נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אפקט הטעמים והריחות של הבשרים שליוו אותנו במהלך הארוחה במסעדת רובינשטיין, עוד המשיכו ללוות אותנו גם כשכבר יצאנו מהמסעדה. בסיום הארוחה אני יכולה להמליץ לכל מי שאוהב בשר באמת, אבל באמת, ללכת ולחוות את הבשרים של מסעדת רובינשטיין באזור התעשייה בנתניה.

בסביבה

למסעדת רובינשטיין יש נוכחות מאסיבית במתחם הבילוי 'יכין' באזור התעשייה פולג בנתניה. המסעדה אמנם צדדית במתחם ביחס לאזור ההומה בקהל ההטרוגני, אך לא בכדי. שכן גם באופייה נבדלת המסעדה באפיון הקהל הפוקד אותה. למסעדה יצאתי כהרגלי עם בן זוג. זנחנו מאחור ספה נוחה, סדרת דרמה מבטיחה, קפה ומזגן בהבטחה לערב חמים. הפריפריה ממנה באנו הייתה כהרגלה בשלבי הירדמות מתקדמים, והנסיעה למרכז הבילוי העבירה אותנו למהלך לא צפוי של הבזקי אורות ואנשים ערים.

המתחם מבטיח מגוון של מסעדות, בית קולנוע וחנייה בשפע ובחינם. ואני מאלו שמאמינים שחנייה זה חשוב, כי אם כבר לצאת אז למה לסבול בחיפוש בלתי נגמר של חנייה, שכמעט ולא קיימת.

עיצוב ואווירה

מסעדת רובינשטיין התאימה למצב רוח החורפי. כבר מחלונות הוויטרינה החיצוניים יכולתי לראות איך הספה הרכה ושמיכת הסלון המבטיחה, שנשארו מאחור, הוחלפו במועמד ראוי והולם. ההרגשה הייתה שנכנסנו לטירה.

הקיר שמול הכניסה מכוסה באבנים בגוונים חומים, שמסתבר שפורקו באמת מטירה אירופאית והורכבו מחדש על קיר גבוה ומרשים במסעדה. התקרה הגבוהה מרשימה במיוחד, ובמרכזה קשת, שיוצרת צביון אריסטוקרטי משהו. שעון רכבת ענק תלוי בסמוך לבר המרשים. התאורה תלויה מלמעלה וגם על הקירות, והגוון צהבהב ורך. מעל הבר נתלה מסך טלוויזיה ענק, שמנוגד מעט לאווירה המלכותית, אך העובדה שהסאונד נאלם שומרת על צביון המקום. ליד הבר ניצבת כוורת ענק של יינות שמכסה את כל הקיר, ומגיעה עד לגובה התקרה. מרשים במיוחד. כך הושבנו אני ובעלי במפלס העליון של המסעדה, ולרגע דמיינתי את עצמי במאה אחרת, ומשויכת למשפחת אצולה. תפור עלי, חשבתי לעצמי, מלכותית לערב אחד.

ייחודי למסעדה

יש בה הרבה מיוחד במסעדת רובינשטיין, אבל בעיקר התרשמתי ממעדניית הבשר שניצבת בפתח המסעדה. כל הבשרים, עופות, בשר טלה, בשר לבן וכל מה שנחשב כאיכותי בתחום הבשר. אבל בכך לא מסתיימת הייחודיות, שכן המסעדה נפתחה רק לפני כארבע וחצי שנים, כאשר מה שקדם לה היה מפעל הבשר של הסבא, סנדו רובינשטיין, שמייצר ומפיץ בשר ברחבי הארץ כבר ארבעים שנה. הביקוש הגדול לבשרים האיכותיים של המפעל, הביאו לרעיון של פתיחת המסעדה המיוחדת הזו. כך שלשולחן ולמעדנייה מגיעים מדי יום בשרים טריים ובאיכות גבוהה. מרגישים בטעם, ותאמינו לי שאי אפשר לפספס את זה גם עם בלוטות הטעם שלכם מעומעמות ושחוקות.

מנה מנצחת

ברובינשטיין אוכלים בשר. בלי בולשיט ובלי מניירות מיותרות – בשר נקי, ועשוי היטב. המנות היו מוצלחות בצורה גורפת, אבל בחרתי לרומם שתיים מהן, ועוד מקום של כבוד לקינוח. ויש כבוד. השף פנחס אטיאס, מקפיד בייצור עצמי של כל מרכיבי המנות עד לפרטים הקטנים ביותר.

בקטגוריית המנות הראשונות, שהיא למעשה מנה ענקית שמזכירה עיקרית במהותה, הבייבי ריבס הייתה הלהיט הסוחף של הערב. המנה היא למעשה צלעות של בשר לבן, המוקפצות ברוטב שזיפים ולמון גראס (36 ₪) מנה מענגת של בשר מתובל היטב, שמהווה ספתח מצוין למנות הבאות, אך גם מנה שעומדת בפני עצמה.

המנה המנצחת נבחרה בשל ייחודה ואיכותה. קדרת טלה 'פילף'. מנה שהינה תבשיל של טלה באורז והמתובל ביין אדום, בצל לבן ותבלינים טריים (94 ₪). המנה מוגשת במיני טאבון מעוצב ואסתטי. על המנה עצמה אסכם במילה "הללויה". כי בשר הטלה רך מעין כמותו, האורז משתלב בצנעה ליד הבשר, והתיבול פשוט נכון.

קינוח מנצח

נכון שהמומחיות של המקום היא הבשר, אין בכך ספק. לצד כל זה הופתעתי מלהיטי הקינוחים שהוגשו לשולחן, כמובן אחרי שהתאוששנו מהבשר.

הקינוחים, כמו כל מרכיבי התזונה במסעדה, נעשים במו ידיהם של השף והטבחים של המקום, עד לפריט האחרון. בן זוגי הצהיר שהוא לא בעניין של קינוחים, ואני כמי שמכירה את ההצהרות הבלתי אמינות שלו בעניין, החלטתי להזמין שניים. כמובן שהשובע המוצהר התפוגג אצלו, כשהקינוחים הונחו על השולחן.

אצבע רושה מנה מענגת של גליל ופל, הממולא בקרם נוגט ומצופה בשוקולד ולרונה (26 ₪) היה מוצלח מאוד, אך התגמד לצד הקינוח המנצח- קרם הברולה. מנה מוכרת אמנם, אך עשויה היטב, כשיחודה בלט בשל העובדה שהוגשה עם קונפיטורת פירות יער. המתוק השתלב היטב עם חמצמצות הקונפיטורה, והצרפתיים מוזמנים להוריד את הכובע.

דיל

לפני שמוגש החשבון כדאי ומומלץ להשתמש בעסקיות השונות שמציעה המסעדה. בהחלט משתלם ומספק ארוחה מלאה. עסקית הערב של רובינשטיין כוללת מנה ראשונה לבחירה +מנה עיקרית ובנוסף קינוח או שתייה. בסיכומו של חשבון עולה העסקית 89 ₪ בלבד, ובתרגום ליציאה זוגית- 196 ₪ הסיבה לכך שזה משתלם תתבהר בהמשך בפירוט התשלום למנות כשכל אחת תעמוד בפני עצמה.

במקום קיימות עסקיות שונות ובמחירים שונים במהלך היום ובהתאם לתפריט שנבחר.

חשבון בבקשה

מנות ראשונות:

פטה כבד עוף בלווי ריבת בצלצלי שאלוט וצנימי בריוש ביתיים – 38 ₪

בייבי ריבס- צלעות בשר לבן מוקפצות ברוטב שזיפים ולמון גראס – 36 ₪

מנות עיקריות: פילה עגל – נתח מובחר ללא שומן מוגש בלווי רוטב מרסלה פורטבלו 118 ₪  ובתוספת כבד אווז – 30 שקלים נוספים (מומלץ מאוד) – סה"כ 148 ₪

קדרת טלה 'פילף'- תבשיל טלה באורז – 94 ₪

קינוחים:

אצבע רושה – 26 ₪

קרם ברולה 26 ₪

סה"כ 368 ₪ .

*כתבה פרסומית.

להזמנת שולחן ברובינשטיין לחצו כאן. 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
האחת והיחידה
האחת והיחידה
שבויים בתענוג
הרצליה אחרי החשיכה
פיוז'ן בכל מובן
כל הטוב שבים
משחקים בחצר
משחקים בחצר
מרק השורבה של בני הדייג הנחמה שלנו לחורף
להתאהב כמו איטלקי
שווה לגדל בשבילה כרס
רכבת אקספרס לאיטליה