בין שוודיה לאיטליה
כאשר יום אחד ייכתב הרומן הגדול שיתאר את קורות משפחת ליפשיץ לאורך ההיסטוריה, לצומת בה נמצאת מסעדת טאבולה יוקדש פרק מיוחד, או לפחות נספח מכובד. אחרי הכל, הסיפור המפורסם על הביקור אצל "גור" ו"אילה" שב ומסופר בכל פעם שאחד מבני המשפחה חולף דרך הרצליה פיתוח. אתם מבינים, כאשר הוריי היקרים היו זוג צעיר, הם נהגו לקחת אותנו, הזאטוטים, לחוף הים. ובדרך חזרה, תמיד נאמר לנו שנלך לבקר את גור ואילה. מה רבה היתה הפתעתנו, בכל פעם מחדש, כאשר במקום לבקר דודים עלומים, הגענו למסעדת הגורילה. וכך, גם היום, שנים רבות אחרי שאת פסל הגורילה החליפו החלונות הגדולים של טאבולה, אני לא יכולה שלא לחשוב בראשי על המסעדה כעל טאב ואולה, הדודים השוודיים שתמיד קיוויתי לפגוש.
היה היה
טאבולה קיימת כבר 17 שנים, תקופה לא מבוטלת למסעדות בארץ, ולכאלה באזור תחרותי כמו הרצליה פיתוח על אחת כמה וכמה. אחת הסיבות להצלחה ארוכת השנים היא ללא ספק הפנייה לקהל לקוחות קבוע - אנשים חוזרים לטאבולה כי הם יודעים מה הם מקבלים עבור כספם. ולא פחות חשוב, הם יודעים שהמנות הקבועות שלהם, אלה שאהבו לאכול כשהגיעו למסעדה עם סבא וסבתא כשהיו קטנים, עדיין יהיו שם. יחד עם זאת, התפריט מתעדכן ומתחדש כך שגם מי שמעוניין לגוון ייצא מרוצה.
צוות מנצח
הצוות בטאבולה הזכיר לי את המחמאות שממטירים בדרך כלל על מלצרים בחו"ל, אלה שעבורם מלצרות היא מקצוע ולא רק דרך להרוויח כסף תוך כדי התואר. השירות היה מקצועי, יעיל ונעים. ערן, אחד ממנהלי המקום, ראוי לציון מיוחד. אם לצטט את הבדיחה שלו על עצמו, הוא יותר קברניט ממנהל. בין אם אלה שאלות ממלצרים, תהיות מצד סועדים, התייעצויות מהמטבח או שאלות מציקות מכתבת rest - הוא ניווט בין כל המשימות בנועם ותוך סבר פנים אדיב. בהנחה שערן ייצוג נאמן של הנהלת טאבולה, אין פלא שהמלצרים מתייחסים למקום כאל בית יותר מאשר כאל מקום עבודה.
טעים 1, טעים 2, טעים 3 (וטעים 3.5)
ערן הרעיף עלינו טעימות ממבחר עצום של מנות, אז זו משימה מאתגרת לבחור מנה מנצחת. אני ממליצה על שלוש המנות הבאות בפה מלא, שהלוואי והיה מלא בהן שוב. סלט איטליאנו (42 ₪) היה מופת ודוגמא לשילוב נכון של מרכיבים, בייחוד אחרי שבמבט ראשון הוא נראה עשיר מדי - ויניגרט הדרים החמיא עד מאד לפלחי אשכולית אדומה, אבוקדו, קוביות מוצרלה ועלי חסה ורוקט. אספרגו א- לה פרומז'נה (או אספרגוס חלוט בשמנת ושבבי פרמזן, 45 ₪) היה עבורי הוכחה שאני אוהבת אספרגוס למרות הדעות הקדומות בקשר אליו שרודפות אותי כבר שנים (אמא כבר ביקשה את המתכון. ההמלצה השלישית מוקדשת לאנטרקוט (115 ₪ ל-300 גרם), שהיה עסיסי ועתיר - טעם, ולפירה שליווה אותו. גם אחרי הכמות הבלתי - סבירה כמעט של מזון, מצאתי את עצמי מנשנשת ממנו עוד ועוד עד שביקשתי מהמלצרית לפנות את הצלחות מחשש להתמכרות של ממש.
דיל היום
במקום מוצעות ארוחות עסקיות, בימים א' - ו', בין השעות 17:00 - 12:00. הארוחות כוללות מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתיה קלה, בטווח המחירים 75 - 95 ₪. בנוסף, בטאבולה מכבדים כרטיסי סיבוס ותן ביס, כמו גם כרטיסי סלקום (בערב ובצהריים). יתרה מזאת, הזוגות מביניכם מוזמנים לנצל את התפריט 'בילוי בשניים', המציע מבחר מכובד של מנות (לחם, ראשונה, עיקרית, קינוח, משקה חם ומשקה קל / שליש בירה / כוס יין הבית), תמורת 319 ₪ בלבד לזוג.
כאמור, טאבולה היא בית נאמן ללקוחות קבועים. נוסף על כך, המיקום שלה הופך אותה לבחירה מוצלחת עבור כל תושבי ומבקרי השרון באשר הם. מי שמחפש מסעדה טובה בהרצליה פיתוח ולא מעוניין בהמולה ובצפיפות של ריכוז מסעדות ההייטק, בהחלט יימצא את מבוקשו בטאבולה. אופציית האירועים קיימת גם כאן, והם ערוכים לאירועים של עד 150 איש ושמחים מאד לקחת חלק גם באירועים מרגשים דוגמת הצעות נישואין, ימי הולדת ולידות. טוב, כנראה שלא לידות, אבל כמעט כל מה שמגיע לפני ואחרי הלידה יכול לבוא בחשבון. ואם לצטט גדולים וטובים ממני - "לכו לבלות בטאבולה, בטאבולה בואו לאכול".
חשבון בבקשה
כדורי מוצרלה בציפוי פריך על מצע רוטב נפוליטנה – 45 ₪
פטריות מוקפצות ביין לבן, פסטו וגבינת פטה – 45 ₪
פפרוני ריפאני – 39 ₪
אספרגי א-לה- פרמיז'נה – 45 ₪
סלט איטליאנו – 42 ₪
קפלצ'ו דלעת – 65 ₪
אנטרקוט 300 גרם – 115 ₪
פילה דניס – 98 ₪
קינוח השף (פנקוטה, סמיפרדו פיסטוק, פרפה חלבה) – 45 ₪
כוס יין החודש (יראון של הרי גליל) – 39 ₪
סה"כ – 578 ₪
*כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת