כמעט ואין הורה באזור המרכז והשרון שלא עשה כבר כמה סיבובים בפארק רעננה. ביום שבת גודשות את המקום משפחות צעירות על אופניהן, עגלותיהן ונעלי ספורט, כדי לרוץ אחרי הילדים. פארק רעננה הוא מקום בילוי נפלא שנמצא בקצה העיר הגובל עם הרצליה.
ממש ליד הפארק, במרחק חציית כביש בצומת אחוזה, נמצאת מסעדת אדיסון. מיקומה של המסעדה מושך אליו אוכלוסייה מאוד מגוונת. משפחות המגיעות לאחר ביקור בפארק בשבת ומחפשות בראנץ' שווה, אנשי עסקים ועובדים מהסביבה, אנשים שסיימו זה עתה את השופינג ברחוב אחוזה, וגם תושבי הסביבה שמעוניינים בארוחת צהריים משתלמת (יש עסקיות ב-49 ₪) או ארוחת ערב רומנטית. מסעדת אדיסון משנה את פניה בכל שעות היום.
אוכלים לפי הקצב
תשע שנים שהיא לא מפסיקה לחדש לקהל הסועדים שפוקד את המקום, וביום שני בערב בכלל לא מפתיע שהמסעדה מלאה. התיישבנו, אנוכי ואחותי, באחד השולחנות הפנימיים וקיבלנו אחלה נוף אל הבר המרשים שעוצב על ידי האדריכלית טלי כהן אנדרסון. ההשקעה בעיצוב המקום ניכרת, ובעיקר במסכי הפלזמה ובתאורה נהדרת שגם היא משתנה לאורך כל היום, בהתאם לאווירה.
הקצב של אדיסון בשעות הערב נינוח. האקוסטיקה במקום נפלאה, ואפשר לדבר בלי לצעוק. קיבלנו חיש מהר את התפריטים הגדולים והתחלנו במו"מ. היא פחות בעניין של דגים, ואני בעניין של לנסות דברים חדשים. לבסוף זרמנו עם אהבתנו הישנה והטובה, והזמנו פטה כבדי עוף וקונפיטורה. קיבלנו מנה מרשימה של כבד עם טוסטונים משולשים שנקלו קלות ושימשו מצע נהדר לפטה נעים ורך, כמו שפטה צריך להיות. לאחר מכן הגיעו הסיגרים – מנה מקורית ומיוחדת של שני סיגרים גדולים במילוי בשר טלה וצנוברים על גספצ'ו עגבניות וטחינה. הסיגרים חוסלו בתוך דקה וחצי, והגספצ'ו הרענן והטעים נטבל על ידי הטוסטונים עד הטיפה האחרונה. לא השארנו מקום לספק – מדובר במנה מוצלחת במיוחד שעונה על כל הציפיות, ואף מעבר.
אנו חובבות של מנות ראשונות, והעזנו להזמין מנה ראשונה נוספת, שהיתה אחת ממנות הספיישל באותו היום, והוכתרה לאחר מכן כגולת הכותרת של הארוחה. מנת כבד אווז על קרוסטיני וקונפיטורת עגבניות. לא ציפינו לקבל נתח כה מרשים של כבד אווז. הקרוסטיני ספג את הנוזלים של הקונפיטורה ושל הכבד והיה מצע מושלם למנה מושלמת. כל כך מושלמת ששכחנו מהעיקרית שהגיעה לאחר כמה דקות.
>> להזמנת שולחן במסעדת אדיסון
אתגר הציידים
הפעם הצבנו אתגר רציני. פלטת ציידים ענקית שכוללת שתי צלעות כבש, שני נתחי אנטריקוט, שני נתחי פילה בקר ושני נתחים של פרגית. מצוידות בסכין משוננת, לקחנו נשימה ארוכה וצללנו אל עולם שכולו בשר.
התחלנו עם צלעות הכבש, שהיו עשויות במידה הנכונה, רכות וטעימות. לאחר מכן נדגם הפילה ומיד אחריו נזלל האנטריקוט. גם הם היו עשויים בדיוק כמו שצריך. אחרונה חביבה קרצה אלינו מהצלחת הפרגית. גם עליה הצלחנו לגבור כנגד כל הסיכויים, וציינו בחיוב את המרינדה המיוחדת שלה. שקלנו לשאול את המלצרית מה מרכיב את אותה מרינדה קסומה, אך החלטנו שכדאי להשאיר את המנות האלו למסעדה ולא לבית. בהחלט כבר הצטברו להן סיבות לחזור ולבקר במקום. את התוספות הנהדרות של המנה – הום פרייז בצ'ילי ושעועית ירוקה מוקפצת, נשנשנו בין ביס לביס.
לא רחוק מהמסעדה שוכן לו המרכז הבינתחומי, מה שמביא אל אדיסון מלצרים סטודנטים איכותיים ומאירי פנים. המלצרית המקסימה שלנו סיפרה על לימודי התקשורת ועל הצוות הנפלא במקום שמרגיש ממש כמו משפחה. רק אתמול בערב, היא מוסיפה, היו כאן שבעה מאנשי הצוות אצלי בדירה. האווירה באדיסון מאוד נעימה, וכנראה שזו אחת הסיבות.
>> בואו לקרוא מה ארז וייץ זלל באדיסון
רענון קולינרי
לקחנו פאוזה ארוכה ביותר. יש גבול לכמה ששתי בנות מסוגלות לאכול, למרות שהקו נמתח הרבה יותר רחוק ממה שחשבנו. לקינוח הזמנו שכבות של קרם ברולה סמיפרדו עם טוויל שקדים קראנצ'י, שהיה מעולה. הטווילים בין שכבות הברולה היו טעימים אף יותר ממה שנראו. הצלחת המלבבת הזו כמעט וחוסלה. אילולא פלטת הציידים שטרפנו קודם, לא היה נשאר לה ולו זכר.
באדיסון התפריט משתנה בכל כמה חודשים כדי לרענן ולהפתיע את הסועדים, שחלק גדול מהם אורחים קבועים, ובכל יום מככבות בו מנות ספיישל. נאמר לנו כי בימים הקרובים עומדת המסעדה לחדש אותו שוב, ואנו הצטערנו שלא הגענו כמה ימים מאוחר יותר כדי לנסות את המטעמים החדשים.
חשבון בבקשה
פטה כבדים – 46 ₪
סיגר טלה – 42 ₪
קרוסטיני כבד אווז – 59 ₪
פלטת ציידים – 278 ₪
קינוח ברולה – 42 ₪
2 דיאט קולה – 26 ₪
2 כוסות תה – 24 ₪
סה"כ: 517 ₪
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת