בלב ליבו של שוק הפשפשים העליז והעשיר בטעמים, אנשים ומוסיקה, ישנה פינה חמה וביתית שבה שוכנת מסעדת "קפה יפו". מסעדה משפחתית כשרה ומתוקה להפליא, שמתמחה באוכל איטלקי אותנטי עם נגיעות מודרניות-ישראליות ומגישה וראייטי רחב של מנות טבעוניות מקוריות, אשר רובן פרי יצירתה של השפית רוני ריבלין.
סיפורנו מתחיל כאן
באנו רעבות ומוכנות לפעולה, לכן אורנה, בעלת המסעדה (ביחד עם בעלה ניר), המליצה לנו על שתי מנות פתיחה טעימות במיוחד (ומשביעות במיוחד). האחת היא מנת הפטריות המוקפצות - מנה נהדרת, שמשלבת את מגוון פטריות העונה בטיגון קל, אך חשוב למדי, וכמובן איך אפשר בלי קצת (הרבה) גבינת פרמז'ן מגוררת מלמעלה?
מנה ראשונה נוספת שהזמנו היא סלט הבורגול הייחודי של המסעדה. הסלט הוא לחלוטין מנה עם כבוד, המוגשת חמה-חמה לשולחן, מלווה בלחם רך ומזמין שיצא זה הרגע מהתנור, בגבינת צאן רכה וצוננת ובצל שחום ומתקתק, אשר את טעמו משלימות סוכריות השרי הפיקנטיות - שילוב שהופך את המנה למנצחת הגדולה של הערב. נוסף על הכל, הבורגול מקבל את הטעמים העשירים של רוטב הפסטו-כוסברה וסלט הנבטים החמצמץ שנח לו מעל לכל. מדהים.
הגיבורים של הסיפור
מתוך מגוון המנות הטבעוניות שהמסעדה מגישה, החלטנו להקשיב למומחים ולנסות את מנת קציצות העדשים, שמוגשת עם רוטב עגבניות ביתי וקטיפתי ואורז יסמין, מופרד אחד-אחד. בנוסף, איך אפשר שלא, הזמנו את מנת הניוקי גבינות, מנה המוגשת על רוטב שמנת וחמאת אגוזי לוז, ונחשבת לאחת מהמנות האהובות ביותר במסעדה (על-ידי העובדים והלקוחות כאחד).
המסעדה מציעה מנות פסטה טריות, רביולי, מנות טבעוניות ופיצות ומתמחה במנות דגים מיוחדות. בנוסף, ישנן מנות ילדים, הכוללות, בין היתר, פיצה הנאפית במקום וגם פסטה טרייה (כי לא מוותרים על איכות גם כשמדובר בצעירים שבינינו).
מתוק לי מתוק לי
תפריט הקינוחים של המסעדה גדול במיוחד וכולל בתוכו כמעט את כל השילובים המתוקים שרק יכולתם לדמיין. מבין כל המנות המפתות החלטנו לנסות את עוגת השוקולד-טופי החמה. לאחר זמן קצר הגיעה אל השולחן עוגת שוקולד עשירה עשויה משוקולד בלגי איכותי, במרכזה רוטב שוקולד חם ולצידה קצפת אוורירית, כדור וניל מרענן ורוטב טופי מלוח שהופך את המנה לחלומית בעיניי. כמיטב המסורת, איזנתי את הטעמים עם קפה שחור חזק וטוב שעזר קצת לעכל את הארוחה המשביעה והסוחפת שהציעה מסעדת קפה יפו.
סוף טוב הכל טוב
בנוסף לאוכל המדהים ולאווירה הביתית, בונה המסעדה חדר אירועים פרטי ואקסקלוסיבי שמתאים לאירועים קטנים ואיכותיים. המסעדה גם מארגנת סיורים באזור ביפו העתיקה, שמכניסים לאווירה השמחה ולחוויית השקט של הים הכחול, ובבסיס הסיורים יש נושאים מרכזיים, כגון מוסיקה, קרימינולוגיה וסיור מיוחד בעקבות נשים (שווה לנסות).
אם זה לא הספיק, אז כדאי שתקפצו לרקוד ולשיר בהופעות ובערבי החברה המתקיימים במסעדה עם אמנים כמו עליזה אביב, סי היימן (ואולי אף תזכו להופעה של האמנית במשפחה) ועוד רבים וטובים שמתאימים לרוח הצעירה של המסעדה, שלא מוותרת על אווירת שוק הפשפשים השמחה שמסביב.
מה אכלנו?
פטריות מוקפצות - 49 ₪
סלט בורגול – 56 ₪
ניוקי גבינות – 58 ₪
קציצות עדשים – 58 ₪
עוגת שוקולד – 45 ₪
קפה שחור – 10 ₪
סיכום חשבון: 276 ₪
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת