אם יש משהו גרוע בקיץ התל אביבי, זו ההליכה בערב חם ברחובות העיר תוך צייד אינסופי אחר רמז כלשהו למשב רוח קל, בריזה מחיית נפש. כשהצרפתי נאנח מחום ותשישות בפעם הרביעית באותו ערב על אף שעורו האירופי היה סמוק כאילו צוות הווי ובידור אילתי עשה לו 'אגדודו' ידעתי שהגיעה השעה להשתמש בתותחים הכבדים. "בוא" אמרתי, "הולכים למרינה".
למסעדת Medzzo שני סניפים - האחד בן שמונה השנים שוכן במרינה הרצליה, והשני בן שבעת החודשים שוכן בהוד השרון. היות ואנשי בריזה אנחנו, התייצבנו במרינה הרצליה. Medzzo ידועה כבר שנים באחת הארוחות המשתלמות באזור. אני מדבר כמובן על ארוחת פילה אנגוס, הכוללת מנה ראשונה, סטייק אנגוס במשקל
כבר בהגיענו הרגשנו את אוויר הים הצונן על פנינו ונמלאנו אנחת רווחה. אור הירח על הים והיאכטות המטלטלות על גלים היוו תחליף מעולה לפיח ולצפירת המכוניות של רחובות העיר הסואנת. לאור האווירה הרגועה החלטנו להתפנק במנות ראשונות. מתפריט הראשונות בלט סופלה כמהין (52 ₪). בנוסף הוזמנו קרפצ'יו פילה בקר (49 ₪) וטרטר סלמון (48 ₪). סופלה פטריות הכמהין התגלה כעננה רכה וחמימה אשר במרכזה עבר פס לבן של גבינת עיזים. סלט עלים ירוקים חמצמץ ומוצלח מאוד ליווה בצורה מושלמת את רוטב המנה, רוטב של שמנת ועירית. על צלחת צחורה נחו פיסות דקות של פילה בקר, מעליו שמן זית וחומץ בלסמי וכן עלי רוקט ושבבי פרמזן שהיה מוצלח להפליא. מנת הטרטר סלמון, מנה של קוביות סלמון מתובלות קלות בג'ינג'ר על אבוקדו רך הייתה מצוינת. הג'ינג'ר הדגיש את טעמי הדג והאבוקדו עטף את המנה והחליק אותה בגרון. מאחר וגניבת קרדיטים היא דבר שעשוי לפגוע באמון אני מוכרח להודות כי חלק ניכר מההזמנה נעשה בהמלצת צוות המקום המקצועי. וכמו שמיד תראו, האמון הוכיח עצמו היטב.
בטרם הזמנו את העיקריות הסב הצרפתי את תשומת ליבי לשולחן לידנו אליו הוגשה מנת דניס על הפלנצ'ה ברוטב מונייר עם עלי מנגולד ובטטה. וכאן מגיע רגע הוידוי, הביקור הנוכחי ב- Medzzo אינו הביקור הראשון שלי ולכן, כפי שאמרתי לצרפתי, טעמתי את המנה בעבר והיא אכן מנה מצוינת אך חובתי העיתונאית האמיצה היא לטעום מנות שעדיין לא טעמתי כדי להשביע את דעת הקוראים.
חדורי מוטיבציה ותחושת שליחות הזמנו את המנות העיקריות, ניוקי פילה בקר (69 ₪) עבורי ושרימפס קלמרי ברוטב חרדל (88 ₪) לצרפתי. ניוקי פילה הבקר הגיע עם פטריות שמפיניון ברוטב יין מרסלה מצומצם ולמנה כולה הייתה תחושה קדרתית ומחממת, מהסוג שמצית בך אש פנימית ומרגיע אותך שעוד יש מנות שראויות להיקרא מזון נשמה. מנה שכללה שרימפס וקלמרי ברוטב חרדל דיז'ון, שמנת ובצלי שאלוט זכתה בתואר המנה המבריקה של הערב. שילוב החרדל והשמנת החמיא למנה, השרימפס והקלמרי היו עשויים בדיוק במידה הנכונה. מנה קלילה לערב חמים. שתי כוסות יין גוורצטרמינר ירדן 2009 של יקבי רמת הגולן (32 ₪ לכוס) היוו ליווי נעים על גבול המושלם למנות ולתחושה האוורירית של הערב.
בתום העיקריות, לאחר סיגריה, עת כרסנו מלאה, אזרנו אומץ ובהמלצת הצוות הוזמנו לשולחן קינוח. קוביית רוזמרי (34 ₪) - שכבות שוקולד עם שוקולד לבן מגורר מעל, התגלתה למרבה ההפתעה כקינוח שוקולדי אך, וזה אך גדול לקינוח על טהרת השוקולד, לא מכביד כלל. שתי כוסות של מוסקט ירדן 2009 של יקבי רמת הגולן (12 ₪ לכוס) היוו אקורד סיום מתוק במיוחד. כשיצאנו החוצה נשמנו עוד נשימה אחת עמוקה של אוויר ים טהור, אחת שתספיק לעוד כמה שבועות, וחזרנו הביתה.
* הכותב היה אורח המקום.
* רוצים גם אתם לאכול ב- Medzzo הרצליה? לחצו כאן וקבלו קופון שווה במיוחד.
* להזמנת מקום במסעדה לחצו כאן.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת