אוכלי בשר אמיתיים וודאי מכירים את ההרגשה שלפעמים, באמצע החיים, פתאום בא לך סטייק עסיסי. בלי יותר מדי התייפיפות והחלטות מסובכות – פשוט מתחשק לטרוף חתיכת בשר טובה. ביום שלישי האחרון תקפה אותי תחושה כזו, אז התקשרתי לחבר טוב והתברר שתקפה אותו תחושה דומה (לאחר שכנוע קל מצדי). היות ואנו מתנהלים בעיר הקיט של ישראל, ידענו מיד לאן לפנות ושמנו פעמינו אל הטיילת.
מאז ולעולם
באילת, עיר הנופש עמוסת המסעדות, עומדת מסעדת ראנץ' האוס כסלע איתן אל מול תהפוכות הזמן. כ-19 שנה מציעה המסעדה את אותו התפריט באותו הסגנון – בשר אמריקאי צלוי על גריל פחמים, מלווה במוזיקת קאנטרי קלילה ויין מעולה. אין זה פלא אם כך כי מקומיים ותיירים כאחד ממשיכים לפקוד את המקום שנה אחר שנה, ומופתעים מחדש מעגלות הפריים-ריב המגיעות לשולחן, מהפלנצ'ות הרותחות העמוסות כל טוב ומאווירה כמותה ניתן למצוא בטקסס, אוקלהומה או לפחות ליד הגשר בטיילת.
בעיטת פתיחה
כידוע לכל, עם הרעב בא התיאבון, כך שבכדי להכין עצמנו לסטייקים שבדרך, החלטנו לפתוח במנות קלילות יחסית. חברי בחר במיסיסיפי - סלט ירוק בתוספת חטיפי עוף מהבילים וקוביות לחם קלוי שתובל ברוטב מעולה המיוצר במקום. אני המשכתי מזרחה ובחרתי בפלורידה – אספרגוס בגריל ברוטב הולונדז המלווה בעגבנייה אפוייה. בתור חובב בשר מושבע, הופתעתי לגלות כי המקלות הירוקים הללו צופנים בחובם טעם גן-עדן. מדובר במעדן פריך ועסיסי בו זמנית, הטובל ברוטב עדין ומענג, שהיווה ללא ספק את גולת הכותרת של חגיגת הבשרים שלנו. כמובן שלא הזנחנו את רמת האלכוהול בדמנו, ודאגנו לספקה באמצעות יינות החודש מכרמי יער יתיר – ויונייה מעולה ובלנד מרלו, שיראז וקברנה עשיר במיוחד.
צרות של רעבים
בשלב זה ניגשנו לבחור את המנות העיקריות, משימה שהתבררה כלא פשוטה כלל ועיקר. תפריט המסעדה כולל מגוון עצום של בשרים – החל ממרק בשר מתובל, דרך מבחר לא מבוטל של אומצות, צלעות ושאר חלקי בקר וכבש וכלה בצ'ילי בורגר קלאסי, כנפי עוף בנוסח טקסאני ואף פילה דג בנוסח קייג'ין, למי ששכח לאן הגיע. למזלנו, ישראל המלצר ידע להמליץ בדיוק על המנות הנכונות של הערב, כך שלאחר דקות מספר הונחו לפנינו שתי פלנצ'ות רוחשות. על האחת - נתח פילה עסיסי במיוחד, העשוי במידה מדוייקת (כלומר – כמעט בכלל לא) ונמס בפה כמו שרק פילה טרי באמת יודע. על הפלנצ'ה השניה נחה המלצת השף – אנטריקוט מיושן היישר מאורוגוואי, בעל טעם בשרי חזק, המאוזן באופן מושלם על ידי פיזור השומן האחיד בנתח.
טעם של עוד
לאחר שליקקנו את שאריות הבשר מהצלחת, התרווחנו בכורסאות הנצרים המפנקות, שכאילו תוכננו במיוחד למטרה זו, פתחנו את אבזם החגורה ואת תפריט הקינוחים, וניגשנו להחליט כיצד לחגוג את הצלחת המשימה לשמה באנו. גם כאן בא לעזרתנו ישראל, ובחר למעננו את שתי המנות הותיקות והנמכרות ביותר במסעדה - סופלה שוקולד נמס ורותח בליווי גלידת וניל צוננת, ופאי פירות יער מפתיע, חמצמצץ ומתקתק בו זמנית, שריענן את החיך, כמו מכין אותו לסיבוב הבשרים הבא שוודאי יבוא מהר מהצפוי, אולי אפילו מחר.
חשבון בבקשה
כוס ויונייה של יקב יתיר - 36 ₪
כוס מרלו-שיראז-קברנה של יקב יתיר - 42 ₪
מיסיסיפי – סלט ירוק בתוספת חטיפי עוף, קוביות לחם קלוי ברוטב אלף האיים - 60 ₪
פלורידה – אספרגוס בגריל בתוספת עגבניה אפויה בגריל ברוטב הולונדייז - 47 ₪
אומצת ורד הצלע (ריב איי) 250 גרם - 125 ₪
אומצת פילה 250 גרם - 148 ₪
עוגת שוקולד חמה עם גלידת וניל - 38 ₪
פאי פירות יער, מוגש עם כדור גלידת וניל - 35 ₪
סך הכל - 531 ₪
*כתבה פרסומית.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת