הביטוי מדינת תל אביב מעצבן אותי. ההנחה שכל מי שגר בעיר הזו בטוח שמחוצה לה יש רק חול וחול משמיטה עובדה פשוטה: כמעט כל הצעירים התל אביביים גדלו בתפזורת על מפת הארץ. ועם זאת, עד לפני כעשור מרבית ההיצע התרבותי, הקולינרי והחווייתי היה אכן בתל אביב וגם אני, בוגר העיר רעננה, נדדתי באופן קבוע לעיר הגדולה כי לא מצאתי בעיר ילדותי מספיק עניין.
בשנות האלפיים כבר לא הייתי תושב רעננה, אבל אלה שנשארו נאמנים לה החלו לקבל אופציות טובות יותר קרוב לבית. קולנוע פה, קניון שם וגם מסעדות. אפילו מסעדות. ב- 2005 רעננה חנכה את מסעדת אדיסון, שהתמקמה באיזור לב הפארק המתפתח וסיפקה לראשונה אופציה של אוכל איכותי באמצע השבוע וגם בשבת, בצהריים וגם לשעות הערב המאוחרות. פתח אמיתי לשינוי הרגלי הבילוי.
רעננה של הלילה
כשהגענו למקום, הערב כבר ירד על רעננה. העיר, שקטה לרוב בשעות שבהן השמש כבר לא איתנו, אבל באדיסון העניינים רק התחילו להתחמם. האווירה בחלל המסעדה מזמינה כמו לילה במועדון, מאופיינת באורות אדומים, בר מעוצב וספות בצבעים שחור ואדום. בתפריט - הכל מהכל: מבשר אמריקאי ועד סושי, משניצל ועד לפילה סלמון.
הלכנו עם הסצנה הרעננית המפתיעה עד הסוף ופתחנו עם קצת אלכוהול. כוס של סוביניון בלאן (31 ₪), היישר מניו זילנד (המלכה הבלתי מעורערת של סוג היין הנהדר הזה), שימש כספתח מוצלח לארוחה. בצד השני של השולחן - שליש ויינשטפן (26 ₪), בירה כמו שגרמנים יודעים לעשות. אגב, אם קוקטיילים זה הקטע שלכם, אין סיכוי שלא תמצאו את הטעם שלכם ברשימה האינסופית שתונח על שולחנכם.
מה עוד?
מלבד התפריט הקבוע, באדיסון מקפידים להציע מנות ספיישל מתחלפות. במקרה שלנו, הקיץ החם הביא איתו סלט קפרזה קריר ומרענן (39 ₪). מה שנחשב לסלט פשוט יחסית, שעיקרו פרוסות גדולות של עגבנייה וגבינת מוצרלה, הופך למעדן כשהוא טרי, מתובל ומקורר במידה הנכונה. עבורנו הוא גם התאים מצוין לקרפצ'יו בקר (49 ₪) ובעיקר ל"לחם אדיסון" שהגיע איתו - לוהט, פריך ועליו קונפי שום שנמס בפה. המטבל שליווה את הלחם, איולי זעתר, עשה את כל ההבדל. שילוב מעניין בין שני המרכיבים יצר טעם שלא מוצאים בכל מקום.
השעה היתה כמעט 22:00 וגם הבר התמלא לאיטו. יום שלישי שגרתי וזרימת האנשים מפריכה כליל את הסטיגמה המפהקת שדבקה ברעננה. בהינו כמה דקות בכדורגל שהוקרן על המסך הקרוב ושינינו פאזה לקראת העיקריות. על ההמבורגר של אדיסון שמענו עוד לפני שדרכנו במקום, אז הרגשנו חובה מוסרית לנסות. הלכנו על המבורגר האנטריקוט (82 ₪) ונהנינו מ- 250 גרם של בשר מיושן ברוטב יין וציר בקר, ולידו מנה גדולה של פוטטו צ'יפס פיקנטיים. ההמבורגר הקלאסי אולי זול יותר (63 ₪), אבל השדרוג לאנטריקוט לא יאכזב אתכם. קבב טלה (74 ₪) היתה הבחירה השניה בשלב העיקריות והיא סיפקה טוויסט אוריינטלי לארוחה. הקבב הונח על מצע של מסבחה וסלט מרוקאי פיקנטי, בליווי צ'יפס. לא מנה גדולה, אבל שווה את מחירה ואם הזמנתם אותה, כדאי לבקש אותה צלויה "מדיום". יותר מזה ותפספסו קבב רך ועסיסי.
מידנייט דילייט
אדיסון דילייט הוא שמו המשעשע של הקינוח שאיתו סגרנו את הערב (38 ₪). שילוב מפתיע של עוגיות אוריו, סלט פירות, גלידה וקצפת. כמה ילדותי, ככה קליל.
בדרכנו החוצה הבחנו במסעדה חדשה שעתידה להיפתח באותו המתחם. מסתבר שיש חיים מחוץ לאותה "מדינת תל אביב". השרון הולך והופך תוסס מתמיד ונדמה שבשנת 2013 בילוי ברעננה נראה טבעי מאי פעם. לפני 8 שנים מסעדת אדיסון הייתה פורצת דרך, היום לאחר הצלחתה המסחררת, אחרים יכולים לעבור באותה דרך בלי טיפת חשש.
חשבון בבקשה
קרפצ'יו בקר - 49 ₪
סלט קפרזה - 39 ₪
המבורגר אנטרקוט - 82 ₪
קבב טלה - 74 ₪
אדיסון דילייט - 38 ₪
כוס סוביניון בלאן - 31 ₪
שתי כוסות קפה הפוך - 24 ₪
סה"כ - 337 ₪ לזוג
*כתבה פרסומית.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת