דמיינו לכם תשעה חודשים נטולי סושי. 270 ימים שבהם אסור לכם לנגוס בפלא היפני הנהדר הזה. כל הריונית בעבר או בהווה יודעת: אחד הדברים המבאסים בהריון הוא היעדרו של הסושי מהתפריט. אז נכון, יש כאלו שאוכלות צמחוני, ויש כאלו שאוכלות מטוגן, אבל יש גם כמוני- שלוקחות ברצינות את כל האיסורים שעליהם מספר לנו מר גוגל באריכות, ונמנעות לחלוטין ממה שלא כדאי - לפחות בהריון הראשון.
והנה, תשעה חודשים של צום סושי חלפו להם, ואת הצום הכפוי הזה החלטתי שלא אשבור בסתם סושיית דרכים, אלא אלך על אחת המסעדות מומלצות והשוות שסיפרו לי עליה.
סושי בר בזל – דווקא לא בבזל
מסעדת סושי בר בזל המפורסמת החלה את דרכה בשנת 1997 בשכונת בזל בתל אביב, אולם לאחרונה התרחבה והוסיפה סניף נוסף ומפנק ברמת השרון, ואף העתיקה את משכנה התל אביבי לרחוב פרישמן. המיקום הגיאוגרפי שונה, אולם השם והמותג נשארו כשהיו.
בתופים ובמחולות
אז איך שוברים צום סושי של תשעה חודשים? מתחילים לאט לאט עם מנות פתיחה מפנקות, כדי להכין מקום לדבר האמיתי. הפינוק הראשון היה בעצם שתייה ולא אוכל: כוס של צ'ויה – שיכר שזיפים שגם אליו התגעגעתי. טעמו המתקתק והפירותי הזכיר לי נשכחות, והכין את הקרקע למנת הפתיחה היפנית האהובה עליי: אגדאשי טופו. מדובר בריבועי טופו מטוגנים ברוטב סויה עדין. מנה שלא תופסת נפח גדול מדי בבטן אבל מצוינת לפתיחה, בעיקר באופן ההכנה העדין שלה כאן. גיוזת העוף שטעמנו לאחר מכן הייתה טעימה, וכיסוני האינארי הוכתרו כמנת הפתיחה המנצחת: כיסוני טופו במילוי סלמון ובורי, שהיו מתקתקים ומיוחדים, וגם המילוי היה נהדר. בשלב הזה התרווחנו בכיסאותינו, שחררנו כפתור אחד קטן, וחיכינו לתרועת החצוצרות שתבשר על בואו של המאכל שלשמו התכנסנו כאן.
סושי סושי צא החוצה
הבחירה לא היתה פשוטה כיוון שתפריט המיוחדים של סושי בר בזל מלא ברולים צבעוניים ומקוריים, כאלו שעושים חשק עז לנסות את כולם. התחלנו עם טונה טטאקי רול: ספייסי טונה, טוביקו ובצל ירוק, עטוף בטונה צרובה. העונג שהסב לנו כל ביס קשה לתיאור. תהיתי לרגע האם העונג הזה נובע מכך שתשעה חודשים לא בא אל פי כל רול, אולם גיליתי שלא זו הסיבה: גם בן הזוג, שדווקא אל פיו באו רולים לא מועטים בזמן האחרון, התלהב עד מאוד. הרגשנו את הטריות של המרכיבים בכל ביס. הרול השני היה אחד ממנות הדגל של המסעדה: "בוז'ולה", והכיל סלמון סקין, מלפפון ומיונז, עטוף בסלמון, אבוקדו, ורוטב טריאקי. חששתי מעט מהמנה הזאת כיוון שאינני מחובבות הסלמון סקין, אך גיליתי כי כשמכינים את הסלמון סקין כמו שצריך העונג הינו גדול. טבלנו את הרול בסויה וטריאקי והתאפקנו שלא להשמיע קריאות הנאה. בעצם השמענו, אבל לא נראה לנו שמישהו שמע.
>> להזמנת שולחן בסושי בר בזל
קשה אבל שווה
בתפריט של סושי בר בזל כתוב כי "כאן לא מכינים סושי מראש אלא רק בעת ההזמנה ולכן זה דורש מעט זמן, אולם התוצאה שווה את זה".כך זה הרי בדרך כלל בחיים: דברים שמתבשלים זמן רב, התוצאה שלהם שווה את ההמתנה. כשהבטתי בעגלה של התינוק החדש שלנו, תוך כדי בליסת סושי, הגעתי למסקנה שההמתנה אכן שווה את הדרך הארוכה. גם בהמתנה להכנת הסושי האיכותי שהזמנו, וגם בהמתנה תשעה חודשים כדי לחזור לאכול סושי, ואם כבר לשבור את הצום - אז לשבור אותו בסושי בר בזל.
חשבון בבקשה
כוס צ'ויה- 32 ₪
אגדאשי טופו- 34 ₪
גיוזה עוף- 38 ₪
כיסוני אינארי-43 ₪
רול טונה טטאקי- 55 ₪
רול בוז'ולה-45 ₪
סה"כ: 247 ש"ח
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת