בלב העיר ירושלים בפינת רחוב כילדה ביישנית, עומדת בגאון כבר למעלה מחמש שנים מסעדת "נויה" - מסעדת שף רומנטית בניחוח צרפתי שיכולה בקלות להחליף כל מסעדה ברחובות פרובנס. המסעדה הכשרה למהדרין, מעוצבת בצורה יפהפייה ומהודרת, מוארת ומזמינה כשעל המטבח מנגן ביד אומן שף בעל תואר כבוד בסצנה הקולינארית הירושלמית - השף גנאדי נאזיה.
אונשונטה
לצלילי מוסיקה שקטה רקדו הסלטים אל השולחן, כשפוקאצ'ת הבית (30 ₪) מכסה מעליהם כאם העוטפת את ילדיה: חציל, אנטיפסטי של סלק, טחינה וחריף. כמו ארבע העונות של ויוואלדי - כל חתיכה מהפוקאצ'ה זכתה לטעם שונה מהסלטים שלוו אליה.
או אז הגיעו המנות הראשונות. טרטר סלמון עם מלפפון ירוק, בצל סגול, לימון ושמן זית (50 ₪), מחמם את בלוטות החיך בצורה נאותה ומרים לוולה למנת שווארמת העגל על מצע חציל אפוי, עגבניות בלדי, בצלצלים מושחמים וסומק (50 ₪). מנה גאונית שפשוט משקפת את אופיו של השף, כישוריו, אהבותיו ואפילו ילדותו והכל במנה אחת.
ללכת על חבל duck
נתח פרגית גאוני במילוי בטטה ברוטב שאלוט מכורבל בבצק עלים ברוטב פירות יבשים, תפוז וקינמון בתוספת פירה בטטה (100 ₪) - גרם לי לרצות להתחתן מחדש והיה טעים מאין כמוהו. אבל, המנה המנצחת, ללא ספק, החל מהוויזואליות של המנה ועד לטעם גן העדן שהיא מייצרת היא חזה הברווז ברוטב פירות יער וכסיס בתוספת פירה בטטה (140 ₪). מעדן מלכים שמשאיר אותך המום ללא מילים, צבעוני, יפהפה ורומנטי, אנטי - תזה לברווזון המכוער, יצירה קולינארית מושלמת שגורמת לי להסתכל על ברווזים גם מחוץ לאגם של הפארק הלאומי ברמת גן. שאפו! לקינוח, בחרנו בסופלה שוקולד בלגי (35 ₪) שאין סיכוי כי תחשבו אותו לפרווה למרות שהוא כזה. מומלץ בחום.
כלום לא משתווה
כשיצאתי מהמסעדה התנגן בראשי שיר של שינייד או'קונור. ממש כמו הזמרת, גם מסעדת נויה התגלתה כטעימה, עוצמתית, נעימה, רומנטית וכיפית ובסופו של עניין, כמו ששינייד הייתה אומרת: "nothing compares to you". ממליץ בחום לערב רומנטי בכל עונה בשנה.
חשבון בבקשה
פוקאצ'ת הבית - 30 ₪
שווארמה עגל – 50 ₪
טרטר סלמון – 50 ₪
נתח פרגית במילוי בטטה – 100 ₪
חזה ברווז - 140 ₪
סופלה שוקולד בלגי – 35 ₪
יין בוטיק שרדונה - 50 ₪
בקבוק קולה - 10 ₪
סה"כ - 445 ₪
*כתבה פרסומית.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת