נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עכו עד כה
עכו תמיד נתפסה אצלי כעיר שנסיעה אליה היא אירוע מיוחד. הנסיעה לעכו מחיפה הייתה לרוב חוויה לא פשוטה שכללה את הפקקים בקריות וההסתבכויות התמידיות בתוך העיר העתיקה והמפותלת. כשכבר הייתי מגיע אליה הייתי צריך להתלבט ארוכות בנוגע לאיזו מסעדת חומוס-צ'יפס-סלט עליי לבחור, היות וההזדמנויות שהגעתי אליה היו כל כך נדירות שלא רציתי ליפול על חומוסיה בינונית בגלל המלצה של פלוני שלא מבין דבר בחומוס.

איך כביש נולד?
סיום העבודות בכביש 22 ופתיחתו לקהל הרחב על כל שלושת מסלוליו, לצד 110 הקמ"ש שמותרים בו, הפכו את עכו לנגישה מאי פעם. גם המסעדות החדשות שנפתחו בשנה האחרונה בעיר המדמות אפקט דומינו הפוך בו הלבנים מרימות אחת את השנייה, הפכו את עכו לאטרקטיבית מאי פעם. כך נוצר מצב שאבא ואני תזמנו פחות מ-25 דקות של נסיעה קלילה ועוקפת קריות עד פתחה של מסעדה חדשה שעוד לא מלאו לה שנה העונה לשם "מרין".
ביג דיל
המסעדה הממוקמת בקצה רחוב בן עמי, סמוך לטיילת המפורסמת, בקו התפר בין העיר החדשה לזו העתיקה, מציעה תפריט מגוון ודילים מיוחדים. הדיל הראשון הוא עסקית המוגשת בכל שעות הפעילות לרבות שישי ושבת (ועל זה נאמר – סחטיין!). 13 סלטי פתיחה הממולאים באופן חופשי במשך כל הארוחה ודג דניס או מושט מטוגנים או נצלים על הגריל לבחירת הלקוח במחיר המצחיק של 49 ₪. אין ספק שמדובר בדיל משתלם וכשתראו באילו סלטים ובאיזה דג מדובר, הוא ישתלם לכם אף יותר.

הדיל השני כולל את הסלטים המדוברים וכל מנה נבחרת מהתפריט, למעט המנות המיוחדות והלוקוס, בתוספת קנקן לימונדה ב- 99 ₪. רק בשביל לסבר את האוזן, סטייק פילה על הגריל לדוגמא עולה 95 ₪, מה שאומר שהלקוח מקבל קנקן לימונדה וכמויות סלטים שיכולות להוות ארוחה שלמה תמורת 4 ₪ נוספים בלבד. לזה אני קורא דיל מנצח.
בין האקווריום לים
אבא ואני ישבנו ליד אקווריום ענק מלא דגים צבעוניים ומעניינים. אני בהיתי באקווריום ואבא הביט בהדפס הפנורמי העצום שהיה מודבק על הקיר המערבי של המסעדה, ממש מאחורי. הוא נקב בשמות האתרים ההיסטוריים בהדפס של חומת העיר המזרחית ואני הקשבתי לעלילותיה של העיר ידועת הקרבות הזו. הבטתי בדגים והצטרפתי לשתיקתם עד שהגיעו הסלטים ונפלט לי "וואו" קטן מהפה, בלי שהתכוונתי.

לצד הסלטים הסטנדרטיים, כגון הסלט הטורקי והמטבוחה או סלט התירס הנצחי (שכולם בלי יוצא מן הכלל היו מצוינים), הוגשו סלטים מפתיעים ואיכותיים באופן מיוחד דוגמת סלט עלי הרוקט ותפוחי העץ, סלט שיערות הגזר החמוץ-חריף והכרובית המטוגנת בטחינה, שבניגוד לכל כך הרבה מקומות לא הייתה צל מצומק וספוג בשמן של עצמה אלא פרחים יציבים וחמימים של כרובית מתוקה בטחינה לא פחות ממושלמת. קטיפתית, לימונית ומלטפת. קצרה היריעה מלמנות את שאר הסלטים וגם כדאי שאשאיר לכם טעמים שיפתיעו אתכם כשתבואו לבקר בעצמכם. לסיכום אכתוב שלצמחונים ביניכם ארוחה שכולה סלטים במרין היא ארוחה ראויה בהחלט.
התלבטות לא פשוטה
לא מעט אלמנטים מרמזים על כך שמרין מכוונת מעט גבוה יותר מהמסעדות העכואיות השכנות. מפות הבד העבות שעל כל שולחן, מפיות הבד המונחות על כל צלחת והעובדה שמחליפים לך את הסכו"ם בין מנה למנה, משתלבים נפלא עם תפריט שחלק לא מבוטל ממנו הוא בהחלט לא מה שהייתם מצפים ממסעדה בעכו. התלבטתי בין חריימה פירות ים (!), פילה הבית ברוטב פירות יער (!!) וקוקי סאן ז'ק ברוטב חמאת בוטנים (!!!). בסופו של דבר בחרתי במנת יבשה שענתה לשם סטייק שוודי (113 ₪) ואבא הלך על מנת ים של דניס בגריל כחלק מהעסקית. לצד המנות הזמנו בקבוק גולדסטאר ובקבוק קרלסברג (18 ₪ לבקבוק של שליש).

הסטייק העסיסי שלי שהגיע בדרגת מדיום מושלמת, משתכשך ברוטב יין אדום עליו הונחו אחר כבוד טבעות דקיקות של בצל חרוך. הדג של אבא היה בשרני ומדויק. לא יכולנו לקלוע טוב יותר.

קינוח ולישון
לקינוח הזמנו כנאפה אישית (20 ₪) והתאפקנו שלא להזמין עוד קינוח כי ידענו שהדרך הביתה תהיה קשה מדי, שלא לדבר על הקימה מכיסאות העור הסופר נוחים במקום. לצד הכנאפה הוגש לנו קנקן כסוף עם חליטת תבלינים מצוינת ושתי כוסות זכוכית צרות. אום כולתום זכתה למחיאות כפיים סוערות ברמקולים של המסעדה כשיצאנו מהמקום ואנחנו דמיינו שמחיאות הכפיים יועדו בכלל לצוות החייכן והמקצועי של מרין וכמובן לשף הבית.
בשגרה לא באמת היינו נהנים מהנסיעה הארוכה הביתה, אבל הודות לכביש 22 שנסיעה עליו מרגישה כמו נסיעה על חמאה רכה במובן הטוב של המילה, הגענו הביתה תוך 22 דקות מהרגע שבו יצאנו לדרך (אני רציני לגמרי). בדרך הביתה גיליתי ששכחתי את המעיל על הכיסא במסעדה, סימן מובהק לכך שהתחשק לי לחזור. אבא המתוק התנדב לנסוע לשם ביום המחרת ולהחזיר לי את שהשארתי מאחור. מיותר לציין שהוא שכנע את אימא לבוא אתו לאסוף את המעיל ובסופו של דבר שניהם ישבו לאכול איזו עסקית. וזה, אומר כבר הכל.

חשבון בבקשה
13 סוגי סלטים בלתי נגמרים – 29 ₪
עסקית של דניס על הגריל עם סלטים חופשי – 49 ₪
סטייק שוודי – 113 ₪
בקבוק גולדסטאר – 18 ₪
בקבוק קרלסברג – 18 ₪
כנאפה אישית – 20 ₪
סה"כ – 247 ₪


*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נוף במסעדת ביאנקיני (צילום: איתמר גרינברג)
מוקפץ אסיאתי עם חלומי בקפה הבימה (צילום: גלעד הר שלג)
מנה במסעדת אלמרסא עכו (צילום: באדיבות המקום)
מטיילים בתיאבון: מסעדות מומלצות על כביש 90
שפים מספרים: על הפער בין המטבח הביתי למקצועי
מה מסתתר במטבחים הביתיים של השפים הגדולים?
מהאדנית לצלחת: הכול על פרחי מאכל
נעים להכיר: האנשים שהונצחו במנות מפורסמות
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר