נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

להתפנק זה לא חטא!
עד לפני כמה שנים, מודיעין הייתה עבורי רק תחנת דלק בדרך לירושלים (מבלי לפגוע). הכל השתנה כשאמי היקרה החליטה לעבור להתגורר שם. פתאום מצאתי עצמי נוסע בקו רמת גן – מודיעין לפחות אחת לשבוע ובהדרגה פעמיים בחודש. ולמה אני מספר לכם את זה? כי גם הפעם, כמו בכל הפעמים הקודמות הגעתי להתפנק, רק שהפעם בין הבישולים לעבודה חדשה וטיפול בשני נכדים שעדיין לא התחילו לזחול, הגיע הזמן לפנק גם את אמא, קרוב לבית.

נכנסים לרעות (הצלע השלישית במשולש מודיעין-מכבים-רעות) ולרגע כל לחצי היום, העבודה, הבכיות והגזים נראים רחוקים שבעתיים מחצי שעת הנסיעה לכאן, פנינו למסעדת דיאבלו. את פנינו מקבלות שתי מלצריות חייכניות ורינת, מנהלת המסעדה. שלושה חיוכים מקבלי פנים משלוש בנות מקסימות - פינוק! עדי המלצרית ליוותה אותנו לשולחן שצפה על בריכת המתחם והגישה לנו את התפריט.לאחר שהמליצה לנסות את יין החודש, איטלקי במוצאו - טומאסי לבן (39 ₪ לכוס, 149 ₪ לבקבוק), הזמנו שתי כוסות ויצאנו לדרך.

חטאים טעימים
רינת שבאה לשאול בשלומנו עם חיוך מדבק מעדכנת שהגענו בדיוק בזמן לתפריט הקיץ הקליל. אם גם אתם תהיו סקרנים בנוגע לשמה של המסעדה תשאלו את רינת -היא כבר תספר לכם שהוא נמשך מדבר שגברים חולמים עליו ונשים נמשכות אליו. בלי להרוס את ההפתעה, מדובר במקום שרוצה לפנק, אפילו ברמת שחיתות קולינרית בלתי נתפסת. על התפריט מנצח יורם אוליאל - השף והבעלים, שמצליח כבר 7 שנים לתחזק לתפארת מסעדת שף פריפריאלית, בנקודה שמחברת בין תל אביב לירושלים ומצדיקה כל דקת נסיעה.

לראשונות, ובלי להתבלבל, בחרנו בקרפצ'יו פלפלים (41 ₪) בליווי גבינת בושה צרפתית, כי זה פשוט חטא לא להזמין. מנה עם טוויסט ואחת הטובות שיצא לחיך שלי לטעום לאחרונה. לצד כבד קצוץ שהוגש עם קונפיטורת הבית (39 ₪) הזמנו גם פרינה (16 ₪) – לחם מרוקאי אפוי על חלוקי נחל (פארק מים או לא?) בליווי מטבלים. רגע לפני שאני סוגר את התפריט אני מבחין במנת סיגר דניס – סיגרים במילוי פילה דניס על יוגורט, זעפרן ונענע (47 ₪ התענוג) ולפינוק אין גבולות. 

פרגן לי אבי כי חטאתי
בעצת רינת שסיפרה לנו על תפריט הקיץ שמאופיין במנות קלילות (אל תתבלבלו, בהחלט לא מדובר במנות קטנות) אנו בוחרים בסקרלט (69 ₪) – ניוקי סלק פריכים בשמנת, רוקפור ואגוזים – מנה קיצית מושלמת ופילה בורי (79 ₪). הבורי הטרי מוגש בחמאה, שום, לימון ויין לבן על מצע פירה חצילים שרופים ומדובר בגורמה של ממש. מה עוד אפשר לבקש? מעדן קיצי שגם בפעם הבאה שאגיע (ואגיע) אזמין אותו או לפחות אדאג שאחד מיושבי השולחן יזמין.

לפחות פעמיים בזמן הארוחה הסטתי את הוילון והצצתי מטה לבריכה. חשבתי לעצמי שלהתפנק זה לא חטא, זו דרך חיים, זו תפיסה ובעיקר בחירה. אני בחרתי לבוא להתפנק עם אמא כי מגיע לה, כלומר, זה בכלל בשבילה ולא בשבילי. אז נעבור לקינוח? לסנטימטר האחרון שנשאר פנוי בקיבה הזמנו פאי אגסים אפוי בשילוב קרם שקדים, לצד כדור גלידת וניל עוגיות. אסכם בכך שמי שבנה את התפריט יכול ללמד דבר או שניים מוסדות תל אביביים מוערכים ולהודות יום יום על היצירתיות, הנועזות, על הידיים הנפלאות ועל הכישרון. אמא ואני כבר מודים. 

משלמים על התענוג
2 כוסות יין טימאסו לבן – 78 ₪
קרפצ'יו פלפלים – 41 ₪ המעדן
כבד קצוץ – 39 ₪
לחם פרינה – 16 ₪
סיגר דניס – 47  ₪
סקרלט – 69 ₪
פילה בורי – 79 ₪
פאי אגסים – 33 ₪
סה"כ - 402 ₪ - שווה להתפנק פה!

*כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
להתאהב כמו איטלקי
פאר והדר בהוד השרון: מסעדת מדיסון
הכי בית איטלקי: מסעדת גוסטו
האיטלקיה השמחה
NG מציגה: ארוחת פליאו
צ'ק אין של אחרי מלחמה
צ'ק אין של אחרי מלחמה
נשף אבראג'
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר