נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ילדים זה שמחה, אושר גדול. כל דבר שהם עושים הוא קסם, כשהם נולדים אתה מוקסם מכל ציוץ שבוקע מהם, הם גדלים ומתחילים לזוז, לזחול, ללכת, ואתה נמס. פתאום הם מדברים, מסבירים, מתעקשים וחום גדול מציף אותך. ילדים זה שמחה. אושר גדול וגם תזכורת. תזכורת לשגרה. שוב להחליף חיתול, שוב לגן בבוקר, ארוחת ערב, מקלחת, לישון, בוקר חדש. והזמן לא עוצר,היא שאתמול רק נולדה מתאפרת לה מול המראה, הוא שלפני רגע בעיקר ישן, צועק איתך "גול!" מול המסך, השגרה לא עוצרת, אנחנו הם אלה שצריכים לעצור אותה.

אחרי נאום מרגש שכזה, רק ברור הוא שברגע הראשון שלזוגתי ולי נוצרה ההזדמנות להשאיל את הילדים לערב אחד לאחי וזוגתו, צמד שמתאמן בהורות, נעשה משהו שמבחינתנו עוצר ושובר שגרה, ערב יפני. לשבירת שגרתנו בחרנו ביאמטויה , ביסטרו – בר יפני, ולא סתם. מאחורי התפריט של יאמטויה נמצאת  איה אימטני שפית יפנית, דבר נדיר כשלעצמו בארצנו משופעת הסינים והתאילנדים שמכינים אוכל יפני,  היא גם עיצבה את התפריט ומנצחת בכל ערב על המתרחש במטבח. ובנוסף, יאמטויה ממוקמת בהוד השרון, העיר שנמצאת 17 דק' מכל מקום - מת"א, מנתניה וגם מביתנו.

17 דקות לאחר שיצאנו מהבית, אנחנו חונים מחוץ ליאמטויה ומוצאים עצמו בחצר האחורית של מרכז מסחרי אפרפר, שנות אור מיפן. חמש דקות אח"כ אנחנו בעולם אחר. מוקפים בכרזות לסרטים יפנים (זיהינו את "אחי" , "זיקוקין די-נור" ו"הטירה המעופפת" הזכורים לטוב) ,ישובים בביקתת עץ גדולה לצד שולחנות עץ מזמינים וצנועים מנסים לפענח את התפריט. מדובר בתפריט עשיר, מגוון ויפני, ואנו המתחילים הלכנו לאיבוד. קראנו לעזרה ובינתיים נאחזנו במשהו מוכר, בירה. למרות שניתן למצוא אופציה לטוברוג מהחבית, אנחנו הרי שוברי שיגרה, ולכן בחרנו בבירות יפניות מהבקבוק. זוגתי זכתה במותג הבירה היוקרתי ביותר ביפן (לפחות לפי גוגל) בירה ייביסו (32 ₪) , המיוצרת מ-1890 , אני בקרובת משפחה, הסאפורו הקלאסית (28 ₪) , שתיהן קלילות ומרעננות, הסאפורו מעט קשוחה יותר.

כמה לגימות מאוחר יותר, הגיעה העזרה בדמות חן ,מלצרית רבת סבלנות שהוליכה אותנו בנבכי התפריט, בעוד זוגתי איתרה את אשר חפצה נפשה, אנארי מאקי יאסיי קוקטייל , או בעברית בטטה בטמפורה, צנוברים, שומשום ורוטב טריאקי (20 ₪)  לפתיחה, ויאקיניקו  גוהן עם אצסו-אגה ,שהם זוקיני, גזר, בצל לבן, בצל ירוק ושומשום קלוי, מוקפצים ברוטב ברביקיו קוריאני ומוגשים על מצע  אורז מאודה בתוספת טופו בטיגון מסורתי (39 ₪), אני המשכתי ללכת לאיבוד. חן מצאה אותי מהרהר ב'ארוחה יפנית מסורתית', מבט נוסף גילה את המשפט "מנות אלו מומלצות למי שאכלו ומכירים את המטבח היפני המסורתי, הארוחות לא ניתנות לשינוי או החזרה", מסתבר שמדובר במנות המצריכות את המזמין לקחת חלק כלשהו בהפקתן , הוספת ביצה טרופה באופן עצמאי למשל, מנות למתקדמים.

בסופו של דבר לקחה חן את ההחלטה בשבילי – טאפן יאקיניקו בקר עם כרוב, בצל ירוק ושומשום קלוי, מוקפצים ברוטב יאקיניקו (48 ₪) ומגזרת הסושי , אינסייד אאוט רול של קייסון גומוקו רול, סלמון, טונה, שרימפס בטמפורה ואבוקדו, עטופים בטוביקו (ביצי דגים) , ירוק וכתום ( 52 ₪ ) .

יאמטויה מאפשרת לאורח לקחת את הזמן. המוזיקה לא גונבת את האוזן  והנה אתה באמצע שיחה קולחת עם זוגתך על עינייני דיומא ולא רק, זוג מקלות אכילה מכריחים אותך לאכול לאט ולהקדיש לכל טעימה את תשומת הלב לה היא ראויה, וכך הרכות של נתחי הבשר טאפן יאקיניקו כמו גם קשת טעמיו של רוטב הברביקיו מקבלות את הבמה הראויה להן, שושנת הגינג'ר החמצמץ המעוצבת שמלווה כל רול ואת האנארי מאקי נאכלת עלה עלה. ההקפדה על הפרטים הקטנים בכל מנה, השילוב של צבע וטעם, הקייסון גמוקו רול היה הפעם הראשונה שצבעוני וטעים נפגשו מבחינתי,  הוואסבי המעוצב כעלה ירוק על כל פסיגיו , כל אלה נותנים את התחושה שהכל נעשה במיוחד בשבילך.

לקחת את הזמן כבר אמרנו? ולשבור שיגרה? אז בשונה ממנהגנו להתקפל עם סיום הפירור האחרון, התרווחנו, נשענו לאחור ובחרנו אלכוהול. הלכנו עם המלצת הבית והזמנו קוקטייל 'צויה אמושו' הוא יין שזיפים, המיובא ע"י יאמטויה. צויה אמושו סטנדרנטי הוא יין שזיפים עם סודה (28 ₪) זהוב הוא ובעל מתיקות קלה, צ'ויה אמושו מרטיני (28 ₪) מעבר ליין שזיפים הוא גם וודקה ומידורי  ליקר מלון יפני ופרי שזיף טרי, בעיקר בזכות המידורי צבעו ירוק ומתיקותו רבה יותר, השזיף שעל רקע הירוק מזכיר זית בתוספת כוס המרטיני בה הוא מגיע גורמים לך להרגיש לרגע כג'יימס בונד יפני.

השעון תיקתק קדימה, הסלולרי דיווח כי הילדים ישנים ואחי וזוגתו מיצו את עניין ההורים לערב אחד והגיע הזמן לפרוש. בדרך למכונית הכתה בנו התובנה , שברנו את מעגל השגרה רק כדי להכניס אליו משהו חדש, יאמטויה.

 

*הכותב היה אורח המקום

רוצים גם אתם לאכול ביאמטויה? לחצו כאן וקבלו קופון שווה במיוחד.

הצטרפו אלינו בפייסבוק, אנחנו דואגים לחברים שלנו.

לדף הפייסבוק של rest לחצו כאן.  

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
סיפור מטוגן בברבן סטריט
שאפו, פאשה
לו הייתי דג
העולם המושלם של 206 בשרים
Faces פנים רבות לו
ערב קלאסי באוונגרד
ערב קלאסי באוונגרד
שדות תותים לנצח
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר