נמל תל אביב הוא אחד מהלוקיישנים הטובים ביותר לאכול בהם בקיץ. הבריזה מהים, העוברים והשבים, החנויות והמסעדות על שלל סועדיהן, וההרגשה ממש כמו בחו"ל.
מסעדת הסוכה הלבנה קיימת בנמל מזה 25 שנה, כשאביו של אליאס העביר את מיקומה מנמל יפו לנמל תל אביב המתחדש. המסעדה היתה שייכת במקור לדייג מיפו, שמאוד אהב לנקות ולהכין את הדגים, ואמו בישלה אותם. את התבשילים הוא מכר לעוברים והשבים, כשהציב בחוץ שולחן אחד בלבד, ועם הזמן המקום התפתח והפך לשם דבר.
משפחה של דייגים
עם השנים נסגרה המסעדה, ונקנתה על ידי אביו של אליאס, מנהל אירועים באולמות גדולים, שכל משפחתו דייגים. החיבור בין המשפחה למקום הפך לסיפור הצלחה, וכך הסוכה הלבנה נחשבת כבר שנים רבות למסעדה הוותיקה בנמל תל אביב, ומושכת אליה סועדים מקומיים ותיירים, שנהנים מדגים טריים, סלטים ומנות בשרים.
את אליאס פגשנו כשהגענו אל המסעדה. בחור צעיר, בן 28 בלבד, וכבר מנהל את המקום ביד רמה. אשתו המוכשרת מכינה קינוחים, וביחד עם אביו הם משמרים את האימפריה במקצועיות רבה ובהתמדה. מדובר במקום גדול מאוד ומעוצב, עם חלל ענק מבפנים ושתי שורות של שולחנות במתחם מקורה בחוץ. השולחנות נמצאים ממש ליד המים, וזה הלוקיישן הטוב ביותר לשבת בו, במידה ולא חם או קר מדי בחוץ.
כשהגענו למקום, נועה ואני, לא ציפינו שנאכל כל כך הרבה. היינו רעבות, אך לא ידענו מה לקחת מתוך התפריט הגדול, וכך יצא שהזמנו שלוש מנות ראשונות, שתי עיקריות (כשלצידן הגיעו לפי מיטב המסורת גם סלטי הבית ופיתות), ואפילו סיימנו, כנגד כל הציפיות, בשני קינוחים ושתי כוסות תה.
התחלה חלומית
אז נתחיל בהתחלות. ראשונה הגיעה אל שולחננו מנת פטריות שמפיניון ויער מוקפצות ברוטב סויה. מנה ענקית לכל הדעות, ועשויה מפטריות טריות שספגו כמיטב יכולתן את הרוטב הנפלא שהתלווה אליהן. אחריה הגיעה מנת שיפודי גבינת חלומי מטוגנת. מנה ראשונה נפלאה וקלילה, שלמרות שחוסלה מיד, השאירה הרבה מקום למנות הבאות.
למנת הקוקי סאן ז'אק חיכינו במיוחד, והיא באמת עמדה בציפיות. אמיר, שף המסעדה המוכשר, מטגן את הצדפה עם ציפוי קמח, מה שהופך אותה עסיסית יותר מבפנים. הקוקי סאן ז'אק הוגשו בתוך רוטב חמאה סמיך טעים כל כך, שלא הצלחתי לשלוט בעצמי, וניגבתי אותו עם הפיתות שהוגשו לנו.
עזבו עוגת שוקולד, נסו עוגת דניס
אחרי שנחנו קצת מהראשונות, וניגבנו גם מהחומוס ומשאר סלטי הבית (מוגשים ללא תשלום בהזמנת מנה עיקרית), הגיעו המנות העיקריות. שתינו חובבות דגים ופירות ים, אך נועה בקיאה הרבה יותר בדגים שלמים על הגריל או אפויים בתנור. היא ביקשה לנסות לברק בגריל, ואליאס הציע לקחת דווקא את האפוי. הבחירה התבררה כנכונה – הדג הגיע עסיסי במיוחד ומתפרק כמו שצריך. עמלנו עליו פיסה אחר פיסה עד שנותרו רק שרידים בצלחת.
את עוגת הדניס במילוי פירות ים הזמנו בהרגשה שלא נצליח לעמוד בכמות האוכל, אך פשוט היינו חייבות לנסות אותה לאור התיאור המפתה. המנה היתה כל כך טעימה, שחיסלנו לפחות חצי ממנה, ואת החצי השני ארזנו הביתה. המנה מורכבת מפילה דניס עשוי היטב, ברוטב עגבניות טריות משובח, מגולגל ובפנים קלמארי, שרימפס ומולים. שידוך מצוין שהתכתב היטב עם רוטב העגבניות. מנה מצוינת ולא כבדה. הפרופורציות בין הדג לפירות הים היה נכון, וגם פירות הים היו עשויים היטב.
חשבון בבקשה
לברק אפוי בתנור – 23 ₪ ל-100 גרם (כ-184 ₪)
פטריות שמפיניון ויער מוקפצות ברוטב סויה (49 ₪)
גבינת חלומי מטוגנת - 49 ₪
קוקי סאן ז'אק ברוטב חמאה – 69 ₪
עוגת דניס במילוי שרימפס, קלמארי ומולים, ברוטב עגבניות – 149 ₪
מלבי תוצרת בית – 33 ₪
עוגת שכבות עם שוקולד – 33 ₪
2 כוסות תה – 20 ₪
סה"כ – 586 ₪ לארוחה מצוינת, ענקית ומשביעה
הסוכה הלבנה, יורדי הסירה 1, תל אביב. 057-9345508
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת