נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשנים האחרונות בכל פעם שאני מגיע לרמת ישי, מחכה לי הפתעה אחרת. זה התחיל מסניפים של מסעדות חיפאיות שצצו תחת כל עץ רענן במועצה המקומית, המשיך בחנויות בוטיק לגבינות ויין או מאפים והפעם, בדמות מרכז קניות גדול שעונה לשם street mall, שצץ לו סמוך למרכז המסחרי המוכר בכניסה למועצה. בערב נעים של אמצע אוקטובר הסתובבתי במרכז הקניות החדש שעוד לא מלאו לו חודשיים עם אבי מולידי שיום קודם לכן חגג את יום הולדתו ה-65. רגע לפני שהחלטנו לחזור הביתה בסופו של יום ארוך בדרכים, החלטנו לבדוק את הקומה העליונה של המתחם שנראתה שוממת יחסית. רק אז, הגיעה ההפתעה האמתית של הערב.

לא תאמינו את מי אני רואה שם...
למרות שלא פשוט לאתר את מסעדת ארנולד'ס בנפתולי ה- street mall, באותו ערב של יום שלישי, המקום היה מלא מפה לפה בסועדים נלהבים. כנראה שהשנים המוצלחות עת פעלה המסעדה באופן בלעדי במושב נתיב השיירה עשו את שלהן. מעט היססתי לפני שהתיישבנו במקום כיוון שלמסעדה החדשה עוד לא מלאו חודש, אבל על סמך ההיכרות שלי עם המסעדה המקורית ועם האיש מאחורי הסירים, החלטתי שנשב שם בכל זאת. ראשית אני יודע שיש על מי לסמוך (אורי ארנון, השף והבעלים, האיש והאגדה) ושנית, ברוב עוונותיי מעולם לא לקחתי את אבא לאכול את מטעמי הבשר המשובחים שלו.

ומה אני אגיד לכם? לא יכולנו לבחור בעיתוי מוצלח יותר לשבת שם. יש משהו בהתרגשות של מסעדה שזה עתה נפתחה שלא ניתנת לשחזור ולא משנה כמה מאמצים ושמיניות באוויר יעשו במקום. קורות העץ המפרידות בין שלושת החללים נראו כאילו הרגע נפרדו מן הגזע, הכיורים בחדר השירותים המדהים שספונים בתוך חביות עץ הבהיקו עד כדי סנוור והתחושה באוויר הייתה של התחלה חדשה, מרגשת ואופטימית. פשוט תענוג.

משלושה יוצא אחד
במסעדת ארנולד'ס במושבה החדש, מוצעים לסועד שלושה דילים שכל אחד מהם יותר מפתה מהשני. אנחנו הלכנו על השלישי, אבל אולי כדאי שנתחיל מהראשון. הדיל הראשון נקרא "ארוחת הבית" ועלותו הכוללת היא 168 ₪ לסועד. במסגרת הדיל תקבלו פוקאצ'ה ביתית, מבחר טאפאס משתנים מדי יום, מנה ראשונה לבחירה ומנה עיקרית לבחירה (לא כולל סקציית המיוחדים). אבא ואני הגענו מורעבים מדי מכדי לבחור בדיל הזה, אז המשכנו להפליג עמוק יותר לתוך התפריט.

הדיל השני נקרא "מיקס בשרים" ועלותו 185 ₪. בדיל הזה מוגשים לשולחן לחם הבית ומבחר טאפאס משתנים, שלוש מנות ראשונות ופלטת בשרים הכוללת אנטריקוט, סינטה, אסאדו ופרגית) שמתמלאת באופן חופשי וללא הגבלה, בליווי כל התוספות במקום (תפוחי אדמה אפויים, סלט ירקות ואורז). בנוסף, כוללת הארוחה גם בקבוקי שתייה אישיים, קינוח אישי לכל סועד ושתייה חמה. לצערנו הארוחה הזו ניתנת להזמנה אך ורק מארבעה סועדים ומעלה ולכן נאלצנו לוותר גם עליה. בסופו של דבר הגענו ל"ארוחת טעימות" (228 ₪ לסועד) שהייתה כל דבר חוץ מארוחת טעימות כמו שאתם מכירים אותה.

לזה אתם קוראים טעימות?
לפי התפריט, ארוחת הטעימות מורכבת מדי יום על ידי השף במטרה לתת לסועד להתרשם ממגוון מנות קטנות. הארוחה יוצאת באופן חופשי לפי קצב התקדמות הסועד מהראשונות לעיקריות ומשם, לקינוחים. אני לא יודע למה בחרו לקרוא דווקא לארוחה הזו "ארוחת טעימות" כיוון שהמנות שאבא ואני קיבלנו היו בגודל סטנדרטי פלוס. מה שכן, הן היו טעימות בטירוף. הסכנה היחידה שקיימת בדיל המטורף הזה היא קריסת מערכות כללית. קחו את זה בחשבון אם אתם לא גרים ברמת ישי.

אז מה היה לנו שם?
לו באמת הייתי כותב על כל אחת ואחת מהמנות שאכלנו באותה ארוחה מופלאה, רוב הסיכויים שהייתם צריכים לפנות לעצמכם משהו כמו שעתיים טובות. מאחר ואני מתחשב בלוח הזמנים הצפוף שלכם, אזכיר רק את אלו שטעמן עודנו בפי וברגע שייעלם, רוב הסיכויים שאחזור בהקדם לרמת ישי כדי להשיבו.

בראש ובראשונה אני חייב להמליץ לכם על כבדי האווז שהגיעו על מצע של שני טוסטים נימוחים ברוטב פירות יער שהשאירו אותנו דוממים ומתענגים. בכלל, הדרך לדעת שאבא ואני נהנים באמת ממנה זו או אחרת היא לשים לב מתי אנחנו לא מוציאים מילה מהפה וזה בדיוק מה שקרה כשלשולחננו הגיע פריים ריב אנטריקוט (450 גרם), בלאק אנגוס מרמת הגולן, בדרגת צלייה מדיום. למעשה אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה שתקנו למשך זמן רב כל כך. אם אני אכתוב שזו הייתה פיסת בשר מושלמת, יש סיכוי לא רע שהיא תיעלב, אז אני פשוט אכתוב שאתם חייבים את זה לעצמכם.


עוד קצת
מלבד שתי המנות המופלאות האלו זכור לטובה קרם החצילים המעושן שהגיע כחלק ממנת הטאפאס, פוקאצ'ת הבית החמימה והבשרנית, סטייק הפורטובלו הגלילי שהושרה ביין לבן ועשבי תיבול ונצלה על הגריל וכמובן הקרפצ'יו הנדיר, שכמותו לא ניתן לאכול מחוץ לכותלי מסעדת ארנולד'ס. חלק בלתי נפרד מהחוויה שלי ושל אבא היה לראות את המבט המופתע של המלצרית המתוקה שלנו בכל פעם שהגיעה לשולחננו וגילתה שסיימנו עוד זוג מנות כשבפינו מילה אחת: "עוד".

ולפעמים הסעודה נגמרת...
למרבה העצב, גם לקיבות המרשימות שלנו ישנם גבולות מסוימים, אז אחרי יותר מדי ראשונות ועיקריות, החלטנו שעדיף שנגיע כבר לקינוחים, אם אנחנו לא רוצים לסיים את הלילה במיון. אבא הזמין את "הטרילוגיה שלנו" ואני הזמנתי "סופלה שוקולד וולרונה" והמלצרית הסופר רגישה שלנו שכבר הספיקה להכיר אותנו (יודעת מלצרית צדיקה נפש לקוחותיה) החליטה על דעת עצמה לפנק אותנו גם במלבי רימונים ופיסטוק.

כשאוכלים את הקינוחים של ארנולד'ס, חווים קושי רציני ביותר להאמין שמדובר במסעדה כשרה. עוד ביס מקרם הקוקוס ועוד טעימה מקראמבל התפוחים, עוד שלוק מלבי ועוד נגיסה בקרנץ' עליו מתנוסס בגאון מוס שוקולד ואתה פשוט לא מאמין שבכל זה אין ולו טיפה של חלב, קורט חמאה או שפריץ של שמנת. ואז, הכל נגמר ואתה נשאר עם התהיות, עם הקושי להאמין שהגעת עד הלום ועם רצון עז לישון ולחלום חלומות טעימים.

חשבון בבקשה
ארוחת טעימות לזוג סועדים - 456 ₪
שני חצאים של גולדסטאר מהחבית - 56 ₪
שני חצאים של הייניקן Extra Cold - 52 ₪
סה"כ – 564 ₪ לארוחת יום ההולדת האולטימטיבית

*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מוקפץ אסיאתי עם חלומי בקפה הבימה (צילום: גלעד הר שלג)
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
מטיילים בתיאבון: מסעדות מומלצות על כביש 90
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
מה מסתתר במטבחים הביתיים של השפים הגדולים?
מהאדנית לצלחת: הכול על פרחי מאכל
נעים להכיר: האנשים שהונצחו במנות מפורסמות
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר