בזמן האחרון אנחנו מוצאים את עצמנו ערב אחרי ערב ספונים בבית ונרדמים על הספה די מוקדם. הנטייה הטבעית היא כמובן לתלות את האשם בתזוזת המחוגים השנתית, אך שעון החורף נמצא איתנו כבר מספיק זמן בכדי שנתרגל אליו (כך ציינה הנסיכה תוך פיהוק אימתני בשעה 19:30).
בעוד הנסיכה עסוקה לסירוגין בפיהוקים ובהעלאת הסברים אפשריים ללאות הפוקדת אותנו לאחרונה, אני עסקתי בלהיראות קשוב ובו זמנית לחפש פתרונות. "אולי ננסה להתחיל את היום מההתחלה?" חשבתי לעצמי, ו"איזו דרך נפלאה יותר יש להתחיל את היום מאשר עם ארוחת בוקר מפנקת?" המשכתי לחשוב לעצמי. בקיצור, 3 דקות אחרי שפקדו אותי המחשבות הללו כבר צעדנו על שדרות רוטשילד לעבר ממלכת ארוחות הבוקר הבלתי מעורערת - בנדיקט.
נכנסנו למסעדה המוארת, ועטפה אותנו תחושת קצת חו"לית. אפילו מזג האוויר שיתף איתנו פעולה, ובחוץ היה מעט קריר.
קוקטייל של בוקר
מיד אחרי שהתיישבנו ניגש אלינו מלצר חייכן, בירך אותנו בבוקר טוב, והגיש לנו תפריטים. קודם כל הצצנו לעבר תפריט ה-Brunch cocktails, שם התגלו וריאציות של מימוזה, האלכוהול הרשמי של ארוחות הבוקר, וגם קוקטיילים מעניינים נוספים, שמשתלבים יופי בבראנץ'.
אנחנו בחרנו בגרייפ פרוט קובלר – קוקטייל שמכיל ג'ין, אשכוליות ורודות ומי טוניק, בעל חמצמצות עדינה ומרעננת, כך שנפלא לפתוח איתו את הארוחה וגם את הבוקר המדומה שלנו. בנוסף הזמנו Benedict’s Iced Tea – תה נענע קר בטעם אפרסק, גם הוא על בסיס ג'ין. קוקטייל מתקתק, קליל וטעים מאוד.
למנה ראשונה חלקנו מנת פטריות פורטובלו, שהגיעו צרובות על הגריל עם ניחוחות של שום וטימין, ומעליהן פרוסות גבינת עיזים וזילופים של ויניגרט בלסמי מתקתק-חמצמץ ונפלא.
מיד כשסיימנו להתענג על הפטריות, הגיעה לשולחננו סלסילת לחמניות חמות ורכות, מלוות בחמאה, ממרח נוטלה וריבת תפוחים עדינה. הספקנו לנגב עם הלחם את שאריות הבלסמי הנפלא ממנת הפטריות וכבר הוגשו לנו ארוחות הבוקר שלנו.
תנסו את המקסיקנית
סליידרס בייקון וצ'דר בשבילי, כי לדעתי בייקון הוא הדבר הנפלא ביותר שיש לארוחת בוקר (ולעולם בכלל) להציע. מדובר בשלוש לחמניות בריוש חמות ומתקתקות, ובקרבן שילוב ערב ומושחת של ביצה מקושקשת, בייקון וגבינת צ'דר נימוחה. כל ביס הרגיש יותר מושחת וטעים מהשני. טרפתי את המנה הזו בזריזות ורק אז התפניתי לצ'יפס הפריך המוגש לצידה.
הנסיכה הזמינה צ'ילאקילס - מנה מקסיקנית מתפריט הספיישלים, המתחלף אחת לשלושה חודשים. האמת, התלבטנו, אך לבסוף שמענו בעצת המלצר. וכמה שהוא צדק. המנה הזו טעימה הרבה יותר ממה שהיא נשמעת. מכירים את 'השלם הוא יותר מסך חלקיו'? אז זה בדיוק זה. מדובר בקערה די גדולה מלאה בטורטיות שנעשות במקום, ואז נאפות ברוטב עגבניות עם כוסברה, חלפיניו, גבינת גאודה ובולגרית. מוסיפים אבוקדו, סלסלת עגבניות טריות, שמנת חמוצה ומעל הכל הונחו שתי ביצי עין. מערבבים הכל וטורפים בהנאה אדירה. זו אחת המנות והמפתיעות והטעימות שאכלתי לאחרונה, היו בה אינסוף של טעמים שהשתלבו בה בצורה מדהימה. המנה כמובן משביעה, אך באופן מפתיע לא מכבידה.
אי אפשר בלעדיו
והרי אי אפשר בלי קינוח, אז בחרנו במיני פנקייק אוריאו. קיבלנו ערימה של פנקייקים קטנים ותפוחים, ביניהם שברי עוגיות אוריאו והכל מצופה ברוטב שוקולד לבן. זה טעים כמו שזה נשמע, ולראיה - לא נשארה אפילו פיסת אחת של פנקייק בצלחת.
פנינו הביתה לשדרות רוטשילד הקרירות, אמנם לא ערניים יותר, אבל בהחלט שבעים ומסופקים יותר. והיי, השעה כבר 22:00 וזה כבר לא כל כך מוקדם ללכת לישון, לא?
מה אכלנו:
מנת פתיחה של פטריות פורטבלו - 24 ₪
סליידרס בייקון וצ'דר - 67 ₪
צ'ילאקילס - 62 ₪
קוקטייל גרייפ פרוט קובלר - תוספת 9 ₪ לארוחה
קוקטייל Benedict’s Iced Tea - תוספת 9 ₪ לארוחה
מיני פנקייק אוריאו - 24 ₪
סיכום חשבון: 195 ₪ לארוחה זוגית בתוספת קוקטיילים וקינוח
בנדיקט רוטשילד, שדרות רוטשילד 29, תל אביב. 03-6868657
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת