פרלוד
בוקר שבת קיצי וחם. חונים את הרכב בעין-יזרעאל, לובשים טייץ מרופד וחולצה מנדפת, ויוצאים לרכיבה במעלה גלבוע לעבר כתף שאול. היא ואני על סוסי אלומיניום עם גלגלי שיניים. הטיפוס מעלה זיעה בעורף, אנו מתנשפים בכבדות, אבל הרוח נעימה והנוף הנפרש משכיח את צרות השבוע. שכרון מרחבים מהול באדרנלין מלוח מרוממים את הנפש. כשהשמש מתחזקת אנו כבר גולשים חזרה במורדות התלולים. משייטים מול הרוח אל עבר חורשת האקליפטוס המצילה על הרכב ועל מעיין זך. לאחר שסוסינו הדו-גלגליים הושקו ונקשרו לצד השוקת גם אנחנו מצטננים במים הזכים. ועכשיו הרעב. מפציע. בריא, חייתי מלא צפייה למשהו מיוחד. מצפה לארוחה בקימל בגלבוע.
אופי ויופי
קימל בגלבוע היא פרי יוזמה ותכנון מוקפדים של השפים שאול בן אדרת ובן שחם. על בסיס הניסיון הרב שנצבר באחות הוותיקה בת"א ועם חיבור למקום היפה בארץ, מציעה קימל מנות מן המטבח הצרפתי עם השפעות ים -תיכוניות מובהקות, תוך התבססות על חומרי גלם מקומיים. התפריט עונה על טווח העדפות ומחירים רחב ומציע מנות מוכרות לצד מנות נועזות ומרתקות.
המסעדה שוכנת בבית כפרי שהוקם במיוחד עבורה. המבנה, מחופה אבן ומרובה חלונות הצופים לעבר נוף עוצר נשימה, בנוי מחלל גדול עם תקרה גבוהה שנדמה שהיה פעם אסם תבואה. בחוץ, מרפסות וגינת תבלינים מרשימה, ממנה קוטפים הטבחים תבלינים ופרחים לקישוט השולחנות. התיישבנו, נהנים מהאווירה היוקרתית שמקנים השולחנות הלבנים, הכיסאות בצבע שמנת והנברשות העצומות שכאילו נלקחה מאולמות אבירים. נפעמים מן ההיצע והמקוריות שבתפריט, בחרנו בארוחת טעימות הכוללת מגוון משתנה של מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים יחד עם שתייה חופשית, כולל שתייה קלה, בירה מהחבית ויינות הבית (250 ₪ לאדם).
הילוך ראשון
מן הבר הגיחו כוסות גבוהות עם קאווה ספרדית תוססת שהתגלשה בגרון וציננה את הקנה. לחם שאור ואגוזים ושלל מתבלים צבעוניים שובי לב החרו החזיקו: קרם פלפלים ומלח שחור, פסטו בגוון הדשא, הר חמאה צהבהבה עם זרעוני קימל וטפנד זיתי קלמטה עם עלי קורנית ארומטיים להעמקת הטעם. הלחם המופלא והמטבלים היו פתיחה מרגשת של טעם, ניחוח וצבע. אז הפציעו שני סלטים, הראשון מבוסס על אגוזי אדמה, ירקות גינה, קרוטונים וגבינת פטה עיזים. רוטב ויניגרט על בסיס מיונז העשיר את המנה ואיחד את המרכיבים. השני, סלט סלק ברוטב וינגרט רימונים היה מיוחד ומפתיע והורכב מקוביות סלק בגיאומטריה מרשימה, שזיפים יבשים, צנוברים, ועשבי תיבול טריים יחד עם גבינת סנט-מור ושביעות רצוננו האיצה פלאים. מלאי רושם מן הסלטים, פנינו לפטה הכבד - פרוסה עבה של פטה חמאתי ועשיר, קונפיטורת גזר בתיבול מקל קינמון וזרעי כוסברה, שהוגשו עם טוסטונים פריכים. שלמות המרקם של הפטה, הניגודיות שתרמו הטוסטים המתפצחים ומנגד הקונפיטורה, היו חלומיים. אחרונה וחביבה לראשונות הייתה סביצ'ה מדג מוסר, חתוך לקוביות, זיתים מגולענים, רצועות פלפל ובצל. שלמות.
אוכל קדימה אוכל
ארוחת טעימות היא טקס וכיאה לכללים יצאנו למרפסת להפסקת סיגריה עם כוס בירה. מששבנו, הוגש לשולחן פילה דג ברמונדי שנצלה על הגריל על מצע פירה ירוק מתפוחי אדמה, תרד ועשבי גינה. הדג, נוצץ בשמן זית משובח, עטה רטטוי כרישה קליל וקונפי שום. נ פ ל א! במסגרת השתייה, לגמנו כוס גוורצטרמינר חצי יבש ופירותי מאוד ושרדונה עדין ועשבוני. האמת, כבר שבענו. אולם, ארוחת הטעימות עוד ממשיכה הלאה ולפני שהרמנו דגל לבן וביקשנו "חדל", טעמנו פילה בקר בקרם כמהין ואגוזי מלך עם כבד אווז; שני נתחי פילה במידת מדיום עם כבד נימוח, במנה שכולה טעמי אדמה, בשר וקסם. בעלי קיבול גדול משלנו יוזמנו להמשיך את הטעימות הלאה עם נתח קצבים בטחינה למשל, פרגית בקארי וריזוטו פטריות. לנו לא נותר מקום ונשארנו סקרנים.
אפילוג
רכיבת בוקר, נוף וטבע, ארוחת טעימות מרובת פנים ומלאת תשוקה, סיגריה אחת ומי סופר כמה כוסות שיכר היו מנת חלקנו בביקור המופלא בגלבוע ובקימל. לפנינו עוד השלב האחרון והמענג מכולם - שלב הקינוחים. לצד חליטת צמחים מהגינה ובהמלצת הצוות, בחרנו בסמי - פרדו (חצי קר באיטלקית), וריאציה קיצית ושובבה לקרם ברולה, מנוקד בווניל טבעי, בקרם קרמל ושקדים ממותקים. אחד הקינוחים האציליים שזכיתי לטעום. מעולם אחר, אחרונה, צחורה ואצילה הוגשה הפבלובה - נשיקת מרנג ממולאת בקצפת ורוטב פירות יער לצד סלט פירות קטן. עלות הארוחה הסתכמה ב-500 ₪ שנשאו אותנו בין עולמות טעם קסומים והותירו אותנו נפעמים ומרוגשים. ההקפדה היתרה בעיצוב, בבנייה ובהכנת המנות, בברק כוסות היין ובמקצועיות הצוות החייכני, הופכת ביקור בקימל בגלבוע לחוויה טעימה ועוצמתית במקום שאין שני לו.
*כתבה פרסומית.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת