רוצים כמו פעם
די! מאסנו ברולים של סושי, במנות מוקפדות, ואפילו הפסטות כבר חוזרות על עצמן. מתחשק לנו הפעם אוכל טעים, משביע, מנות המוגשות בנדיבות ומאפשרות לך לקחת מלוא המזלג ללא ייסורי מצפון, ובקיצור - רוצים כמו שהיה פעם.
כך בדיוק זכרנו את המקום של תום, מסעדה שנהגנו לפקוד ביחד, כמשפחה, עוד בשנת 2005, כשהחלה לפעול כמסעדה ביתית וקטנה בצומת שמשון. בירור קצר העלה כי המסעדה, שנחלה הצלחה רבה, עברה לחלל גדול ומזמין בבית שמש.
בחרנו להגיע ביום א' בערב, מחזיקים במחשבה שזהו יום אידיאלי, בהנחה שהמקום לא יהיה מלא מאחר ואנשים רבים אינם יוצאים לאכול אחרי סופי השבוע העמוסים במאכלים, אבל כבר בחנייה הבנו שהנחנו הנחות שגויות – המסעדה הייתה מלאה ברובה בזוגות, בקבוצות חברים ומשפחות . הבנו כי כפי הנראה לא רק אנחנו מתגעגעים מנות איכותיות כמו פעם, ועומס מבקרים הוא מדד מצוין לאיכותה של מסעדה.
>> בואו לקרוא מה חושב אריאל בן גיגי על המקום של תום
מנה בהפתעה
כמסעדה מובילה באזור, השכילו במקום של תום להפריד בין תפריט יום ותפריט ערב: בשעות היום התפריט מורכב מאוכל ביתי וגריל בשרים, ובשעות הערב ישנן מנות ייחודיות הנאפות בטאבון. בתפריט מככבות שלל מנות כשרות מהמטבח הישראלי: מנות ראשונות, סלטים, מנות שף, מנות גריל מיוחדות וכמובן שיפודים ממיטב חומרי הגלם.
משפחות רבות נוהגות לחגוג אירועים בחלל הפתוח, שחרף גודלו משדר חמימות ותחושת אירוח מפנקת . לאירועים קטנים יש גם חדר VIP, המאפשר לאורחים ליהנות מהאוכל הטרי והנדיב המוגש לצד שירות מסור ואדיב.
לפתיחה הזמנו פטה כבד וחציל כפרי המלווים בפוקצ'ה חמה. קיבלנו בהפתעה גם מבחר צלוחיות עם סלטים טעימים וטריים. הסלטים הוגשו חופשי, על חשבון הבית, ומולאו בנדיבות שוב ושוב.
מחדשים ומשמרים
למנה עיקרית בחרנו לנסות את מנת הפילה הבקר שהייתה עשויה היטב, והתוספות שהגיעו לצידה היו מוצלחות. הצ'יפס של המקום הוא מן הטובים שאכלנו - עשוי מתפוח אדמה החתוך לחתיכות דקות ומוזהבות באופן מושלם – קריספי מבחוץ ונימוח וחם מבפנים.
בעודי מתרפקת על הזיכרונות והטעמים הזכורים לי מהעבר, בחרתי בקבב הבית ובשיפוד של שקדי עגל . נכון, בדרך כלל שיפוד הוא רק שיפוד, אולם קציצות הקבב והשיפוד הנדיב של השקדים, העשוי בדיוק במידה הנכונה, הפכו לחגיגה אמיתית של טעמים.
בן זוגי ואנוכי סיימנו את הארוחה שבעים ומרוצים מבחירתנו החוזרת במקום של תום, מסעדה שמשכילה לצעוד קדימה עם מנות חדשניות, תוך כדי שהיא משמרת את האיכויות של פעם.
חשבון בבקשה:
שיפוד קבב ושיפוד שקדי עגל - 84 ₪
פילה בקר - 124 ₪
פטה כבד - 36 ₪
פוקאצ'ה - 14 ₪
צ'יפס גדול - 28 ₪
חציל כפרי - 38 ₪
סלטי הבית - ללא חיוב
סה"כ - 324 ₪
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של סיגל ניב
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת