היום שבו סעדתי במסעדה מרוקאית אסלית, זה היום שהרגשתי ממש כמו בשיר של סטינג: English man in New York. ההיכרות שלי עם האוכל המתובל והפיקנטי היתה כמעט אפסית עד עכשיו.
אז הגענו לרחוב הורקנוס במרכז ירושלים, כשתיירים רבים תרים אחר מקומות המשלבים מונדיאל ואוכל. לפתע אנו רואים את השלט של מסעדת דארנא. במרוקאית פירושו "הבית שלנו", והברכה המקובלת במרוקאית היא דארנא דרכום, שפירושה: "ביתנו ביתכם''.
הירידה אל המסעדה היא כמו מסע במנהרת זמן והגעה לפז, מרקש או קזבלנקה. המקום מעוטר בשלל בדים, ספות, כלי חרס ועתיר חללים גדולים – ממש כמו להתארח בארמון של מלך מרוקו – אך במקומו הגיע אילן סיבוני, הבעלים מזה 19 שנה, הישג מרשים לכל הדעות בתחום הקולינארי, מה שהופך אותו ללא פחות ממלך. יושבים על ספה נוחה מאין כמוה ומלצריות העוטות כופתנים בשלל צבעים מרחפות מסביב. המוסיקה לא שקטה, לא רועשת, אלא מוזיקה מרוקאית אותנטית נעימה שמוסיפה אור ומצב רוח לאווירה.
"תרבחו ותסעדו"
אז התחלנו את סעודת המלכים שלנו במגוון סלטים מרוקניים מעודנים: זעלוק חצילים, גזר מרוקני בכמון, עלי סלק ברוטב לימון, זיתים ירוקים חריפים, מלפפונים במי פריחת הדרים, מטבוחה פיקנטית, סלט שומר, סלק אדום, תפוחי אדמה בפטרוזיליה וחומץ ועגבניות מתוקות.
הסלטים מגיעים למרכז השולחן במין מגש מסתובב, כך שכל יושבי השולחן יוכלו ליהנות מהם, ובאמצע מאחד את כולם לחם מרוקני אסלי, רך וטעים. כל סלט מרענן בטעמיו וקשה להפסיק לאכול, זה ממכר. אם תרצו ריפיל תקבלו באהבה וחיוך, אך חייבים להשאיר מקום לעוד.
אחרי הסלטים קיבלנו מרק חרירה מראקשיה - מרק מרוקני מסורתי עשיר, הכולל נתחי בשר עגל, גרגירי חומוס, עדשים, כוסברה וסלרי, מוגש עם תמרים ופלחי לימון. אני יודע שקיץ וחם בחוץ, אך המרק הזה תמיד מזכיר את התקופה שהיינו חוזרים לשבת הביתה. היה לי חבר מרוקאי שאמו הייתה שולחת איתו סיר מלא ליום ראשון לבסיס, והיינו מתענגים עליו במהלך כל השבוע, מה שהיה מרכך את שביזות יום א'. בכל מקרה לא הייתי מעז לפספס מרק שכזה באף אחת מעונות השנה.
מנה מוצלחת נוספת שהגיעה אלינו לשולחן היא פסטייה פסיה - פסטל עשוי מעלי בצק פילו ממולא בנתחי פרגיות, שקדים קלויים וקינמון ומעוטר באבקת סוכר. אין ספק כי זו מנת הדגל של המסעדה, מנה מפתיעה, מרתקת בטעמיה, משלבת מתוק ומלוח ומגיעה גם בגרסה של דג מרלוזה. מה שיפה במסעדה ומורגש באוכל הוא שאין כל ניסיון התחכמות - הכל אותנטי למטבח המרוקני. האוכל מועבר בצורה הזו כבר המון שנים, אין אינטרפרטציות, אין גורמה, יש אוכל משובח עם טעמים חזקים ומרווים, מגוון צבעוני והכי חשוב - משביע.
דה בסט קוסקוס אין דה וורלד
הגענו למנה העיקרית וזו בהחלט מנה שמצריכה אומץ ועזרה, כיוון שאדם אחד לא יוכל לסיים אותה לבדו. מדובר בטאג'ין טלה נתחי טלה על עצם, עם ירקות או פירות העונה. הטאג'ין יפהפה, המנה ענקית, הטלה נימוח, המשמשים נהדרים וזה הכל בעצם. מנה מעולה לכל הדעות ובהחלט משביעה את הרצון ואת הבטן. ליד המנה קיבלנו את המאכל הכי מזוהה עם המטבח המרוקאי - קוסקוס צמחוני.
עסקינן בקוסקוס עם שבעה סוגי ירקות: דלעת, פלפלים, בצל, גזר, קישואים, לפת וכרוב. הקוסקוס הכי טעים שאכלתי, וזה מאכל מוקפד שאותו חייבים לדעת לעשות במידה ובדיוק, וכאן אילן וצוות השפים אכן יצאו מלכים כמלך מרוקו - קוסקוס אדיר, משביע, עשיר, צבעוני ומגרה מאוד - אין מצב לדלג עליו, וממה שהבנו תיירים במסעדה עטים עליו כנשרים.
כמובן שבכל בטן חייבים לשמור מקום לקינוח, והקינוח היה מעדן הטובקל פסטייה מתוקה עם חלב צמחי, מי פריחת הדרים בעיטור שקדים טחונים אפויים וקינמון. כמה פשוט ככה טעים. קינוח ממכר מאוד, הבצק ממש פריך והטעם משגע. כדי להוריד את הכל קיבלנו קנקן תה ססגוני עם שתי כוסות מהודרות, שסיימו בטעם טוב אורחה מרוקנית אסלית פנטסטית.
לסיכום
דארנא בהחלט עומדת בציפיות ונותנת מענה מעולה לציבור אוהבי האוכל הביתי והמרוקאי. התבשילים מעולים, המנות גדולות וטעימות והאווירה קסומה. ניתן למצוא בדארנא את כל קשת האוכלוסייה והרבה תיירים. המסעדה כשרה למהדרין. בדארנא יש מספר חללים וניתן לחגוג אירועים פרטיים. לקראת הקיץ הדארנא תתחדש גם בתפריט מיוחד המלווה ב"על האש" בחצר, ומנות מעניינות המשלבות חלקים פנימיים כמיטב המסורת המרוקאית. אין ספק שאם חיפשתם חוויה קולינארית - זה המקום בשבילכם. אז תבלו ותזללו.
חשבון בבקשה:
מגוון סלטים מרוקנים מעודנים- 43 ₪
מרק חרירה מראקשיה - 32 ₪
פסטייה פסיה - 43 ₪
קוסקוס צמחוני - 90 ₪
טאג'ין טלה - 125 ₪
מעדן הטובקל - 32 ₪
תה ירוק עם נענע - 10 ₪
סה"כ לשני אשכזים שמתים על אוכל עדתי: 375 ₪
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת