במדרחוב המתוק שבמרכז העיר העתיקה של טבריה, מקום בו חומת מגן עשויה אבני בזלת כבדות התאזרחה והפכה את חריכיה ואת חדרי המגן העתיקים שלה למרכז הקולינארי של העיר, נמצאת מסעדת טבריה הקטנה.
המסעדה הוותיקה, החוגגת בקרוב 40 שנות פעילות, מבוססת על מטבח צרפתי הקלאסי, אותו היא משלבת בתבונה עם מוטיבים ים תיכוניים. באדיקות ובאמונה מציעה המסעדה מגוון גדול ומרשים של מנות בכל ימות השבוע ובשבתות. בשל כך, ובשל המנות האהובות, היא זוכה להצלחה רבה בקרב תיירים, מטיילים ואנשי המקום שמחפשים ארוחה טובה ומיוחדת.
למסעדה חזית הפונה אל המדרחוב, חשופה למתרחש ברחוב בפריצות נעימה. ובניגוד לפתיחות החיצונית, בתוך חלל האבן הגדול שבמבנה הבזלת, מאחורי קירות כבדים המבודדים את צינת החורף, נוצרת תחושת אינטימיות מלווה בתחושת בטחון וחמימות. הקירות חוצצים בין שולחנות עץ מלא כבדים, יוצרים פינות ישיבה אינטימיות המתאימות לאוהבים או לחפצים בשלווה. מוזיקת רקע נעימה משלימה את האווירה הפסטורלית הרוגעת.
יינות במחיר היכרות
כראוי למסעדה צרפתית, היין מהווה נדבך מרכזי בארוחה בטבריה הקטנה. בכל חודש מוצעים יינות גדולים למכירה בכוס או בבקבוק במחירי היכרות. בביקורנו יינות החודש השתייכו לסדרת גמלא של יקבי רמת הגולן: הראשון נקרא "שמורה" - בלנד אדום-אינדיגו של מרלו וקברנה סוביניון, יין בעל גוף נעים לשתייה, טאנינים רכים, ניחוחות עץ ודובדבן. השני היה סוביניון בלאן מאותה הסדרה, יבש, חצירי ובעל ניחוחות פריחה נעימים, שניהם במחיר של 29 ₪ לכוס.
יחד עם היין ביקשנו לנשנש משהו, והמלצרית המליצה בתבונה על פלחי כרובית מטוגנת (32 ₪) שהוגשו בסגנון ים תיכוני ברוטב שום-לימון חמצמץ ונפלא, ממש כמו שמוגשים פירות ים באנדלוסיה. לקחנו גם קרפצ'יו בקר (55 ₪) שהוגש עם טוסטונים פריכים, כשהוא טובל בחומץ בלסמי שמן זית וטלטלי פרמזן. המנות הקלילות והטעימות היו רקע נפלא להנאה מן היינות המשובחים, וסללו את הדרך למנות העיקריות.
דוז פואה
לדעתי אחד המאפיינים של מסעדה טובה הוא תפריט מצומצם. שהרי, לא ניתן להתמחות בכל, ובוודאי שלא להחזיק מלאים טריים לאינספור מנות. התפריט המצומצם בטבריה הקטנה, שנותן מענה מעורר סקרנות הן בתחום הבשר, הדגים ואף באזור פירות הים, היה רמז לבאות. רצינו לטעום מנות מכמה עולמות תוכן, ובחרנו בהמלצת הצוות בביף סטרוגונוף (99 ₪) לצד תפו"א אפויים וירקות בגריל, ובחסילונים במרטיני (96 ש"ח).
הסטרוגונוף הקלאסי הוכן מנתח אנטריקוט עסיסי שנקצץ לפרוסות דקיקות, ונצרב על הפלאנצ'ה. רוטב שמנת פלפלת עם ציר בקר העניק עומק לנתחי הבשר, וכשאלו נזללו שימשו תפוחי האדמה הפריכים לספיגתו ולהמשך ההנאה ממנו. החסילונים נשלקו ברותחין, והוגשו בקערת טרה-קוטה אדמדמה כשהם שוחים ברוטב שמנת-מרטיני עשיר בנגיעות ריחן, כשמעליהם גבינת פרמז'ן מגוררת מושחמת קלות בתנור. המנה היתה נפלאה, יפה ומיוחדת, ושילבה טעמים חזקים בצורה מרשימה. על כך היא זכתה לציון המנצחת בתוספת דוז-פואה, כיאה לביצוע המושלם.
מתוק בשוויצריה הקטנה
עוד בטרם יצאנו לסיור רומנטי על טיילת הכנרת, התפנקנו על קינוח שוויצריה הקטנה (39 ₪) המורכב משכבות של כל מה שטוב בעולם - מרנג שוקולד עם אגוזים, מעליו קרם מסקרפונה, ומעל נטיפי קרם שוקולד לבן מענגים. עם הקינוח נהנינו גם מקפה הפוך מצוין, שהוגש בסגנון האוסטרי בכוסות זכוכית דקיקות (12 ₪). מלאים, מאושרים ומאוהבים, נפרדנו מהצוות הטוב ומהארוחה הנעימה.
מה אכלנו:
כוס יין "השמורה", יקבי הגולן: 29 ₪
כוס יין קברנה בלאן, יקבי הגולן: 29 ₪
קרפצ'יו בקר: 55 ₪
כרובית מטוגנת: 32 ₪
סטרוגונוף: 99 ₪
שרימפס במרטיני: 96 ₪
שוויצירה הקטנה: 39 ₪
קפה הפוך: 12 ₪
חשבוננו הסתכם ב-391 ₪
טבריה הקטנה, הקישון 1, טבריה. 053-9369262
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת