נעים להכיר
זה מרגיש קצת כמו בסרטים. לצאת מהעיר הגדולה, במקרה זה רעננה, לחצות פקקים ולהתעלם מנהגים עצבניים ומיוזעים. למנות את המכוניות החולפות את הרמזור ולהתפלל שהרמזור הבא יהיה שלנו. מתמשך בלי אור בקצה המנהרה, אבל סיוט הבוקר האולטימטיבי מוביל אותי ואת חברתי הטובה למושב סמוך לרעננה - גבעת חן. קרוב-רחוק של העיר הגדולה. רחוק מספיק כדי לגרום לך לשכוח שהרגע יצאת מפקק משתרך, וקרוב מספיק כדי לא לאבד את הדעת בשקט של המושב.
עיצוב ואווירה
מסעדת חנדלה שוכנת בין גידולי פרחים וירקות בחממות של המושב. כשמנוע הרכב שלי דומם, אנחנו שולפות רגלים ענודות בעקב הישר על אדמת הכפר ולאוויר הנקי של המושב. עוד לפני הכניסה למסעדה על משטח טבעי פזורות ספות של זולה ולצידן נדנדות לילדים. השביל מוביל למדרגות מעץ מאסיבי ולמשטח של מרפסת עם שולחנות פזורים שמעליהם תלויים מאווררי תקרה שכאילו נלקחו מסרט ישן. פנים המסעדה מעוצב בגוונים של עץ ולבן ומעוטר במנורות רטרו וחלונות בלגיים שנותנים המון אור טבעי למקום. המושב חודר פנימה דרך הריחות, האווירה והמראות.
היה היה
מסעדת חנדלה בנויה על שרידי לול תרנגולות של משפחת חקלאים ותיקה. חלומו של הבן הבכור להפוך את הלול למסעדה כפרית הפך למציאות לפני תשע שנים. המפתיע הוא שאין שריד למה שהיה פעם, ואילולא ציפור לחשה לנו את הסוד, לא הינו מזהות את יסודות המקום. הדבר היחיד שיכול להעיד על כך היא סביבת המקום - חממות של פרחים וגידולי ירקות. למסעדה מגיעים ברגל צעירים מהמושב ואורחי חוץ שבאים להתארח באווירה קצת אחרת.
שווה במיוחד
מי אמר שצריך כללי ברזל של ארוחות ומועדן. אני אישית נגד התכתיבים הללו שנועלים לי את ארוחת הבוקר דקה לפני שהתעוררתי. במסעדת חנדלה מבינים את הקהל ומאפשרים את הזרימה, ועל כן אפשר לאכול ארוחת בוקר לאורך כל היום. תחי הגמישות! בנוסף לתפריט הבוקר, החל מהשעה 12:00 אפשר ליהנות גם מתפריט צהרים עשיר עד לחצות הליל.
מנה מנצחת
אחרי קפה איכותי בקלייה ביתית, אנחנו מצביעות בתפריט על ארוחת בוקר בסגנון חנדלה (52 ₪) ועל שקשוקה תרד (59 ₪). שתי המנות הוגשו באסתטיות ובטוב טעם. המנה המנצחת שלי היא שקשוקה תרד. ראשית מדובר במנה מיוחדת, המשלבת בין ירק בלתי שגרתי לביצה המוכרת ושנית, המנה מוגשת על מחבת קטנה המזמינה התנפלות מהירה. טעים, טעים להפליא. מדובר בתבשיל תרד מוקרם בגבינת קשקבל, ולצידו סלט ירקות קצוץ דק, מטבלים, ריבה ביתית ולחם תוצרת בית.
לצד המנה המנצחת ניצב מתמודד בתחום השייקים, אף הוא מיוחד במינו. תשכחו מהשייקים המוכרים מפירות טבעיים. כל שייק הוא ארוחה בפני עצמו, מזין במיוחד ובעל ערך מוסף בשל מרכיביו. כל השייקים מיוצרים על בסיס יוגורט דל שומן, בטעם מעודן ומרקם קטיפתי. התנסינו בשניים, ושניהם מוצלחים. לכל שייק הוצמד גם שם אקזוטי - מה שלא פחות חשוב. שייק אמטנגו (22 ₪) על בסיס תות, מנגו ושקד קלוי, ושייק אלבמה (24 ₪), על בסיס של פירות יער, קשיו וסילן. המרכיבים גרוסים גס, ובחושים היטב במרקם הנוזלי של היוגורט. מיוחד ומומלץ במיוחד.
חשבון בבקשה
לסכומו של עניין, המחירים עממים ומצדיקים כל אגורה. ארוחת בוקר מסתכמת בכ-55 ₪ בממוצע, ומכילה את כל המתבקש לתזונה של בוקר. אם עוד חשקה נפשכם בקינוח המתקתק של השייקים הנפלאים יש להוסיף 24 ₪ לכל היותר. סה"כ - 79 ₪ והתיאבון שורר עד לשעות אחר הצהרים.
* הכותבת הייתה אורחת המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת