נמל מסביב לו
מדובר ביום ראשון לא פשוט שעובר על כוחותינו, אחרי חזרה מאווירת חופש גדול חגיגות. אפילו מזג האוויר היה דביק ומדכא. על מנת לא להישאב לאפרוריות השגרה החלטנו לפתוח את השבוע בגיחה לנמל תל אביב בשעת שקיעה, כי הרי אין כמו אוכל משובח להעלאת המצב רוח הלאומי.
אווירה גלילית
קפה נמרוד ידוע בארוחות הבוקר הגליליות המשובחות שלו, את זה כבר כמעט כולם יודעים. ארוחות הבוקר מוגשות במשך כל היום, אבל אנחנו, נאמנים לתאוות הבשר, החלטנו לדבוק בעקרונותינו. התיישבנו בפנים המסעדה כשאנו צופים החוצה לדק העץ עם בריזת הנמל, קרניי השמש המלטפות והמון ירוק. כשאתה גדל בראש פינה אין מנוס מלבד להביא את הטבע של הגליל אל נמל תל אביב והמקום אכן מעוטר בצמחים ופרחים שיוצרים אווירה גלילית התואמת את אופייה של המסעדה.
DNA
האוכלוסייה בקפה נמרוד מגוונת וכיאה לנמל תלויה כמובן ביום ובשעה. אנחנו הגענו קצת לפני תחילת השקיעה, שעה רגועה ומומלצת שכן מתחילת השקיעה המקום מתחיל להתמלא סועדים מאנשי עסקים שכמעט סיימו את יומם, נשים בגיל הזהב וחבורת בנות צעירות.
לקחתי חבר גרגרן במיוחד ובזמן שאנחנו מתאוששים ומחליפים חוויות על היום שחלף אנו מבחינים בכל האנשים הספורטיביים הפוקדים את הנמל. בשלב זה ראיתי את ידידי הופך חיוור לנוכח הספורטיביות שתקפה את הנמל ועל מנת להתגבר על אוורית שיעור ההתעלמות סביבנו, הוא החליט להזמין פטה כבד עם ריבת בצל, בליווי טוסטונים. הפטה התמוסס בפה באופן ענוג ואני מצאתי את עצמי טועמת קלות מהמנה בהנאה. אני לעומת זאת חוויתי התלבטות קשה בין פלאפל הפטריות לבין פלאפל החצילים ובסוף החלטתי להקשיב להמלצת המלצר ובחרתי בפטריות - עשרה כדורים עגולים ויפים ממולאים בפטריות מוקפצות עם בצל, עגבניות מיובשות, בזיליקום טרי, גבינת מוצרלה, גבינת פטה וכל העונג הזה, עטוף בפירורי לחם לצד מטבלי הבית. המנה ענקית ומפנקת.
ייחודי לנמרוד
הגענו בזמן מושלם למרות היום הדביק ובשעת השקיעה אפילו אותם עננים שהסתירו את השמש התפנו והשמיים נצבעו בגוון מטריף של צבעים כתומים ורודים וצהבהבים. אין על שקיעות אבל השקיעה הזאת הייתה מרהיבה והכריזה באופן חגיגי על סיומו של יום השגרה הראשון של השבוע. לא היה ניתן להתעלם ממנה. אין ספק שמדובר במיקום מושלם ובשעה מבורכת. לא יכולנו לעמוד בפיתוי ופשוט עברנו לשבת בחוץ. רצינו לספוג את כל היופי הזה נקי ללא זגוגיות שמפרידות אותנו מהטבע.
כשהגענו לשולחן בחוץ כבר המתין לנו המלצר עם המנות העיקריות ובמיוחד בלטה המנה של מדורת קבבוני טלה, חמישה קבבונים משופדים על מקלות קינמון עשויים על הגריל בליווי עיטורים כתומים של קריספי בטטה, טחינה וכמובן צ'יפס בשביל הספורט. המנה עוררה קריאת התפלאות וגם כמה מבטים מקנאים מהשולחנות שליד. יותר מכל היא תאמה באופן מושלם את צבעיה המרהיבים של השקיעה.
מנה מנצחת
אני מצידי בחרתי בפרגיות של זרחיה - 250 גרם של סטייק פרגיות על הגריל בליווי צ'ימיצ'ורי מוגש עם הום פרייז בליווי סלט ירוק. הפרגיות היו עסיסיות וטעימות והצ'ימיצ'ורי הקפיץ את הפרגית למיקומה הראוי. בואו נגיד שהיה חריף אבל בדיוק במידה וכך זכתבה הפרגית הצעירה בתואר המנה המנצחת.
האיש שלנו
נדמה שכל מי שהיה בעברו מלצר מגלה רגישות יתר לשירות לו הוא זוכה. השירות בקפה נמרוד טוב. המלצרים ניחנו בעין חדה וידעו להיות קשובים כשצריך אך מעל הכל אהבתי את הכנות של המלצר שלנו. ברגע ששאלתי את דעתו קיבלתי תשובה כנה ללא מניירות, ללא מסכות, פשוט דעה אישית. אותו מלצר משובח הבחין לבד שכבר היינו מוכנים להזמין קינוחים. לצערנו הטירמיסו אזל אך בחרנו בעוגת גבינה על בצק פריך בציפוי קונפיטורת תות ביתית שהייתה בדיוק מה שהיינו צריכים לסיום יום של חזרה לשגרה. והרי כל היופי שבשגרה - הוא שתמיד אפשר לשבור אותה.
חשבון בבקשה
פלאפל פטריות – 52 ₪
פטה כבד – 44 ₪
מדורת קבבוני טלה – 69 ₪
פרגית של זרחיה – 79 ₪
עוגת גבינה אפויה – 36 ₪
תה עם נענע – 11 ₪
אספרסו כפול – 10 ₪
לימונדה – 15 ₪
סה"כ : 316 ₪
*כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של הדר אבידן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת