בערב קריר באמצע השבוע יצאנו, אמא ואני, לארוחה בדגים 206. מיד כשנכסנו אל החלל המואר הבחנו בשינויים. הפרקט החדש והלבן ושאר השינויים מעניקים למקום מראה רחב ומרווח. התאורה הבהירה והרכה מתאימה לריהוט העץ, ובכלל – המסעדה הוותיקה עברה מתיחת פנים משובחה.
התיישבנו ליד שולחן זוגי והתפעלנו מהשקט ששרר במקום, למרות שהיה כמעט מלא בזוגות צעירים ובמשפחות שהגיעו לחגוג או לסתם ארוחה. באחד מהחדרים הפרטיים התנהל לו אירוע מעניין, וצלחות מפתות לא הפסיקו לזרום אליו. התיאבון התעורר.
מהמטבח יכולנו לראות את השף איציק הראל בפעולה. הראל מלווה את דגים 206 כבר 13 שנים. יש לו רקורד עשיר, וכאן ניתנה לו ההזדמנות ליד חופשית במטבח. הוא רוקח מנות חדשות ואף קינוחים.
השף הראל לא חוסך על חומרי גלם טריים, וכשאנחנו מדברים על חומרי גלם, מדובר בעיקר בדגה ובפירות ים. חומרי גלם יקרים, שיש לטפל בהם במהירות ולהגישם באותו היום. איציק מקפיד שהכל יהיה טרי-טרי, וקהל הסועדים יודע את זה ונשאר נאמן למקום, שנחשב לאחת ממסעדות הדגים ופירות הים הטובות שיש לנו בארץ.
דגים 206, על אף היותה ותיקה, לא מפסיקה להתחדש. בנוסף לתפריט הרגיל יש גם תפריט בריאות עם פירוט קלורי של כל מנה. שלא תגידו שלא ידעתם כמה קלוריות עלה לכם עכשיו הבורי המטוגן, ואולי בכלל תעדיפו אותו בתנור, עם תפוחי אדמה ולא עם צ'יפס ליד. המטבח חבר לעולם הפיוז'ן ומציע מנות טרנדיות לצד מנות הדגים ופירות הים הקלאסיות.
יש גם תפריט עסקי שכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-110 ₪, ותפריט שף של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-159 ₪. בהחלט אופציה משובחת במחיר שפוי.
ועכשיו, אחרי כל ההקדמה הזאת, אנא הרשו לי לתאר לכם את החוויה הנעימה שהיתה לנו.
ראשונות ללא הפסקה
למנות ראשונות הזמנו קלמארי בסגנון יווני; סלט פורל מעושן, ומאוחר יותר גם סקאלופס על טארט עגבניות.
המנה הראשונה שהגיעה אל השולחן היתה קלמארי בסגנון יווני. טבעות וראשי קלמארי עם פלפל קלוי, קרעים של גבינת מוצרלה, זיתים, בצל סגול ורוטב מתקתק. מנה מרעננת, טרייה, מפגש טעמים מוצלח ואיזון עדין בין הפלפל הקלוי, המוצרלה והקלמארי.
המנה השנייה היתה סלט הפורל המעושן. נתחים עסיסיים ושמנמנים של פורל המעושן בעבודת יד, עלים ירוקים וויניגרט חרדל. סלט גדול ומרשים עם עלים רעננים שמשמשים מצע נפלא לטעמו המעושן קלות של הפורל. למרות היותו סלט גדול, מדובר בסלט קליל שאינו סותם את הבטן ומשאיר מקום לעוד.
המנה השלישית הגיעה חמה ומזמינה – טארט עגבניות מבצק עלים משובח, עליו סקאלופס נהדרים, צרובים על הגריל. עגבניות צלויות שהולכות נהדר עם הסקאלופס, שהיו טריים ונצרבו בדיוק במידה.
והעיקר והעיקר
לאור שלוש הראשונות שלקחנו, החלטנו להזמין מנה עיקרית, ולעיקרית נוספת לקחנו שרימפס בטמפורה, אך בגודל של מנה ראשונה (המנה הזו נמצאת גם בראשונות וגם בעיקריות). לעיקרית הזמנו בלוטין בס במילוי דוקסל פטריות שמפיניון, ברוטב חמאה אדומה ושמנת. ואז הגיעה אחת המנות הטובות שיצא לנו לאכול אי פעם במסעדת דגים.
השף איציק הראל יודע לטפל בדגים ולהכין מהם מטעמים, ולכאורה מדובר במנה פשוטה ולא מתוחכמת, אך איזון הטעמים בה כל כך טוב, הדג היה כל כך עסיסי, רוטב החמאה האדומה היה פשוט אלוהי, וכל הקומבינציה הזו רקדה לנו בפה ולחשה: "עוד ביס בבקשה". בהחלט מנה מצוינת.
גם השרימפס בטמפורה היו מצוינים ופריכים במידה. חוסלו כמעט עד הסוף, מה שמעיד על כך שהצלחנו להתעלות מעל הקיבולת הרגילה שלנו.
קינוח חדש
כמה דקות של מנוחה וקריאה מהירה על לוח הספיישלים, הביאו אותנו להזמין קינוח חדש שרקח שף איציק הראל ממש ביום שלפני. טארט שקדים ותותים. בצק שקדים פריך ומעודן עם קרם גבינת מסקרפונה ותותים טריים מעל. פשוט, טעים, טרי ולא כבד. כך מדי פעם יוצר לו איציק קינוחים חדשים לפי מצב הרוח והעונה. הוא אוהב להכין הכל במקום – חמוצים, רטבים, קינוחים ועוד.
שתי כוסות תה נענע, עוד פטפוט קטן ויצאנו אל דרכנו, לוחצות יד לשף ומותירות מאחורינו שבחים לרוב.
כדאי גם לדעת
שבמסעדה יש שני חדרי אירוח, בהם אפשר לערוך אירועים פרטיים של עד 24 איש. בחדרים יש מקרן, מערכת סאונד, כבלים ואינטרנט. מתאים לאירועים משפחתיים וגם עסקיים.
המסעדה תומכת בתוצרת מקומית, וגאה בתפריט יינות שמוקדש בלעדית ליינות ישראליים מיקבים גדולים ויקבי בוטיק.
מה אכלנו?
סלט פורל מעושן – 54 ₪
שרימפס טמפורה – 49 ₪
קלמארי יווני – 65 ₪
סקאלופס על טארט עגבניות – 56 ₪
בלוטין בס – 129 ₪
טארט שקדים ותותים – 42 ₪
סיכום חשבון: 395 ₪ לזוג
206 דגים, משה סנה 54, תל אביב. 053-8092814
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת