קרוב לבית, קרוב ללב
תל אביב התברכה בלא מעט מסעדות משלל סוגים, מטבחים, עיצובים וכיוונים קולינריים. אך לעיתים, הגורם המכריע בבחירת מסעדה לא קשור דווקא לאחד מאלה, אלא למיקום שלה. כפי שתבינו בהמשך, יש שלל סיבות טובות להגיע לדרבי בר דגים אבל בשבילי ובשביל מ' הרומנטיקן, העובדה שהמסעדה נמצאת בלב ליבו של נמל תל אביב (וחמש דקות הליכה מדירתנו החביבה) היוותה גורם משמעותי בהנאה שלנו מהארוחה.
שלא במפתיע, כיף להתיישב במסעדה דקות ספורות לאחר היציאה מהבית. כיף אף יותר להגיע לספה הנעימה שלנו ולהשתרע בנוחות, זמן קצר אחרי שהגענו למסקנה שאין באפשרותנו לאכול אף לא ביס אחד נוסף. כנראה שאנחנו לא היחידים שמרוצים מהמיקום של הדרבי בר שכאמור ממוקם בפנינה השנייה הכי מתויירת בארץ.
אוהבים את הדגים שלכם נאים?
מסעדה ממשפחה טובה
דרבי בר נפתחה בנמל תל אביב לפני חודשים ספורים, אך שמה כבר הולך לפניה. מדובר בסניף הרביעי של דרבי בר דגים, כאשר קדמו לו הסניפים ברמת אביב, במרינה בהרצליה וביגאל אלון בתל אביב. הסניף החדש מתגאה בעיצוב מרשים ומאפשר לערוך אירועים משלל סוגים בחלל פרטי.
מעבר למיקום, למסעדת דרבי בר דגים יש לא מעט להציע למבקרים בנמל החפצים בארוחה טובה. למסעדה תפריט עשיר ומגוון מכל טוב הים וגם מבחר נאה בהחלט לנרתעים מדגים ופירות ים. המקום מרשים בגודלו כמו גם בעיצובו העדין והנקי, אשר שואב השראה מחיי הדייגים (מינוס הריח). במרכז החלל ממוקם בר יפה ומכובד, כך שגם מי שמחפש רק נשנוש קל ומשקה יימצא בדרבי את מבוקשו.
מה הדייג תפס היום?
בין אנשי הצוות המסורים ומנהלי המשמרת האחראיים זיהינו גם את בני, בעל הרשת, שהסתובב במקום כמו אב גאה. מסתבר שבנוסף לעובדה שהוא מחלק את זמנו בין הסניפים השונים הוא אף שומר לעצמו זמן לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית. בתור חובבי קולינריה מושבעים, אנו מתפעלים ורושמים לעצמנו לחזור גם כן לפעילות מיד אחרי הארוחה הזו והארוחה המשפחתית שאנו מוזמנים אליה עוד יומיים ויום ההולדת של החברים או אולי שבוע הבא..
לא צריך להיות בעלים של מסעדת דגים כדי לדעת שהשאלה הנפוצה ביותר מצד סועדים היא "מה הדייג תפס היום?" אבל מתברר שצריך להיות כזה, בשביל לדעת שאין שום היגיון מאחורי השאלה הזו. היום מסתבר, הרוב מוחלט של גידולי הדגים נעשה בחוות ימיות, מסביר לנו בני, מבעלי הרשת, בהן יש שליטה כמעט מלאה על גודל הדגים ותדירות אספקתם למסעדות. עובדה זו מאפשרת למסעדות לתמחר מראש את המנות, להבטיח לסועדים גודל כמעט סטנדרטי ובעיקר, מלאי טרי וקבוע של דגים עבור הלקוחות. שלא תגידו שלא לומדים כלום מהליכה למסעדות.
אז מה אכלנו?
במסעדות דגים קשה לי במיוחד להחליט מה לקחת כי אני מרגישה שלא משנה כמה דגים אוכל, לעולם לא אצליח לבחור פייבוריט. הכל טעים לי! למרבה השמחה, בדרבי מקלים קצת על ההתלבטות ולפחות את הבחירה במנות הפתיחה חוסכים מהסועדים ע"י הגשת מגוון סלטים טעימים ומגוונים (אפילו לסועד שלא מזמין מנה עיקרית). אנחנו נהנינו במיוחד מהכרובית הפריכה, מהדג המלוח וממנה מיוחדת של שום בתנור (22 ₪).
בהמשך נעזרנו במלצר הנחמד שלנו ובחרנו במוסר ים בתנור (99 ₪), שהיה עסיסי ועתיר טעם ובמיקס פירות ים (125 ₪), שהיה מכובד בגודלו, מגוון בתכולתו, ומספק מאד בטעמו. חשבנו שנצליח להתחמק מקינוח, אבל בני לא וויתר לנו וטוב שכך. כפי שהוא הבטיח, לא יכולנו שלא לסיים את קראמבל התפוחים (40 ₪) עד הביס האחרון ובזאת באה לסיומה ארוחה מוצלחת. טוב לגלות מסעדה טובה קרוב לבית וטוב עוד יותר ליהנות מהדרבי.
חשבון בבקשה
2 כוסות ריזלינג גמלא - 56 ₪
סלט דרבי - 34 ₪
שום בתנור - 22 ₪
מוסר - 99 ₪
מיקס פירות ים - 125 ₪
תה 20 ₪ (10 ₪ לכוס)
קראמבל תפוחים - 40 ₪
מעדן חלבה - 40 ₪
סה"כ - 380 ₪
*כתבה פרסומית.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת