יומיים מוצלחים עברו על כוחותינו, יומיים של חגיגות יום העצמאות שהשנה היו בסימן ספונטני ולא מחייב. דווקא השנה קצנו ממסיבות מושקעות והחלטתי לחבור עם חברתי הטובה גלית וללכת על ערב עצמאות באווירה לא מחייבת ללא תכנונים מרובים.
בוקר יום העצמאות ה-63 למדינת ישראל נפתח בארוחת בוקר בגג ביתי כשמעליי חגים מטוסי חיל האוויר במפגן מרשים. מעט הזוי לשתות מיץ תפוזים שמעלייך חגים מטוסי קרב, רק בישראל זה יכול להוות נוף הגיוני לחגיגות העצמאות. בפתח יום שטוף שמש שלא הותיר ברירה מלבד רביצה בים עם ההמון שצבע את העיר לכבוד חגיגות העצמאות עם פתיחת בקבוק הבירה וצפייה במשט ספינות קרב, מרגע לרגע תפאורת חג יום העצמאות מתחילה להיות מעט ביזארית והשיא התרחש תוך כדי לגימה מבקבוק הבירה הצונן. כשהמציל היקר הכריז בקול רם שמשטרת ישראל מזהירה משתיית אלכוהול בחוף הים.
אולי בשל רצף המאורעות המשונים ואבדן תחושת הזמן חשקה נפשנו דווקא בארוחת בוקר ראויה. אומנם כבר הערב התחיל לרדת והרוח החלה לנשב בקרירות, אבל עדיין חשקה נפשנו בארוחת בוקר וכמובן נזכרנו בבנדיקט החביבה הניצבת בפינת רוטשילד- אלנבי המגישה במשך 24 שעות ארוחות בוקר.
התפריט עמוס באפשרויות, ארוחות בוקר מכל רחבי העולם שמאירות את ארוחות הבוקר הסטנדרטיות באור מחודש. החלטנו לפתוח את הארוחה עם מנות ראשונות סלמון מעושן עם צלפים ובצל סגול (18 ₪). כחובבת סלמון מושבעת מנה זו מהווה עבורי מתכון מנצח.
בהמלצת המלצר החביב בחרנו במנת פטריות פורטובלו המושרות בשמן זית, שום וטימין על הגריל עם גבינת עיזים וויניגרט בלסמי (21 ₪).
המלצת המלצר הייתה מושלמת והוגשה בצלחת מלבנית שעליה ניצבו שתי פטריות פורטבלו גאות ונאות שעליהן ניצבת גבינת עיזים בעיטורי בלסמי מרשימים, מנה יפה ובשילוב עם סלסלת הלחמים המפורסמת של הבנדיקט הייתה נהדרת.
חובבי הלחם לא יוכלו לעמוד בקסמיה של הבנדיקט - מגוון לחמים מסודרים בסלסלה כשביניהם לחם דגנים, בריוש, זיתים כולם חמימים ומפנקים. כשבאוויר המסעדה אופף ריח של אפייה ובשילוב מנצח עם החמאה האיכותית נתנו שילוב מפנק של ארוחת בוקר בסופו של יום חגיגי במיוחד.
כמובן שלכבוד יום הולדת 63 למדינה החלטנו להמשיך את הילולת ערב העצמאות ולכבוד מדינתנו היקרה החלטנו ללגום קיר רויאל (28 ₪) צונן שעלה די מהר לראש ולא ממש עזר בהתלבטות האינסופית של איזה ארוחת בוקר בא לנו עכשיו בערב. רצינו ארוחת בוקר שונה ומעניינת ובחרנו באג בולז , מנה מקורית פרי יצירת מטבח בנדיקט שבמרכזה ניצבים כדורי אומלט המוגשים ברוטב, אנחנו בחרנו באג בולז ברוטב שרימפס חמאה ויין, השרימפס היו נימוחים כפי ששתינו אוהבות וכדורי האומלט היו ספוגים ברוטב החמאה והיין ובכך העניקו מרקם וטעם שונה ומיוחד (69 ₪).
בעקבות הצלחת המלצר בהמלצותיו למנה ראשונה החלטנו לשמוע בקולו ולהזמין את מנת הדגל של הבנדיקט (וגם של אהוד בנאי) והחלטנו לקחת אגז בנדיקט – פלורנטין תרד בשמנת, בצל ואגוז מוסקט (58 ₪). מבחינה אסתטית המנה דורשת התייחסות רצינית ואולי אפילו דקת דומייה. שתי פרוסות חתוכות כמשולש שעליהן ניצבות הביצים שילוב הצבעים ויותר מכך הטעמים של הביצה הכתומה המתפרצת בפראות על חלקת התרד הירוקה עשו את העבודה ואכן המלצר היקר שלנו צדק בשנית.
שתי המנות משביעות מאוד, ומלוות בסלט שהוגש לידם. האוכל נראה נהדר, אך כמעט בכל המנות היה חסר מעט מלח, השף כנראה זקוק לאהבה חדשה, אך מלבד המלח התיבול היה מדויק ועדין.
לסיום הארוחה ולהכרזת סיום חגיגות העצמאות לשנת 2011 הזמנו אספרסו ארוך ופנקייק'ס שוקולד לבן ואספרסו (41 ₪), המנה מעוצבת מקסים ומוגשת כמבנה בן שלוש קומות של פנקייק עבה, כשביניהם שוקולד לבן. המנה מוגשת עם רוטב מייפל וסלט פירות עונתי בליווי שוט אספרסו ומעליהם מתהדרת אבקת סוכר חגיגית, המנה מעוררת תיאבון, אך מהווה כארוחה מלאה ככל דבר.
שבעות, שזופות ומעט עצובות שכבר החופש וחגיגות העצמאות הסתיימו להם, צעדנו הביתה מעט מבולבלות מכך שאחרי ארוחת הבוקר הנהדרת שאכלנו, הרחובות חשוכים והנה נגמר לו יום עצמאות נוסף, אך שמחות שלפחות בדבר עניין ארוחת הבוקר יש לנו עצמאות לקבוע את השעה.
*הכותבת הייתה אורחת המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של הדר אבידן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת