מפגש ראשון בקבוצת התמיכה
שלום. אני מור ואני מכורה לפחמימות, בעיקר ללחמים טריים שיוצאים מהתנור. זה השלב שבו אתם אמורים לומר לי שאתם אוהבים אותי ולחבק אותי במסגרת קבוצת התמיכה. לא מבטיחה שאחרי החיבוק הזה הבגדים שלכם לא יהיו מלאים בפירורי לחמניות. מעולם לא הבנתי את האנשים התימהונים שמשלמים כסף כדי להיגמל מפחמימות. זה כמו לשלם כסף כדי להיגמל מללכת ללונה פארק, מלנסוע לחו"ל, מלשוט ביאכטות. פחמימות הן חלק ניכר ממנעמי החיים, למה לגזול אותם מאיתנו? כמכורה סדרתית, אני נוהגת לבחון מסעדות פעמים רבות על פי הלחם שהן אופות. אלו שרוכשות את הלחם הם ז'אנר מוקצה כמובן. תקנו גם את המנות העיקריות וגמרנו. אבל המסעדות הללו שריח אפייה נישא בחלל שלהן הן ממלכה קסומה עבורי, כשאת ראש הממלכה מהווה כמובן הרשת האחת והיחידה - הבנדיקט.
הקסם שבמקום
ביקרנו בסניף הראשון והמקורי של הבנדיקט, ברח' בן יהודה. לרשת כבר שני סניפים נוספים- ברוטשילד ובהרצליה, אבל אני עדיין אוהבת את האווירה של הסניף בבן יהודה יותר מכל. הבר רחב ונעים, יש אופציה גם לישיבה בחוץ, במרפסת שפונה לרח' בן יהודה או בפטיו אחורי, וכמובן שמלבד הלחמים הרותחים שיוצאים בשיירה מהתנור בזה אחר זה, הקסם הוא שכאן בבנדיקט תמיד בוקר. 24 שעות ביממה אפשר לאכול כאן ארוחות בוקר מכל העולם, והמלצרים יקדמו את פניכם בברכת "בוקר טוב" גם אם עכשיו בדיוק הסתיימו החדשות של שמונה בערב. יש גם אווירה של בוקר: כולם רגועים ושאננים, המלצרים חייכנים ונעימים, האוכל מתקתק והפחמימות זולגות כמים.
משקה נבחר
במסגרת ארוחות הבוקר, אפשר לבחור גם משקה (בחלק מהארוחות גם שתי משקאות) והופתעתי לגלות כאן משקה מרענן שמתאים בול לארוחת בוקר, בכל שעה שלא תהיה: קוקטייל שמפניה עם ליקר פרי. בהמלצת המלצרית הלכנו על קוקטייל שמפניה בטעם ליצ'י, שגם היה עדין ביותר ומרענן חיך נפלא, ובעיקר הפתיע אותנו הליצ'י הטרי ששחה לו בתוך השמפניה והיה ספוג באלכוהול נעים. בדיוק הכר המושלם ללחמים שעוד יבואו.
בואה של הפחמימה
כמו מכורה אמיתית התנפלתי על סלסלת הלחמים הרותחת שהגיעה לשולחן. הרי לשם כך, בין היתר, התכנסנו כאן. היו שם לחמניות שיפון עם פרג, לחמניות דגנים, בגט, וכמובן- מלך המלכים- הבריוש! לבריוש של הבנדיקט יש מעט מאוד מתחרים, ותתפלאו לשמוע שהמתחרים הללו הן קונדיטוריות של מסעדות יוקרה ידועות. הבריוש הרותח והנפלא בא אל פי כשהוא טבול בחמאה צהובה ורכה. אה, צריך גם להזמין אוכל?
מנה מנצחת
ליד הלחם הזמנו גם ארוחות בוקר. ראשונה הייתה ארוחת הבוקר הישראלית- קלאסיקה ידועה: שלוש ביצים (לא פחות) לצד סלט קצוץ, ממרחים ושני משקאות. נשמע סטנדרטי? הייתם רוצים. בבנדיקט כלום לא סטנדרטי. את הביצה שידרגנו לפריטטה, הלא הוא אומלט ספרדי עם בצל, תפוחי אדמה, פלפל, שום ועשבי תיבול ומעל שמנת חמוצה. במילים פשוטות: פשטידת ירקות שמנמנה ומעלפת. גם הממרחים מעולים: גבינת שמנת עם עירית, סלט טונה, ובעיקר מככב ממרח פטה ועגבניות מיובשות, שהולך נהדר עם הסלט הקצוץ. אבל אם חייבים לבחור, ולא פשוט לבחור כאן: ארוחת הבוקר המכונה 'אג בולז' היא היא המנצחת:כדורי אומלט ברוטב פטריות שמפיניון, פורטובלו ויער עם שמנת ואגוז מוסקט. אכן, הורס כפי שזה נשמע. ידעו שקל לקנות אותי עם כל שילוב של פטריות בשמנת, אבל כאן המפגש בין הרוטב לכדורי האומלט הוא לא פחות מחלומי. יופי של ארוחת בוקר. גם האג בולז מגיעים עם סלט, אבל ללא הממרחים ורק עם שתייה אחת. (את הממרחים אפשר להזמין בנפרד).
הלקוח המתמיד
בדיוק למכורים כמוני, המציאו כאן את כרטיס חבר מועדון בנדיקט: בתשלום של 75 ₪ לשנה מקבלים כרטיס חבר מועדון שמקנה ארוחת בוקר בפעם הבאה (כלומר כבר תחזירו את ההשקעה) ואחר כך על כל ארוחה שתאכלו תצברו נקודות, תקבלו מתנות לימי הולדת וימי נישואין ובכלל תתמכרו רשמית לברקפסט קלאב הכי שווה בארץ.
מפגש אחרון בקבוצת התמיכה
שלום. אני מור ואני מכורה לפחמימות. זה המפגש האחרון שלי היום, אז אל תטרחו אפילו לחבק אותי. החלטתי שמההתמכרות הזאת אני לא נגמלת. בלי לחמים רותחים שיוצאים היישר מהתנור, רצוי זה של הבנדיקט, אני לא עוברת את היום. ומי רוצה בכלל להיגמל מהתמכרות כזאת? חיים רק פעם אחת וכדאי שהפעם הזאת תהיה מושלמת. יאללה, תעבירו את החמאה.
חשבון בבקשה
ארוחת בוקר אג בולז: 68 ₪
ארוחת בוקר ישראלית+ שדרוג לפריטטה- 67 ₪
הרבה הרבה פחמימות לוהטות- ריפיל חופשי ובחינם במסגרת כל ארוחות הבוקר
סה"כ: 135 ₪
*כתבה פרסומית.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת