נפל דבר. לצורך קריירה אקדמית מפוארת נטש מדריך התיירים את מעונו התל אביבי ועבר לאוניברסיטה היוקרתית השוכנת בנגב. "אתה חייב לבוא לבקר" אמר בעיניים נוצצות, "חם שם אבל לא לח!" טיעוני מזג האוויר נשמעו משכנעים, בעיקר באמצע שבוע לוהט מדי במרכז ולצורך ציון הביקור הממשמש ובא שלי בבאר שבע, החלטנו לחגוג אצל אלברט.
אלברט אינה עוד מסעדה, אלא מוסד קולינרי של ממש כשיודעי דבר וחובבי בשר מכל כנפי הארץ נשבעים באיכות הבשר המצוינת ובמנות האסאדו הידועות בטעמן הפנטסטי. היות ומדריך התיירים הינו חובב בשר ידוע לשמצה לא יכולתי לחשוב על מקום מתאים יותר לחגיגת המאורע. הגישה לאלברט נוחה מאוד כשבקלות תוכלו לנווט את דרככם על דרך השבעה ולהקל על צריכת הבשר שלכם.
תראו מי כאן
במילה אחת - כיף. המסעדה ניחנה באווירה כפרית מקסימה עם כסאות ושולחנות עץ וככזו היא מאפשרת מגוון רחב של סועדים החל מבודדים, זוגות ומשפחות שלמות. בחרנו לשבת בשולחן קטן יחסית היות והיינו רק שנינו, אולם מהר מאוד הבנו שמקום לא הולך להישאר לאורך זמן – לא על השולחן ולא בבטן.
מסעדות כמו אלברט ניחנות בשירות יעיל ומהיר. המנות מוגשות לשולחן ברגע שהן יורדות מהאש ותמיד עם חיוך. היתרון הניכר של אלברט על מסעדות אחרות הוא שעל אף הקצב המסחרר ותחלופת הסועדים לא הרגשנו זנוחים אפילו לרגע. המלצר שלנו, איציק, היה יעיל ומהיר ומעבר לכך נעים הליכות ומיודע בתפריט, דבר שעזר לנו רבות במהלך בחירת המנות.
מה אוכלים?
לשולחן הגיעו בצורה מהירה מאד מבחר של סלטים (10 ₪ לסועד) שכללו בין היתר סלט חצילים קלויים נהדר, סלט כרוב סגול חמצמץ, סחוג חריף חורך ומענג ועוד. אל הסלטים התלוותה סלסלה של לחמים חמים וטריים היישר מהטאבון. הלחמים השטוחים היו חמים ורכים ושילובם עם הסלטים היה מצויין. בנוסף למנות הסלט החלטנו להזמין גם שתי מנות ראשונות - מנת כבד קצוץ (25 ₪) שהתגלתה כמנה מצוינת ומנת חומוס (32 ₪). הכבד היה רך ונימוח בעל טעם מעושן וטוב ואילו החומוס עליו נחו פטריות שמפיניון ברוטב סמיך ועשיר השרה ניחוח נוסטלגי. להבדיל מרוב הדברים הנוסטלגיים המנה הזו עמדה במבחן המציאות.
את העיקריות החלטנו לחלוק ואל השולחן הגיעו שלושה שיפודים נוטפי עסיס. שיפוד פילה בקר (38 ₪) שהיה עשוי למשעי כלל נתחי בקר שנשמרו עסיסיים ורכים עם תיבול מינימלי שלא הסתיר את טעם הבשר המשובח, שיפוד כבדי עוף (27 ₪) רכים ונמסים בפה - היה בפשטות מצוין ואת השלישייה סגר שיפוד קבב כבש (25 ₪) משובץ פטרוזיליה ובצל, עשוי היטב כשהוא שומר על מיציו וטעמו. היות ואנחנו תלמידים שקדנים ביותר התעניינו גם בטיב האסאדו. האסאדו - בשר לבן שהכנתו אורכת כשבוע ימים וכוללת קירור מיוחד, השרייה בתבלינים ועישון, הינו נתח בשר עשיר בטעמים. אנחנו קיבלנו רק דוגמית והתענגנו על כל רגע. קשה לחשוב על מסעדות שיכולות לאתגר מנת בשר מצויינת כזו. לקינוח, כי איך אפשר בלי משהו מתוק, לקחנו את קרם הבוואריה (14 ₪) שהיה רך ומתוק כשמעליו נחה עוגיית שוקולד שהיוותה ניגוד מעניין לקרם עצמו ולרוטב השוקולד ממעל. היה טעים.
המנה המנצחת
מאחר ומדריך התיירים הוא טיפוס גרגרן בהחלט, החלטנו להזמין בין העיקריות את מנת צלעות הכבש (92 ₪). מדובר בחמש צלעות שזורות שומן נוטף ועסיסי שלהבדיל ממסעדות אחרות, בהן בוצעים צלע אחת ומגישים אותה כשתיים, באלברט הקפידו על חמש צלעות נטו. הצלעות הנהדרות היו עשויות בצורה מושלמת ועל כן זכו בתואר המנה המנצחת של הערב.
חשבון בבקשה
סלטים ולחם מהטאבון - 10 ₪ לסועד
חומוס עם פטריות חמות - 32 ₪
כבד קצוץ- 25 ₪
שיפוד קבב כבש- 25 ₪
שיפוד פילה בקר- 38 ₪
שיפוד כבדי עוף- 27 ₪
צלעות כבש- 92 ₪
בווריה- 14 ש"ח
סה"כ- 273 ₪
*כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת