נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ים תיכון משקיף מהחלון, ים תיכון מהמטבח וגם ברעש שבוקע מהרמקולים. בקלדרון שבראשון לציון הבינו מה ישראלים אוהבים ובהחלט יודעים לספק את הסחורה. קצת יוון, קצת מזרח תיכון והרבה חום ישראלי נתנו גם לערב שלנו תחושה של בית, ואנחנו בכלל מפתח תקווה.

שדרוג גרסה
קלדרון קיימת מספר חודשים אבל מסעדת ״חוף קלדרון״, הגרסה הקודמת של המקום, היא לא פחות ממוסד. אחרי שנים של אירוח על קו המים, כיסאות הים הוחלפו בשולחנות מהודרים, התפריט עודכן והשתדרג והדלתות נפתחו מחדש על הטיילת. ברגע הראשון קלדרון מרגישה כמו טברנה אותנטית, כאילו הלבישו אותה על הנוף של סלוניקי. כשנכנסנו פנימה בשעת ערב מוקדמת הבוזוקי ניגן בשקט ברקע, על הבאר נמזג משקה בריח אניס ונדמה היה שעוד רגע מישהו ישבור איזו צלחת באזור המטבח.

זה היה יום רביעי, מה שהתברר קצת אחר כך כפספוס לא קטן – כי אם היינו מגיעים למחרת, היינו תופסים את החפלה השבועית בליווי זמר ים תיכוני, ואם היינו מחליטים להופיע בשישי בצהריים, היינו מצטרפים לקבלת שבת ייחודית ביוונית. מצד שני, האווירה השקטה של אמצע השבוע ישבה בול במקום, וגם האוכל הבלקני שהתחיל לזרום לשולחן הרים את מצב הרוח.

עוד נדבר על המנה העיקרית שאסור להחמיץ באף ביקור בקלדרון, אבל גם למנות הראשונות מגיע איזה ״יאסו״ של אלופים. חציל בלאדי הוא בלקני קלאסי. החציל שלנו (25 ₪) הוגש על טחינה גולמית כמתבקש, ומעל עגבניות שסיפקו את הטוויסט הדרוש. מהצלחת השנייה נגסנו בכדורי ריזוטו (35 ₪), מנה מעט יותר יקרה אבל גם מיוחדת בהרבה. בחוץ מעטפת מטוגנת יפהפייה ופריכה, בפנים ריזוטו חם ורך. הלוק של כדורי הריזוטו היה בהחלט שווה מחמאות לא פחות מהטעם. ליד הכדורים - צלוחית צזיקי (מעין יוגורט יווני), שבכל ביס לקח אותנו שוב לסיבוב על המזח בסלוניקי.

תופעה יוונית
המנות הראשונות פתחו את התיאבון, אבל שום דבר לא באמת הכין אותנו לעיקריות, ובעיקר לאחת - מנת הדגל של קלדרון. קוראים לה גירוס פרגית (88 ₪) והיא כנראה המנה הטובה ביותר בתפריט. החל בהגשה הפנומנאלית, דרך איכות הבשר והטעם - הגירוס היא באמת תופעה. על הצלחת ניצב ב-90 מעלות שיפוד שווארמה יוונית עם בצל, עגבניות וגם שומן מופלא. זה נראה כל כך יפה עד שלרגע אחד לא היה נעים לפגוע בארכיטקטורה, אבל הרגע הזה חלף עבר לו וזמן קצר אחר כך גם המנה כולה. הירקות על האש שעיטרו את הפרגית הוסיפו לעיצוב אבל גם גיוונו את הטעם בעדינות ובלי להשתלט על העיקר. מומלץ בחום.

להיות המנה העיקרית השנייה לצד הגירוס זה קצת כמו לעלות להופיע בקיסריה אחרי שרית חדד - אתה יכול להיות נהדר, אבל אנשים תמיד ישוו אותך לכוכב שהיה פה קודם. ועם זאת, היו לנו רק מילים טובות לומר על הקבב הבלקני הביתי (67 ₪). בשר טלה איכותי, שטופל והוכן במקום, והיה לא פחות מעוד יצירת מופת. הבשר היה רך ועשוי בדיוק במידה הנכונה. התיבול היה עדין, מספיק כדי לייצר טעם אבל מעט כדי לא להפריע לטעם הטבעי של הבשר.

על רקע הנגינה הרכה של אריס סאן, כשהים התיכון בחלון נכנס למנוחת הלילה שלו, קיבלנו את הפינוק שלנו לסיום הארוחה. כמו את כל הקינוחים בקלדרון, גם המלבי (35 ₪) הוא ביתי ומוכן במקום. אפילו סירופ השושנה שקישט מלמעלה היה אמיתי ואותנטי, כך העיד בפנינו המלצר. חבר הילדות שחלק איתי את הערב כבר לא חלק איתי את המלבי מרוב גירוס וכדורי ריזוטו. אז זינקתי לבדי על המלבי וניקיתי את הצלחת בנחישות, כי מה לא עושים בשביל חבר. סגרנו ערב ים תיכוני עם קפה הפוך (16 ₪) ותה (11 ₪), יצאנו לנשום אוויר של ים על הטיילת לפני שעזבנו את מישור החוף לכיוון השפלה. למחרת אכלנו בבית אבל חלמנו על הגירוס, וחשנו דחף קל לשבור איזו צלחת.

כמה זה עולה לנו?
כדורי ריזוטו - 35 ₪ 
חציל בלאדי - 25 ₪
גירוס פרגית  - 88 ₪
קבב בלקני - 67 ₪
מלבי - 35 ₪
קפה הפוך - 16 ₪
תה - 11 ₪

סה״כ: 277 ₪  לזוג

קלדרון, הטיילת 19, ראשון לציון. 053-9440530
 

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המהפכה הגאורגית
ממציאה את עצמה מחדש
לא מה שחשבתם
תוצרת הארץ
מקום בקצב אחר
כמו באמריקה
כמו באמריקה
מאז ולתמיד
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר