מסעדת ג'וי נפתחה בשנת 2003 כבר-מסעדה כשר ואלגנטי עתיר ברזי בירה. בתור חובב בירה בעל חבר שומר כשרות, הגעתי למקום עד מהרה ואהבתי את מה שראיתי (ושתיתי).
בשנת 2004 אף הגעתי עם צ'כית פרועה וחובבת בירה למסיבת יום ההולדת הראשון של המקום. האירוע צרוב היטב בזיכרוני כאירוע עמוס אלכוהול ומתאבנים טעימים. לאחר מכן נסעתי לחו"ל, חיי החברה והקולינריה שלי עברו במידה רבה לאזור המרכז ובקיצור, נותק הקשר בינינו. מסתבר שבינתיים ג'וי עברה מספר שינויים. הבולטים בהם הם התרחבות גדולה, העברת הדגש מ'בר' אל 'מסעדה' ותעודת כשרות למהדרין. יחד עם זאת, המסעדה נותרה בשרית.
כפי שרבים וטובים ציינו בעבר, המסעדה ממוקמת בבית אבן יפה מן התקופה העותומנית במרכזו שוקק האוכל והאלכוהול של רחוב עמק רפאים במושבה הגרמנית של ירושלים. החלל הפנימי שלה כולל שלושה חדרים שקירותיהם עשויים אבן ירושלמית ופתחיהם מעוטרים בקשתות אבן יפות. עיצוב החדרים כולל מדפי יין מעץ ונברשות עתיקות, אשר נותנות למקום אוירה עתיקה קסומה. עדיין ניתן למצוא בתפריטה חלק מן המנות שאכלתי ואהבתי בעבר, כמו קרפצ'יו בקר עם בלסמי וצ'יפס בטטה עם סירופ מייפל.
לפתיחה מקבל כל שולחן לחם בית עם שלושה סלטים קטנים: סלק, חציל עם עשבי תיבול ואריסה. שלושתם היו מצוינים. בערב בו היינו כל שולחן קיבל גם על חשבון הבית חציל בלאדי קלוי בטחינה ירוקה (39 ₪ בימים כתיקונם). לזכר הימים הטובים הזמנו גולדסטאר מהחבית (25 ₪ לחצי ליטר). כאן קרה דבר שלא קרה לי כבר זמן רב בישראל: הגולדסטאר הגיעה בכוס של גולדסטאר ועל תחתית של גולדסטאר. כמעט נישקתי את המלצרית בגלל ההקפדה על פרט קטן וכה חשוב זה.
למנות ראשונות בחרנו מתוך התפריט טונה אדומה צרובה בציפוי חרדל ושומשום (49 ₪) וסיגרים מרוקאיים (46 ₪) עם מילוי טלה ושקדים. הטונה היתה צרובה במידה הנכונה ותיבולה כלל מלח גס משובח. הסיגרים היו פריכים כמו שצריך והמילוי שלהם היה עשיר בטעמים. עם המנה הגיעה על פי מיטב מסורת הסיגרים קערית טחינה ירוק עם נגיעות של אותה אריסה מן הסלטים.
מתפריט המיוחדים הזמנו מנת ניוקי עם פסטו וחלב קוקוס (48 ₪) עליה המליצה המלצרית. המלצרית צריכה לקבל את פרס ישראל על ההמלצה, כי המנה היתה אחת ממנות הניוקי הטובות ביותר שאכלנו אי פעם. הניוקי עצמם היו רכים ואווריריים וניכר היה מצורתם הלא-אחידה שהכינו אותם בעבודת יד. חלב הקוקוס הוסיף למנה את טעמו החלבי המתקתק, אשר השתלב היטב עם טעמי הפסטו. בבחירת העיקריות בת זוגי לא התלבטה הרבה ובחרה בשניצל וינאי (78 ₪), לאחר שבירור קצר עם המלצרית הבהיר שאכן מדובר בוינאי אמיתי מבשר עגל. השניצל היה דק מאוד וטעים, אך חובבת השניצלים התמלאה מהמנות הראשונות ולא הצליחה לגמור את המנה הנדיבה. היות והמסעדה מציעה בימים אלה תפריט חגיגת בשרים מיוחד, בחרתי מתוכו סטייק פריים ריב במשקל
היות והיינו מלאים החלטנו לבחור למנה אחרונה שלושה כדורי סורבה (30 ₪). למרבה הצער הקוקוס החביב עלי אזל ולכן קיבלנו כדורים בטעם לימונדה, לימונענע ופסיפלורה עם מעט טחינה גולמית ורסיסי חלבה. הייתה זו מנה קלילה שירדה בקלות למרות שהיינו מלאים. ישר כוח על הבחירה הנבונה.
העובדה שמסעדת ג'וי עושה חיל גם לאחר השינויים שנעשו בה לאורך שמונה שנות קיומה מצביעה כנראה על כך שהיא מצליחה לספק לציבור רחב של שומרי כשרות מבחר גדול של מנות מעניינות באווירה סולידית, נעימה ובאחד מן החללים היפים ביותר בעיר הקודש.
* הכותב היה אורח המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של דני עוזיאל
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת