נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

נעים להכיר

איזה כיף שכבר חורף בירושלים. מרגישים שהאנשים סידרו את הארונות, הוציאו את המעילים והצעיפים והם מסתערים על הרחוב הירושלמי הקר. אני מהאנשים שכל כך אוהבים חורף - כמה שיותר גשום, סוער וקר, ככה אני יותר מאושרת. המראה החורפי לטעמי הרבה יותר רומנטי ונעים - בעין ובלב. ואיזה כיף שנפלה בחלקי הזדמנות, בערב קריר, להזמין חברה טובה וללכת להתפנק במסעדת גבריאלה שממוקמת במרכז העיר. מסעדה חלבית? ומה עם הבשר שאני כל כך זקוקה לו שיחמם וירגיע את עצמותיי ותשוקותיי? (בכל זאת יש בי צד דרום אמריקאי דומיננטי ביותר...) למרות שליבי נוטה בטבעיות לבשר, גם ארוחות חלביות (טובות) עושות לי את זה. ארוחה חלבית תמיד מזכירה לי את חג השבועות בקבוץ, בילדותי הרחוקה. אני וחברתי הגענו לגבריאלה. השף ז'ק דיין, שקיבל אותנו במבטא צרפתי וחיוך גדול העביר לנו תחושה רגועה ואמיתית - אתן בנות, הולכות ליהנות הערב!

עיצוב ואווירה

נכנסנו לחלל נעים ואינטימי עם כסאות עור בסגנון רטרו בגוון שמנת ותאורה נעימה שמשרה אווירה של שעות בין ערביים. במסעדה שתי קומות המכילות עד 90 איש ומרפסת מקסימה למעלה, המתאימה לימים יותר חמימים. בקיץ, ז'ק מספר, תענוג לשבת בה עם התאורה הנכונה, העציצים והאוויר הירושלמי ולהשקיף על הרחוב מלמעלה. אין ספק שרחוב שמעון בן שטח התפתח בשנה האחרונה והפך למדרחוב תוסס אשר מגיע אליו קהל רב. תענוג שיש מקומות כאלו בירושלים. מחוץ למסעדה מפוזרים שולחנות עם מפות משובצות בצבעים אדום-לבן. בגלל הקור העז ששרר בעיר, מלבד זוג צעיר ואמיץ שישב בחוץ לא נמצאו סועדים נועזים נוספים שיצטרפו אליו. אך אין ספק שאם היינו מגיעות בימי הקיץ היינו בוחרות לשבת באחד השולחנות החיצוניים במרחב המזמין אשר מרגיש כמו שילוב של רחוב פריסאי, איטלקי וירושלמי גם יחד.

מה בצלחת

התיישבנו עם חיוך מאוזן לאוזן. למה חיוך? אולי כי אנחנו פשוט אוהבות אחת את השנייה וכיף לנו להיפגש בכל פעם מחדש, לעדכן ולהתעדכן. פשוט היה לנו חמים ונעים והאנרגיה של ז'ק וגבריאלה הדביקה אותנו. המלצרית המקסימה, שחף, הניחה על שולחננו סלסלת לחמניות חמות שנאפו במקום ולוו בארבעה מטבלים: פסטו, ממרח עגבניות וטפנד זיתים כפול: ירוק ושחור. כמה דקות לאחר מכן הגישה לנו שחף פוקצ'ה חמה עם רוזמרין שהייתה טעימה וקריספית, אותה נאלצנו להיזהר לא לחסל בגלל הערב קולינרי האיטלקי-חלבי הארוך שעוד ציפה לנו.

למנות ראשונות קיבלנו טרין כפרי (43 ₪) שהצטיין בצורת ההגשה שלו ושרק למראו כבר נהייה לנו טעים. הטרין היה מורכב משכבות של פרוסות חצילים, גבינת פטה ופלפלים קלויים בליווי קונפי שום, חומץ בלסמי ורוטב פסטו מוקרם. המנה הייתה מאוד טעימה. לא גדולה, אך בהחלט מספיקה למנה ראשונה. בנוסף טעמנו אספרגוס ברוטב שמנת, גבינת פקוריני, גבינת עיזים, עירית קצוצה וקוביות עגבניות (47 ₪). מבחינתנו זאת הייתה המנה המנצחת של הראשונות. הפשטות של המנה המריאה שחקים, בהגשה הכל כך יפה שלה ובעיקר בטעם המושלם של האספרגוס ורוטב השמנת החם שמעליהם. מושלם! בנוסף הזמנו סלט 'דולצ'ה די פאטאטה' (59 ₪) שהיה מורכב מעלי בייבי טריים, עגבניות שרי, מלפפון, פטריות מוקפצות ושערות בטטה מטוגנות. הסלט היה טעים והשתלב בצורה כל כך טובה עם שאר המנות, הריכולים והסיפורים שלי ושל חברתי על החיים, הילדים ושאר ענייני החיים. לאחר המנות הראשונות,העזנו (אין ברירה...) ויצאנו החוצה לשאוף אוויר קר עם סיגריה חמה שתחדד לנו את החושים למנות העיקריות.

D.N.A

השף ז'ק הצטרף אלינו וסיפר לנו על המסעדה, או יותר נכון על הבייבי שלו ועל כל המחשבה, התכנון והיצירתיות העומדות מאחורי פתיחת מסעדה איטלקית חלבית. ואכן יש מכל אלו; לא מעט תכנון, השקעה ובעיקר המון אהבה למקצוע ניכרים. מגיל מאוד צעיר נכנס ז'ק לעולם הקולינרי בצרפת, שם נולד למשפחה של שפים. אביו שלח אותו לפאריס ללמוד את המקצוע בצורה מקצועית ומשם צמח, למד, ניהל מסעדות וכבר עובד בתחום למעלה מ-20 שנה. את גבריאלה פתח לפני כשנה וחצי. מאחורי כל מנה מתחבאת חשיבה יצירתית והמשחק בתרכובות וברטבים השונים גורם למנות בתפריט לקבל ניחוח איטלקי אמיתי.

מנה מנצחת

המשכנו עם המנות העיקריות: קנלוני תרד וריקוטה ברוטב עגבניות חם ומוקרם בגבינת מוצרלה עשוי בתנור אבן (60 ₪), הייתה מנה טעימה ובהחלט עשירה, במיוחד המילוי העדין והנימוח בפה של התרד עם הריקוטה. ללקק את השפתיים. סלמון צרוב על הגריל הוגש במרינדת טריאקי על מצע פירה תפוח אדמה, בחרדל דיז'ון ורוטב שמנת (100 ₪). הדג היה עשוי במידה הנכונה, הפירה היה רך ויחד המנה הייתה בהחלט משביעה ומוצלחת. חשוב לציין שהמקום מציע מגוון רב של סוגי דגים וכל הדגים טריים! דבר שלא מובן מאליו בהמון מסעדות בעיר.

שווה במיוחד

התפריט החלבי בגבריאלה מגוון ועשיר ביותר. ניתן להגיע לארוחה מלאה הכוללת שלוש מנות, אולם ניתן גם לשבת על הבר או בחוץ וליהנות ממנות קטנות יותר, כגון כריכים המוצעים בתפריט או מבחר פיצות במחירים נוחים הנעים בין 35 ₪ ל-60 ₪. כמו שאומרים - 'בקטנה איכותית'. בר המשקאות מציע סוגים שונים של אלכוהול, בירות מהחבית, ליקרים שונים ומגוון יינות.

קינוח נבחר

בעוד אנחנו מפנטזות על נסיעות לחו"ל, למה, עם מי ומתי... הוגשה לנו צלחת ועלייה מנת טירמיסו שהוכן זה עתה בכוס גדולה ולצידה שתי כוסות אספרסו חמים ומזמין. הטירמיסו היה אוורירי ובעל מרקם נמס, עדין ומתמוסס על הלשון. פשוט תענוג רצוף של מתוק על השפתיים. גבריאלה מציעה מגוון רב של קינוחים טריים; סופלה שוקולד, עוגת גבינה עם קפוצ'ינו, קרם ברולה ועוד. את הקינוחים מכינים מדי יום במקום ולכן אינם רשומים בתפריט. כולם מוגשים במחיר קבוע של 35 ₪. מפגש החברות השבועי עבר בנעימים ועם המון אוכל איכותי, חלבי, טעים, מעניין, ומפתיע. אין לי ספק שז'ק עוד יפתיע (ובגדול) את הרחוב הירושלמי בתחום הקולינרי בהמשך הדרך ואני אחזור לגבריאלה בחורף הקרוב. לילה טוב וקררררר!

חשבון בבקשה

טרין כפרי - 43 ₪.

אספרגוס ברוטב שמנת, גבינת פקוריני, גבינת עיזים, עירית קצוצה וקוביות עגבניות -47 ₪.

סלט 'דולצ'ה די פאטאטה' - 59 ₪.

קנלוני תרד וריקוטה ברוטב עגבניות חם ומוקרם בגבינת מוצרלה עשוי בתנור אבן - 60 ₪.

סלמון צרוב על הגריל הוגש במרינדת טריאקי על מצע פירה תפוח אדמה, בחרדל דיז'ון ורוטב שמנת - 100 ₪.

טירמיסו - 35 ₪.

סך הכל -  344 לשתיים.

 

* מדור פרסומי.

* להזמנת שולחן במסעדה לחצו כאן.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של שני סעד

תמול שלשום אינטימית מתמיד
סאקורה הנסיכה היפנית
ג'וי ושמחה בלב
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר