נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מנהטן זה כאן
ביקור בניו - יורק אינו שלם בלי מינגלינג איכותי במקומות הטרנדיים. המעצמה הקולינארית הזו הייתה בין הראשונות לוותר על שמרנותה ולהיפתח לשילובי מנות, שפעם נחשבו הזויים אך לימים הפכו לבון-טון, תחת המינוח 'פיוז'ן'. לשמחתנו, נציגויות של המטבח הסוער הזה מגיעות גם אלינו, בעיקר למרכז הארץ. והנה השבוע גילינו את שפר, בית-בירה-ביסטרו במתחם המסעדות שברמת ישי, פנינת פיוז'ן צפונית מקורית ומרגשת. שפר מביאה קונספט חדש והפעם היישר מעבר לאטלנטי, משלבת בין עיצוב עוצר נשימה, מוזיקה מסעירה, מנות פיוז'ן מקוריות ובמה רחבה למבשלות בירה מקומיות.

מי שלא שותה מתייבש
הגענו לשפר במוצאי שבת, התיישבנו על בר העץ הצופה אל מסך עליו התנהל קרב ענקים בכדורגל. חמשת ברזי הבירה המוקדשים למבשלת פאבו בזיכרון יעקב הרשימו אותנו, וביקשנו ללגום תחילה משני הברזים הקרובים אלינו (25 ₪ לפיינט). מן הברז הראשון נמזגה בירת פילז בסגנון צ'כי, בהירה ועדינה שהתאפיינה במרירות ארומטית של כשות ובהגזה עדינה. הברז הבא אחריו פלט בירה ענברית מתובלת בסגנון אייל, חלקלקה ונעימה, אולם מתקתקה מידי לטעמי. עם סיום הסיבוב הראשון ואדי האלכוהול הראשונים שעשו את דרכם לראשינו, פנינו להציץ בתפריט ובחרנו בקוקי-סאן-ג'ק (55 ₪) ובסביצ'ה של מוסר ים (38 ₪). שתי מנות הפתיחה היו נפלאות, מאוזנות ומהנות. דג מוסר שנרכש אותו בוקר בשוק הדגים בחיפה, מוצק ועתיר טעם, נפרס לפרוסות דקות והוגש במיץ לימון עם טבעות בצל סגול בעובי מיקרוסקופי, כוסברה, פרוסות פלפל חריף ושמן זיתי קלמטה שאיחה בין שלל הטעמים. צדפות הקוקי האלגנטיות שטעמן לא יסולא בפז נשלקו ברוטב שמנת, שמפניה ורבעי פטריות שמפיניון, והוגשו עם טוסטונים וסלט חסה בוויניגרט.

מנה מנצחת
בנפש מלאת השראה מן הפתיחים ובבטן חצי מלאה, ביקשנו לטעום מן המנות העיקריות. בחרנו בפאייה של פירות ים (82 ₪) ובספייר-ריבס (85 ₪). צלעות הבקר הנמוך עברו כמה שלבי בישול שהפכו אותן רכות כמו ענן והן נפרדו מהעצם בקלילות מעוררת פליאה: ראשית הן נסגרו בגריל, משם הועברו לביקור במעשנת, ולבסוף נאפו בתנור למיזוג טעמים. התוצאה טעימה ומומלצת בחום, בתנאי שלא תשכחו להותיר די מקום לפאייה, שהיא הזוכה בכתר. הפאייה מבוססת על המנה הולנסיאנית הקלאסית בשיטת ההכנה המסורתית על שלל פירות הים, אך שודרגה בתוספת מפנקת של קמצוץ חמאה ופרמזן, הנותנים דחיפה עצומה לטעמים. בזכות טריק הפיוז'ן הקטן הזה טעמי פירות הים הודגשו והמנה המתקבלת, מציגה אינטגרציה המתעלה על סכום רכיביה.

חשבון בבקשה
אחרי שלגמנו שני פיינט בירה ושבענו מן המנות הנפלאות, כבר חשנו היטב את הכוחות הקוסמיים הפועלים בעולמנו. יצאנו לחצר מחופת דק העץ, מקום נפלא לעריכת אירועים אל מול נוף העמק או כמקום מפגש מרובה משתתפים, לסיגריה של אחרי. מתנודדים קלות, ובוחשים בריאותינו את עשן הסיגריות המרגיע עם אוויר הערב היורד מן הכרמל, צלילי מוזיקת הפאנק-ג'ז שהתנגנה ברקע התעצמה על רקע העמק הרדום. בשעה זו התמלא המקום בכמה קבוצות חברים וחברות ובזוגות אוהבים, ואווירה משוחררת ושמחה מילאה את החלל. חשבוננו הסתכם ב-360 ₪.

 

*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אוכלים בג'פניקה בנמל
עסקיות שוות ב-206 דגים
נאו אפטר דארק
כשרוצים ערב אחר. שפילד
אוכלים במסעדת אפרטו בקיסריה
פו-מו ברמת החייל עושה את זה בגדול
נרגעים באיטלקית במסעדת קמפנלו
ארמיס: המנצחת של חוף אשדוד
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר