נגישות
נגישות

חולמת באיטלקית: השפית תמר כהן-צדק

היא למדה בישול באיטליה, עבדה במסעדות מכוכבות מישלן, וחזרה לארץ כדי ליצור כאן אוכל איטלקי אותנטי. השפית תמר כהן-צדק, הלא היא הבעלים של קוצ'ינה תמר, בראיון על חלומות מארץ רחוקה, הגשמה והתמדה

שפים המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 27/08/2015, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אין הרבה מסעדות בתל אביב שיש להן סיפור יפה כמו לקוצ'ינה תמר. אהבה שהתחילה באיטליה והגיעה לארץ כדי להמשיך את המסורת הקולינרית האיטלקית כאן אצלנו. תמר כהן-צדק מבשלת בהשפעת האזור הכפרי אמיליה רומאניה, שממוקם בצפון איטליה, ומקפידה כל הזמן להתחדש ולהביא מקוריות ויצירתיות אל המקום הקסום שלה.

קוצ'ינה תמר שומרת כבר כמה שנים על מעמד של טרטוריה איטלקית פופולרית בתל אביב. סועדים קבועים נוהרים אל רחוב הצפירה 10 כדי לטעום ממעשה ידיה של תמר.

ערכנו ראיון קצר כדי להבין כיצד התגלגלה מלימודי וטרינריה, דרך עבודה במסעדות מכוכבות מישלן, מסעדת וינס ותמר ועד שפתחה את הבייבי שלה – קוצ'ינה תמר.

איך הגעת להיות שפית?
נסעתי ללמוד וטרינריה באיטליה. תוך כדי הלימודים הבית שלי הפך להיות מקום המפגש לחברים ותמיד בישלתי והכנתי ארוחות לכולם. בינתיים הפסקתי את לימודי הוטרינריה ולא רציתי לחזור לישראל. אהבתי את איטליה ואת ההתנהלות התמידית בה סביב האוכל. החלטתי ללכת ללמוד בבית ספר לבישול ואכן כך היה. במהלך הלימודים עשיתי במקביל גם קורס ייננות. המורה בבית הספר לייננות אמר לי שאני צריכה ללכת לבשל במסעדה. הוא הכיר לי את אלברטו מ-Da Amerigo 1934, שהינה טרטוריה עם כוכב מישלן שנמצאת בסבינו, איטליה, ושם עבדתי כשנה. לאחר מכן עברתי למסעדת שני כוכבי מישלן בורונה בשם "Il Desco", שם למדתי את רזי המטבח האיטלקי של אזור ונטו ואת תחום הכנת הפסטה. לאחר חצי שנה הצפנתי לעיירה בשם Cavalese השוכנת למרגלות הדולמיטים, שם עבדתי במסעדת "Costa Salici" והתמקדתי במטבח הצפון איטלקי המיוחד כל כך.

קצת על גלגול המסעדה מוינס ותמר לקוצ'ינה תמר, ומדוע דווקא מסעדה ברחוב הצפירה?
לפני מסעדת וינס ותמר היה לנו קייטרינג. יום אחד נסענו ברכב ונתקענו בכביש איילון. השארנו את האוטו במוסך סמוך לרחוב הצפירה והתחלנו לצעוד ברגל. לפתע ראינו שלט "להשכרה" וחשבנו שזה יכול להיות מקום טוב למטבח וטעימות לקייטרינג. שכרנו את המקום עבור הקייטרינג, ולכן גם המטבח במסעדה גדול. ואז החלטנו שלמרות ששכרנו עבור קייטרינג נפתח מסעדה קטנה שתיועד רק לארוחות ערב. ופתחנו. זה התחיל מ-5 שולחנות, נחל הצלחה ולאט לאט גדלנו. בהמשך החלטנו שכל אחד ילך לדרכו המקצועית – וינס פתח את השרקוטרי, ואני - מכיוון שאני כל כך מחוברת ואוהבת את איטליה ושם גם למדתי ובישלתי - פתחתי את 'קוצ'ינה תמר'. ומאז אני פה.

איך שורדים בעיר ללא הפסקה לצד לא מעט טרטוריות איטלקיות אותנטיות וראויות?
אני חושבת שצריך להאמין במה שעושים, להשקיע, לעשות שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר, לא להתפשר גם על האותנטיות והבסיס ומנות הדגל, ובמקביל גם להקפיד לחדש ולהתחדש.

איזו מנה לא תוציאי מהתפריט?
את הבודינו - סופלה פרמיג'אנו מוגש עם פטריות שמפניון וכמהין; את הרביולי טרטופו - כיסוני פסטה במילוי ריקוטה, פרמיג'אנו וכמהין ברוטב חמאת כמהין; את הטליאטלה בנדיירה – פסטה מעודנת בסלק מוקפצת עם פטריות, אספרגוס ותרד עם נגיעת שמנת וגבינת ריקוטה. ויש מנות דגל נוספות. אלו מנות שהולכות איתנו כמעט מההתחלה.

מי האנשים שמגיעים למסעדה – לקוחות מזדמנים/קבועים?
בעיקר קבועים, שמלווים אותנו כבר הרבה שנים. אך יש גם לקוחות מזדמנים וחדשים רבים.

תוכניות לעתיד?
להמשיך ליהנות ולגרום הנאה לסועדים בקוצ'ינה תמר, ובמקביל לחדש ולהתחדש.

מסעדה/שף אהוב בארץ?
מאד אוהבת את מגדלנה של זוזו – יוסף חנא (בצומת מגדל).

ולסיום, מתכון לבודינו של קוצ'ינה תמר
מצרכים:
½ 1 כפות קמח
4 ביצים
מלח, לפי הטעם (לא יותר מדי כי גבינת הפרמז'ן עצמה מלוחה)
פלפל, לפי הטעם
200 גרם פרמז'ן מגורד
אגוז מוסקט, לפי הטעם
200 מ"ל שמנת
200 מ"ל חלב
>> להמשך המתכון

קוצ'ינה תמר, הצפירה 10, תל אביב. 053-9443934
 
צילומים: אפיק גבאי

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים
מסעדת השף הערבית שאתם לא מכירים
מסעדות שף בתל אביב – גורמה פנומנאלי לסקרנים בלבד
מצאנו לכם ארבע מסעדות שף כשרות ושוות!