נעים להכיר
שלהי הקיץ. ערבים קרירים מגיעים אלינו, החושך מקדים. ערב קריר ונעים בעיר הבירה עושה לי חשק להרים טלפון לבעלי עוד בשעות הבוקר ולרמוז לו באופן ברור שהערב יש לארגן בייבי סיטר. קצת אווירה מרוממת, אוכל טוב וזמן שלי ושלו - מי ומה צריך יותר מזה?
מסעדת ג'וי שוכנת במושבה הגרמנית האירופאית והמזמינה לצד מגוון חנויות קטנות וקסומות, מסעדות ובתי קפה הפזורים לאורך הרחוב. בין הארכיטקטורה הטמפלרית לרחוב המודרני הסואן מתמזג איזור בילוי מיוחד עם אווירה ירושלמית מיוחדת במינה.
עיצוב ואווירה
המסעדה ממוקמת במבנה אבן עתיק עוד מימי הטמפלרים .קירות מאבן ירושלמית, קשתות יפהפיות ופסיפס על הרצפה מתמזגים בטבעיות ובהרמוניה עם אלמנטים מודרניים בעיצוב המסעדה, כגון כמו ציורים ריאליסטיים התלויים על הקירות. החלל במסעדה משרה אווירה נעימה ומזמינה כמו שרק יכולנו לבקש לערב שכזה.
בג'וי חדר פרטי המיועד לאירועים (עד 18 איש) ואולם פרטי (עד 45 סועדים) המופרד משטח המסעדה על ידי מחיצה דקורטיבית ומיועד לאירועי צהריים. אם חשקה נפשכם באירוע גדול יותר (עד 80 איש) תוכלו להזמין גם את חלל המסעדה.
מי ומי
לג'וי כשרות גבוהה המתאימה לקהל הדתי המגוון בירושלים אך בהחלט מכוונת, הן במנות והן באווירה גם לקהל החילוני. כמו כן, במקום נמצא משגיח צמוד העונה לשאלות בתחום הכשרות. ובהחלט, האוכלוסייה סביבנו הייתה מעורבת וכללה גם קהל דובר אנגלית.
שווה במיוחד
התפריט בג'וי מגוון, מזמין וקולע לשלל אפשרויות בילוי; ג'וי מתאימה לארוחת ערב חגיגית אך באותו אופן גם לעסקית צהריים קלילה וטעימה במחיר נעים. גם המבורגר של אחר צהריים ירושלמי הולך. עמית, המארחת המקסימה שקיבלה אותנו עדכנה אותנו לגבי התפריט העסקי החדש המוצע בשעות הצהריים: החל מ-52 ₪ ניתן לבחור מנה עיקרית ולקבל גם מנה ראשונה ושתייה חמה הכלולות במחיר. אין ספק שהקהל הירושלמי שזכה להתגורר בקרבת עמק רפאים בהחלט יכול לסמן את ג'וי כמסעדה הקבועה שלו. מגוון מנות בשריות עם השפעות מכל העולם פרי כישרונו של השף אבירם דותן המוגשות בחלל היפהפה של ג'וי יחזירו גם אותנו לכאן אפילו מרחביה.
מנה מנצחת
ובכן, כנראה שאינטואיציה נשית - הגן הזה שגורם לנו לדעת לעשות בדיוק את הבחירות הנכונות במקום ובזמן הנכון - עובדת גם במסעדות. שנינו הסכמנו שהמנות המוצלחות ביותר היו הבחירות שלי! קרפצ'יו בקר כבוש בבלסמי מצומצם ושמן זית (52 ₪) שבעלי הזמין למנה הראשונה היה טעים אך ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות ובזיליקום (48 ₪) שהזמנתי, היה נפלא! והוגש בדיוק כמו שאני אוהבת את הניוקי שלי - בליווי רוטב עגבניות במרקם נימוח ומוצלח במיוחד. למנה עיקרית הזמנתי צלעות טלה ברוטב יין אדום (ניתן לבחור את כמות הצלעות המבוקשת -
משקה נבחר
למרות שהיה מדובר בערב ירושלמי אמצע-שבועי החלטנו ללגום יין. לא מדובר בהחלטה פשוטה לבחורה עובדת כמוני - כאן הלכתי לשם שינוי עם האינטואיציה של בעלי ובהנאה רבה לגמנו את היין עליו המליץ לנו דודו, המלצר נעים ההליכות. מדובר ביין החודש של יקב תניא - יקב בוטיק קטן הנמצא בעופרה - קברנה סוביניון 2007 (90 ₪) – יין מוצלח במיוחד שכשה לנו נעים בלשון ושילב ארומה של פרי מתוק, שוקולד וטבק.
חשבון בבקשה
אז ככה - מנות ראשונות: קרפצ'יו בקר כבוש בבלסמי בליווי עלי קורט ועגבניות - 52 ₪, ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות ובזיליקום - 48 ₪, מנות עיקריות: נתחי אנטרקוט מוקפצים בצ'ילי כוסברה על מצע קוסקוס מרוקאי - 98 ₪, צלעות טלה ברוטב יין אדום
* מדור פרסומי
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של שני סעד
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת