירתיים. ריפאבליק (צילום: באדיבות המקום)
דלי אסיאתי
דלי אסיאתי נפתחה בתחילת 2014 על ידי שלוש אושיות קולינריות עם רזומה מרשים: המסעדן יובל בראשי (223, סושיאל קלאב), השף נועם שרגל (מייז פיוז'ן, רוקה) והשף רוברט קלוגר (סרווסריה, סושיאל קלאב). בארבע שנות קיומה, דלי אסייאתי הפכה לאחת המסעדות העסוקות ביותר בעיר, בין היתר הודות להקפדה חסרת הפשרות על איכות המנות, השירות המתוקתק והתמחור ההוגן. לצד מנות הסושי המפורסמות של המקום, מגישים בדלי אסיאתי גם מבחר לחמניות סיניות מאודות (באנס), מגוון מנות גיוזה, מרקים מצוינים ומבחר מנות אורז ונודלס.
אסור לפספס: אנחנו התאהבנו בקינוח העונה לשם באן ספיישל, הכולל זוג באנס מטוגנות, במילוי גלידת וניל או קוקוס, ברוטב פירות יער ושבבי קוקוס.
דלי אסיאתי, הבנים 15, הוד השרון. 053-6130817
יש גם באן לקינוח. דלי אסיאתי (צילום: באדיבות המקום)
צ'ופ צ'ופ
את רזי העישון למד מור בק, השף והבעלים של מקדש הבשרים המעושנים של הוד השרון, בזמן שבילה בניגריה בנעוריו במסגרת שליחות של הוריו. ב-2014 הוא הקים את צ'ופ צ'ופ, אחרי שרכש לא מעט ניסיון בתחום המסעדנות, בין היתר אצל יונתן רושפלד, תחתיו עבד בשתי המסעדות הראשונות שלו, הזכורות לטוב. אז מה אוכלים בצ'ופ צ'ופ ומה לכל הרוחות מריח כל כך טוב? שפע של בשרים מעושנים (בעישון חם), העוברים צלייה מהירה על הפלנצ'ה לפני שהם נתחבים לג'בטה טרייה או מונחים בעדינות על הצלחת. בין היתר מדובר באנטריקוט, חזה הודו וחזה אווז, ספייריבס טלה, סינטה וחזה בקר.
אסור לפספס: אם אתם כבר מכירים את הנתחים המעושנים, נמליץ לכם ללכת לשם שינוי על ההמבורגר המצוין של בק. אם הגעתם למקום בפעם הראשונה, תנו לשף לארגן לכם את הארוחה. בק הוא מסוג האנשים שתמיד עדיף לתת להם לבחור עבורכם מה להזמין.
צ'ופ צ'ופ, דרך רמתיים 69, הוד השרון. 053-9387450
אנג'לינה
אנג'לינה היא מסעדה ותיקה במונחים מקומיים, שכן השנה היא חגגה את יום הולדתה ה-13. אנג'לינה גם הייתה המסעדה הראשונה שהיוותה אבן שואבת לסועדים שהגיעו מחוץ לעיר ובכך שמה לראשונה את הוד השרון על מפת הקולינריה של נפת השרון. המסעדה המקסימה נפתחה בעקבות געגועיו של דוד זהות (ZAZA, אסיה מוניקה), בעל הבית ויליד פריז, לטעמי וניחוחות ילדותו. באנג'לינה מציעים תפריט בראסרי עשיר ומגוון, הכולל בין היתר לינגוויני פירות ים נהדר, פילה בשר לבן בגריל, ריזוטו פירות ים ויופי של ארוחות בוקר מושקעות.
אסור לפספס: באמת שלא פשוט לבחור אבל אנחנו נדלקנו במיוחד על פילה דג ים בליים, המוגש על ניוקי ירקות גינה בחמאה ויין לבן.
אנג'לינה, הבנים 14, הוד השרון. 053-9444151
להזמנת מקום באנג'לינה
ותיקה וטעימה. אנג'לינה (צילום: באדיבות המקום)
נונו
נונו נפתחה ב-2011 בפאתי הוד השרון ותוך זמן קצר הפכה לסיפור הצלחה. היא הוקמה על ידי זוג אנשי היי טק (דובב לוינסון ויקי בונה), שחברו להקמה של קרן הון מיוחדת, שמטרתה להשקיע כספים במסעדות ארצנו. במסעדת נונו, נראה כי לקרן הייתה סיבה טובה להשקיע, כי גם בשבועות שבהם נרשמת ירידה בפעילות במסעדות הוד השרון, בנונו התפוסה מלאה. אולי זה קשור לתנור המיוחד שמוסק בעצי הדר, אולי ליין הבית, שעליו חתום היינן עידו לוינסון (אח של דובב) ואולי בגלל שבנונו פשוט מבינים במסעדנות: התמחור של המנות הוגן במיוחד, האיכות גבוהה (מבלי לקפוץ מעל הפופיק), המבחר עשיר והשירות מקצועי ובגובה העיניים. אה, כן – בנונו מגישים גם גלידה משובחת תוצרת בית. זה אף פעם לא הזיק.
אסור לפספס: אנחנו ממליצים לכם בחום גבוה מאוד שקורן מתנור האבן, ללכת על רוטלו: גלילי פסטה ממולאים בדלעת מקורמלת, בטטה, תרד, גבינת ריקוטה, פטה ופרמז'ן ברוטב רוזה. כל היופי הזה מקבל ארומה מיוחדת שמגיעה ישירות מלהבות העצים הנשרפים להם לאיטם.
נונו, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון. 053-9369236
תמחור הוגן ואיכות גבוהה. נונו (צילום: באדיבות המקום)
אסיה מוניקה
מאחורי אסיה מוניקה, שנפתחה ב-2010, עומדים שני מסעדנים מצליחים ומוכשרים: דוד זהות (אנג'לינה, ZAZA) ודניאל זך (כרמלה בנחלה), שנראה כי בורכו במגע זהב. את ההשראה לאסיה מוניקה, קיבל זך בזמן שביקר בארצות הברית במסעדת גריל האוס אמריקאי שהגישה גם סושי. בתפריט האינסופי שהוא מגיש באסיה מוניקה, תמצאו מבחר מנות גריל, סושי, דים סאם, אורז ונודלס, המושפעות ממטבחי וייטנאם, יפן ותאילנד. בין היתר מדובר בהמבורגר המוגש בלחמניית באן מאודה, כנפיים המוגשות על אורז מאודה וחזה עוף במרינדת הוי סין שנצלה על הגריל ומוגש על פירה וירקות מוקפצים בווק.
אסור לפספס: התחילו את הארוחה עם סלט הפפאיה המצוין של זך ומשם המשיכו לאן שרק מתחשק לכם. אין לנו ספק שבסופו של דבר תגיעו לכרס מלאה ולחיוך ענק ושבע רצון.
אסיה מוניקה, הרקון 2, הוד השרון. 053-9444164
אל תפספסו את סלט הפפאיה. אסיה מוניקה (צילום: באדיבות המקום)
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת