נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

נעים להכיר 

ירושלים, חורף, שנת 2012, סושי, חצר פיינגולד ו..סאקורה - לדעתי ציינתי את כל המרכיבים לערב מושלם! כל כך קרררר עכשיו ברחובות ירושלים ועד שכבר יוצאים מהבית התמורה חייבת להיות במלואה, להשאיר טעם מנצח - כזה שמנצח גם את הקור וגם את האלטרנטיבה המפתה - להתכרבל עמוק מתחת לשמיכה. 

כשאומרים לי סושי אני מיד מרגישה קלילה, לוקחת טעימה, לוגמת תה בחברתן של יפניות מלוכסנות עיניים, צחורות עור, שחורות שער ואדומות שמלות. לצד בעלי פסעתי במוצאי שבת האחרונים בעקבות הפנטזיה האסייתית.  

היה היה 

את הלילה התחלנו בסמטה קטנה בין רחוב יפו לנחלת שבעה. בתוך חצר פיינגולד שוכנת לה מסעדת סאקורה כבר למעלה מ- 20 שנה, שומרת על כבודה כחלוצת המטבח היפני בירושלים ובארץ בכלל. בירושלים לא האמינו אז שיאכלו אוכל יפני ובעיקר סושי. בועז צאירי, הבעלים, התמחה שנים ביפן באמנות הכנת הכנת האוכל היפני ובסבלנות יפנית טיפוסית ניגש לעבודה והחל ללמד את הירושלמים לאכול ביפנית. אהבתו של בועז לעיר, לקהל שמגיע והכבוד למטבח ולמסורת היפנית ניכרים בכל פרט. 

עיצוב ואווירה

את פנינו קיבל מנהל המסעדה, מתן אורן ומיד הושיבנו בקומת הגלריה תוך מתן תחושה טובה ובטוחה. המסעדה שוכנת במבנה אבן עם קשתות בקירות, תאורה חמה היוצרת אווירה נעימה ושלל שפות זרות המתנגנות מכל עבר משרות אוירה בינלאומית, מוזיקה טובה התנגנה לה ברקע ולא הפריעה לשוחח - היה נעים, חמים ומזמין. 

שווה במיוחד

ליד השולחנות ניצבים מסכי מגע המסייעים, באמצעות תמונות, להבין מהו בדיוק ההבדל בין צלופח לטרחון ומה זה איקורה (ביצי סלמון למי שמתעניין). התפריט הויזואלי נותן טאץ' מודרני ומכניס לעניינים את אלו שפחות בקיאים בחומר. מיד הבחנו שאת הארוחה היפנית המצפה לנו ניתן ללוות בסוגים שונים של אלכוהול יפני בטווחי המחירים 36-48 ₪ או ביינות של יקבים ישראליים ב-29 ₪ לכוס יין. 

מה בצלחת

לאחר שבירכנו "לחיים" עם כוסית צ'ויה (יין שיכר על בסיס שזיפים), גלשנו לתוך התפריט במוד רגוע ומעניין. פתחנו במנה ראשונה של סלט היג'קי המורכב מירקות חתוכים דק ומלווה באצות היג'יקי ושקדים קלויים. הסלט היה טרי, צבעוני ומרענן. בשביל להרגיע את הקור הירושלמי התחממנו עם מרק מיסו (18 ₪) שהכיל טופו, בצל, ירקות ואצות וואקמה והיה פשוט מושלם. לאחר שסיימנו את המרק והתחממנו המשכנו עם קרפצ'יו דניס (41 ₪). הייתי קצת סקפטית בנוגע למנה כיוון שאני אף פעם לא ממש רגועה בכל הקשור לדגים נאים ולמאכלים לא מאוד מבושלים אך המנה הזאת הפילה אותי! איזו מנה מצוינת, נתחי פילה דניס פרוסים בסגנון 'פוגו' ברוטב וואסבי מתקתק המגולגלים בתוך מלפפון דק. מעליהם אטריות דקות של סלק וגזר. אין מה לומר, הקרפצ'יו הזה הוכיח שניתן לקחת מנה פשוטה, בעלת מספר מועט של מרכיבים ולהעניק לה טוויסט יפני מובהק. 

למרות שתפריט הסושי הוא המקיף ביותר, יש מגוון די נרחב של מנות בשר ודגים נוספות בתפריט, סלטים יפנים שונים, מבחר מרקים, נודלס ועוד. 

בעלי, עם זיקתו למסורת אינו נוגע בפירות ים, אך הוא נתן לי את אישורו להתפרע ולהזמין לי מנה מלאה באלו. לאחר התלבטויות הזמנתי לי בחיוך רחב יאקי אודון פירות ים (56 ₪) -אטריות אודון מוקפצות עם פירות ים וירקות חתוכים. כשהגיעה המנה ידעתי בליבי כמה צדקתי. כשנותנים לך להתפרע - לך על זה בגדול. המנה הייתה גדולה, מפתה ומזמינה. פירות הים היו טריים, השרימפס היו גדולים ומלאים בטעם והקלמארי נהדר ועסיסי. 

בן זוגי הזמין קומבינציה 'Big' (65 ₪) שהייתה מורכבת מסוגי סושי שונים שמולאו לסירוגין בסלמון, טונה ואבוקדו, Inside out ,קונוס סלמון סקין ושלושה סוגי סאשימי. הפלטה הוגשה בצורה אסתטית, יפה לעין ומזמינה. ולא פחות חשוב - המרכיבים היו טריים כל כך!

מי ומי 

מהקומה העליונה בה ישבנו, הבחנתי בקהל הלקוחות שזורם לסאקורה. רובם תיירים שמחכים בסבלנות מופתית לשולחן הבא שיתפנה. המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע ומארחת קהל מגוון ביותר הכולל: תיירים אסייתים, אירופאים וכמובן חילוניים מירושלים עצמה ומחוץ לה המעריכים את האוכל היפני המשובח ואת מקצועיות המסעדה הן באוכל ובשירות והן באווירה.  

סיום מתוק

לאחר ארוחה מזינה, משביעה ואיכותית ביותר התעורר בנו חשק לדבר מה מתוק. למרות שסאקורה שומרת על המסורת היפנית בהקפדה במהלך כל שלבי הארוחה, החל מהזמנת המוצרים דרך הבישול המסורתי, בשלב זה היא חורגת ממנהגה ועושה חסד עם הקהל הישראלי שכל כך משווע לקינוח בסוף הארוחה. מסעדה יפנית מסורתית מגישה תה בלבד בתום הארוחה ואילו בסאקורה הגישו לנו סופלה שוקולד עם גלידה (32 ₪) שהיה יותר ממשביע רצון. היה זה ערב קולינרי משובח שהכניס אנרגיות לפתיחת שבוע חדש שבא עלינו לטובה.  

חשבון בבקשה:

מרק מיסו 18 ₪

קרפצ'יו דניס -41 ₪

יאקי אודון פירות ים 56 ₪

 -65 ₪ Big  קומבינציה

סופלה שוקולד עם גלידה – 32 ₪   

סה"כ – 212 ₪

 

*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של שני סעד

תמול שלשום אינטימית מתמיד
גבריאלה הכפולה
ג'וי ושמחה בלב
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר