נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בירת ה"אבו"
החורף כבר מקיש על רצפת האספלט של כביש אחד. גשם זלעפות יורד על מכונית אחת ובה ארבעה חברים בעלי קיבולת לא מבוטלת, שרק צמד המילים "אבו-גוש" מצית להם את הרעב. אבו גוש בעיניי היא מקום יפהפה, קולינארי מאוד, שחולק עם יפו ועכו את התואר "בירת החומוס של ישראל". כהוכחה לכך - נסו למצוא כאן חניה בשבת. לא סתם נשבר בגבולותיה שיא גינס לפני מספר שנים בשל החומוס הגדול בעולם. המקום שופע בתיירות פנים וחוץ, בשלל שפות הנשמעות ברחוב, בצבעים, במוסיקה ובפסטיבלים שונים ומייצג בכבוד את הדו-קיום הערבי ישראלי. מה עוד אפשר לבקש? אה כן, חומוס.

>>מחפשים מסעדות באזור ירושלים?

מסעדת נעורה - סלט TEAM
את השלט הירקרק והבוהק של מסעדת נעורה ניתן לראות עוד מכביש 1. למרות זאת, הוא לא הכין אותנו למראה שנגלה לפנינו כשהגענו למקום. חניון רחב ידיים וג'ימבורי לילדים קידמו את פנינו כשלצדם בוסתן ענק - ה"נעורה" ( גלגל מים בערבית). לרעש צליל מים מפכפכים נכנסנו למסעדה. המקום אותנטי, מקושט ומעוטר בטוב טעם, ועצום בממדיו. מלצר נחמד הסתער עלינו מיד ועם חיוך רחב הושיב אותנו בשולחן שמקרה היה פנוי (כי המסעדה עמוסה ברוב חלקי היום). השולחנות היו נקיים, ערוכים ומזמינים, הבטן מוכנה ויריית הפתיחה נשמעה.

מלצר אחד, שתי ידיים, חמש צלחות סלטים בכל יד וחוזר חלילה עד שעל המפה הלבנה נפרסו 20 סוגי סלטים שונים בשלל צבעי הקשת. טאבולה מעולה, טחינת גמל משובחת המגיעה משכם, חומוס סמיך וטעים, סלט כרובית מיוחד, לימון כבוש, חצילים בשלל ווריאציות, סלק וגזר ובמרכז הרחבה -  פלטת מטוגנים פריכה וחמה. את הקרנבל כמובן ליוו מקרוב פיתות שביקשו להגיע לכל סלט וסלט כשהחוכמה היא להשתדל להימנע מלהתמלא מוקדם מדי. הסלטים היו מעולים. כולם נעשים במקום ונטרפו כאילו היינו להקת נשרים החגה מעל טרף. ריקושטים בודדים נשארו בצלוחיות הסלטים וגם סלסלת הפיתות הפכה חיש מהר סתם סלסלה ( קשה להתאפק...).
פותחים שולחן - נעורה

שתיקת הכבשים
רוב האנשים מסתפקים בבקר ועוף אך כשזה מגיע לכבש - קצת נרתעים. אז רבותיי, הכבש של "נעורה" מההההההעולה ואנחנו נהנינו ממנו בכמה ווריאציות. תחילה, הגיח שוב המלצר החביב עם צלחת ענקית בגודלה ומלאה בכל טוב. בצלחת נחו מקלובה אורז ועוף (50 ₪) מנה טעימה, עסיסית המשתלבת יפה עם בטטות, גזר ותפוחי האדמה שנחתכו גס. עם זאת, המקלובה שימשה רק כמעין קרקע לאוסובוקו כבש (90 ₪) שבנעיצת מזלג אחת התפרק לבקשתנו. נימוח בעל טעם אגדי, חורפי ומרגיע - תענוג בכל ביס. את הצלחת ליוו גם שיפודי פרגית וקבב מעולים אך מפאת הכבוד לכבש – אכתוב רק כי הן טעימות ביותר ובזאת אסיים.
שירות מעל לציפיות - נעורה

ליד מנה זו הונחה צלחת נוספת עם נתח בשר גדול הנקרא צוואר כבש (90 ₪)- מנה גאונית, מעולה שגורמת לך ללקק את האצבעות בעל כורחך. הנתח לווה בתבשיל טעים ומדובר במנה פשוט מופתית. כיף אדיר לאכול מה כזו בחורף קר!  לאחר בירור עם ראהד השף, הסתבר כי המנה מתבשלת כ- 4 שעות לפני הגשה וכי זו מנה מאוד ייחודית במסעדה שאנשים מגיעים בשבילה מכל קצוות הארץ. חוויה קולינארית מאתגרת וטעימה – רק בשבילה שווה להגיע.
בשר איכותי - נעורה

הכבש השישה עשר
ארבעה גברים, ארבע כרסות, ארבע דקות אחרי שבע בערב וארבע צלעות כבש (100 ₪) שמחכות לכל אחד מהסועדים כמו חיילים במסדר. הביס היה מושלם, הבשר עשוי במידה מדויקת ולרגע נזכרתי בפרד פלינסטון כשהיה רעב - בצלעות כבש אין חוקים והכי כיף שגם אין סכו"ם, צלע ביד, חיוך על הפנים ורוגע בבטן. אחרי ארוחה שכזו נותר רק לספור כמה כבשים בדרך הבטוחה והנעימה אל הפוך.

קינוחים של פעם- איזה טעם!
קפה שחור עם הל המוגש בפינג'ן, מלבי (12 ₪) מרובע וטעים עם המון מי ורדים ולידו בוואריה מעולה(12 ₪), גם היא מבית היוצר של רהאד, החזירו אותי אחורה לתקופה בה הייתי ילד. אלו הקינוחים הכי פשוטים והכי טעימים.
אין כמו קפה טוב לדרך - נעורה

בנעורה יפתחו לכם שולחן במלוא מובן המילה ויציעו סעודת מלכים במחיר לא רע בכלל. שירות מעל למצופה, כבש ברמה אחרת ופתרון לילדים בזמן שתיהנו מהאוכל – גם הם שם. אז אם אתם בסביבה וגם אם לא - בדרך לאבו גוש עוברים בנעורה.

חשבון בבקשה:
מקלובה אורז ועף- 50 ₪
צוואר כבש-90 ₪
אוסובוקו כבש- 90 ₪
צלעות טלה 100 ₪
בוואריה-12 ₪
מלבי- 12 ₪
קולה 16 ₪
פלטת סלטים- כחלק מהארוחה
סה"כ 370 ₪ לארבעה גברים מורעבים

*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
יש אהבה לכולם: פדריק עם טעמים לוהטים
מנות עסקיות בפורטופינו, מודיעין (צילום: באדיבות המקום)
מיקס בשרים בוילה מארה בת ים (צילום: עידן גור)
רביולי בנאפולי הקטנה תל אביב (צילום: עידן גור)
סטייק בשר במסעדת בית הסטייק נשר (צילום: באדיבות המקום)
דג סביצ'ה בורי במסעדת בלו הול ירושלים (צלם: דרור ורשבסקי)
 קווין בי בפיצה פבריקה רחובות (צלם: עידן גור)
מגש סלטים בדארנא (צילום: באדיבות המקום)
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר