היה היה
לפני יותר משלושים שנה הקימו עדי בן יקיר ורונן מור מסעדה אסייתית בשם מאי תאי באילת. מעטים חובבי הבישול האסייתי שחלפו בעיר הכי דרומית בארץ ולא באו בשעריה. אין אחד שלא נהנה משלל המנות הזכורות לטובה והמאי תאי נהנתה מ-25 שנים של פעילות משגשגת. אבל כמו בכל קשר, הרגישו רונן ועדי שלא תזיק למקום מתיחת פנים. לא משהו פרוע, המסעדה האסייתית לא הפכה לחומוסיה. האסייתית עדיין אסייתית, אבל הכיוון נוטה לפיוז'ן. המבנה אותו מבנה אבל בכל פינה ניכר מגע הקסם של ג'וש חפץ התל אביבי. וכך, כשסביב למסעדה נוף פנורמי למפרץ אילת אפשר להגיד שהלב אילתי, הסטייל ניו יורקי. במקום ישנו בר ישיבה לעשרים סועדים שמול עיניהם מכינים הסושימנים את מנות הסושי במקצועיות מרשימה. אה, כן, כמעט שכחתי. עם מתיחת הפנים ושינוי התפריט גם שונה השם. להתראות מאי תאי, שלום ג'ינג'ר.
קהל יעד
וכך, לפני שש שנים נפתחה כאמור הג'ינג'ר. לא פשוט לאפיין את קשת קהל הלקוחות שמגיעים בהמוניהם מדי יום. המניפה רחבה ביותר ומשתרעת בין מתבגרים אילתים או מטיילים צעירים לבין משפחות ולא מעט זוגות רומנטיים. כל אחד יכול למצוא את עצמו במקום, כל מי שמאמין בחומרי גלם איכותיים, במוזיקה נעימה שלא חורכת את עור התוף ומאפשרת לך לנהל שיחה בלי לאבד מיתר קול ובשירות מהוקצע אבל לא מעונב. מעבר להמוני המבקרים במקום, הג'ינג'ר מגיעה לאלפי אנשים ישירות הביתה. הרבה דלק שורפים השליחים כשהם מביאים לאלפי אנשים מדי חודש את המטעמים הג'ינג'ריים לפתח ביתם.
שווה במיוחד
לא פשוט לבחור דיל מנצח במקום. ראשית, גם ארוחה סטנדרטית במקום היא דיל מנצח. המחירים במקום שווים לכל כיס ובלב שלם ניתן להגיד שהם מתחת לממוצע הארצי, בטח ובטח התל אביבי. גם העסקיות שמוגשות במקום ונעות בין 49 ₪ ל69 ₪ שוברות את השוק וכוללות מרק ממבחר המרקים המעלפים במקום ומנה עיקרית, אבל הדיל המפתה ביותר לטעמי הוא דיל שמוצע מהשעה תשע וחצי בערב ליושבי הבר בלבד ובו ניתן לאכול שתי מנות ראשונות או שני רולים של סושי וקוקטייל איכותי ב69 ₪ בלבד. היפה בדיל הזה הוא בעיקר גודלם של המנות הראשונות שלא היה מבייש מנות ביניים ואף מנות עיקריות במסעדות אחרות. אני תמיד אמרתי שהכי כיף לשבת על הבר ובג'ינג'ר זה גם משתלם.
על המטבח
בג'ינג'ר עובדים רק מומחים זרים. הצוות כולו על טהרת מלוכסני העיניים כך שאתם יכולים לשכוח ממראה של צעירים אחרי צבא שבאו לעשות כסף באילת. השפים נקטפו אחד אחד מטובות המסעדות בבנגקוק אחרי שעברו אינסוף הכשרות ועבדו במקומות שונים בעולם. המטבח משתמש אך ורק בחומרי גלם טריים ואיכותיים. הנורי הטובים ביותר בשוק, דגה טרייה בלבד ומגוון רחב מאוד של אטריות, מאטריות שעועית דרך אטריות ביצים, אורז וכלה בראמה, אודון ועוד. בין המנות המיוחדות למקום ניתן למצוא מגוון מרקים כשהבולט ביניהם מרק טום יאם של עוף או פירות לבחירה על בסיס חלב קוקוס, לימונית וצ'ילי שמיועד לזוג (29/39 ₪) ומגיע בכלי מסורתי מדליק ביותר. העיקרית המעניינת ביותר שמדגימה יותר מכל את מושג הפיוז'ן היא הסטייק היפני (92 ₪) שזהו נתח של סינטה מיושנת, מצופה בטוגרשי ובוטנים שאחרי הצלייה נפרס לפרוסות שמסודרות במניפה ועל כל היופי הזה ניצוק ציר בקר יפני על בסיס יין שזיפים ואם כל זה לא מספיק כדי לקנות כרטיס נסיעה לאילת דמיינו לכם את הקינוח בננה ריפבליק (32 ₪) שזוהי למעשה עוגת פיננסייר קלאסית של חמאה ושקדים עליה מונחות אחר כבוד בננות בקרמל טופי ומלמעלה נמסה לה בעונג רב גלידת וניל משובחת. מומחים אומרים שאת ניחוחות הטופי והחמאה ניתן להריח עד יטבתה.
טיפ קולינרי וניהולי לחיים
רונן מור שהוא הבעלים של הג'ינג'ר בשותפות עם דרור אסור ועדי בן יקיר שיתף אותי שהאני המאמין שלו הוא להתעלות מעל ומעבר לכל צפייה שקיימת בלבו של כל לקוח שנכנס למסעדה שלו. אם הוא ציפה לאוכל בסדר, שהאוכל יהיה מצוין, אם ציפה לאוכל מצוין, שיקבל גם שירות מדהים. סיפוק והתעלות מעל הציפיות של האדם העומד מולך ואף שלך עצמך הוא הסוד להצלחה וזה נכון כך הוא מספר, לכל אחד ואחד מתחומי החיים. למזלה של הג'ינג'ר, מסעדה שממוקמת באילת, מעוצבת על ידי אמן אמיתי, עם אוכל טרי ואיכותי שמוכן על ידי שפים אסייתיים, בעלת שירות מצוין ומבחר של אלכוהול ברמה גבוהה, התעלות מעל הציפיות הוא עניין שבשגרה.
* כתבה פרסומית.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת