מזרחי במושבה הגרמנית
לילה יבש וקר בירושלים. הפעם הזמנתי את נווה, איש של טעמים וצילומים יפים, להצטרף אליי למסעדת מרבד הקסמים הממוקמת במרכז המושבה הגרמנית. המסעדה היא מוסד ירושלמי ותיק, שבשנת 2006 פתח סניף במקום הכי לוהט בעיר. במעבר למושבה הרחיבה המסעדה התימנית את המטבח לעדות נוספות ויצרה מטבח מזרחי, בו תוכלו למצוא קיבוץ גלויות אמיתי ותפריט בשרים על האש. למעשה, המסעדה היא המקום היחיד במושבה הגרמנית בירושלים שבו ניתן למצוא אוכל מזרחי שכזה.
במסעדה פגשנו את מור, בעל המסעדה. מור, בחור צעיר וחייכן, מספר על המקום. הוא גדל בין הסירים אצל אימו הבשלנית, שלה עצמה יש מסעדה ירושלמית וותיקה. גם אביו עבד בתחום ובאופן טבעי מור ראה את עצמו פותח מקום שמנסה לשלב עבודת מטבח עם טעם ביתי.
תן לי אותו קצוץ
בעודנו מדברים ומתרפקים על נוסטלגיה ירושלמית, מגיע אל השולחן סלוף חם שנאפה הרגע, עם סלסלת עגבניות וחמוצים. מור מסביר שכל מי שיושב לשולחן מתכבד בפינוקים האלה על חשבון הבית. בהמשך מגיעה פלטת סלטים ועליה צבעים שונים וטעמים מגוונים. חציל קלוי, חציל בטחינה, סלט גזר, סלט סלק מבושל, טחינה, סלט כרוב, סלט טבולה וכבד קצוץ.
הסלטים טריים וטעימים, אבל שני סלטים התעלו מעל כולם. אני התמוגגתי מסלט הגזר, שאחרי בירור קצר עם מור הסתבר שהוא שעשוי מגזר טרי עם גרידת תפוז וצ'ילי שהופכים אותו למעט חריף ומתקתק. נווה דווקא התלהב יותר מהכבד קצוץ. סוף-סוף כבד שבאמת קצוץ ולא טחון לפטה. המרקם גרגירי וטעם הקירמול של הבצל מורגש. הסלטים טריים וכולם נעשים במקום. גם החומוס פטריות המעוטר כדורי פלאפל חמים שהוגש לנו הוא חומוס ביתי עשיר בטחינה.
אורז עושים באהבה
עכשיו החלו לזרום לשולחן מספר מנות ותוספות. המנות גדולות והמחיר סביר ביותר. כל מנה בשרית מגיעה עם שתי תוספות. אני ונווה ניסינו להשתלט על כל הטעמים ועל המנות הגדולות. דגמנו: אורז שעועית מעולה. האורז לא שמנוני ומתאים מאוד לביטוי השוק "אחד-אחד". אולי תצחקו אבל גם אורז צריך לדעת לעשות. גם המג'דרה עשויה היטב; העדשים נימוחות והבצל המטוגן מקשט את המנה.
עוד מנה עם אורז היא הפלפל הממולא, אך כאן האורז במרקם ובטעם אחר לגמרי. מרקם של ריזוטו וטעם חמצמץ שמשתלב נפלא עם רוטב עגבניות פשוט וטעים. הקוסקוס ירקות היה טעים מאוד ונווה מסב את תשומת ליבי לטריות שמורגשת מאוד בירקות.
להצליח לעבור את מבחן הקוסקוס אצל אחד שאמא שלו מכינה קוסקוס אמיתי מסולת בכל שבוע, זה לא קל. אבל עובדה. נווה מחייך ומאשר. התבשילים הביתיים מתבשלים כל יום מחדש וזה מאוד מורגש. אנחנו טועמים קצת מהבמיה ומקציצת הבשר האוורירית אבל השיא עוד לפנינו.
והמנות שעלו לגמר הן...
היה קשה להחליט מיהי המנה המנצחת. טעמנו כמה סוגים של מנות עיקריות, אבל בסוף עלו לגמר שתי מנות. ושתיהן פשוט מעולות. מרק הבשר התימני מתובל כהלכה בחוויאג' תימני, ומלא בבשר וירקות טריים. השישליק בקר מדויק להפליא ברמת העשייה, התיבול העדין והיישון. בעצם אין תחרות. יש פה באמת שתי מנות מעולות. שרק בגללן שווה לבוא לבקר ולטעום.
אגב, בימי שישי המסעדה מציעה בופה של אוכל מוכן לשבת, שם תמצאו את כל התפריט שקיים במסעדה ואף מעבר לו. למסעדה כשרות מהודרת של הרב מחפוד. איזה ערב מפנק. לילה טוב.
חשבון בבקשה:
סלסלת עגבניות, חמוצים וסלוף – על חשבון הבית
פלטת סלטים – 35 שח
חומוס פטריות – 29 שח
מרק בשר – 39 שח
שישליק בקר – 89 שח
קבב – 72 שח
סה"כ: 264 שח
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של אריאל בן גיגי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת