נגישות
נגישות

הפסקת צהריים במדזו

בריזת ים נעימה, יאכטות מול העיניים, חציל בלאדי מוצלח בפה ופילה בקר רך ועסיסי לנשמה - מה צריך יותר מזה? עודד סלע, האישה והבדרך ישבו לצהריים ב'מדזו' ולא רצו לחזור לעבודה

מסעדה ביום המסעדות של rest
עודד סלע
עודד סלע
תאריך פרסום: 22/12/2010, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מה יותר מתאים מלפתוח את השבוע ביציאה באמצע היום מהמשרד, לאסוף את האישה וה"בדרך" שבה ולסור לסעודת צהריים במרינה של הרצליה? ניסיתי לענות על השאלה בשעה 13:30, אחרי שקיבלתי פס מהמשרד ובעודי מביט על מסעדת 'מדזו' ההרצליינית, הממוקמת ממש בכניסה למרינה.

יום ראשון הוא בדרך כלל לא בדיוק יום עמוס במסעדות ישראל. למרות ששטח המסעדה מרווח מאוד, לא הייתה במקום אווירה נטושה, אך כמות הנוכחים אפשרה בחירת שולחן לטעמנו ברחבה החיצונית של המסעדה. המקום מרווח לא רק בטרסת הפרקט החיצונית, אלא גם בחלק הפנימי של המסעדה, בו ישנו אזור לאונג' מיוחד ואירועים.

התמקמנו והזמנו מנות ראשונות. לא חסכנו והלכנו על הקרפצ'יו פילה בקר (48 ₪) שנחתך כה דק עד שלרגע חשבתי שעבר בסכין מנתחים, טרין כבד עוף המוגש עם קונפי תאנים (46 ₪), שרימפס מטוגן (54 ש"ח), חציל בלאדי קלוי (42 ₪) המגיע עם טחינה, גרגירי חומוס ונבטי חמנייה ולחם הבית (18 ₪), שהגיע טרי-טרי אך בתשלום, כמו כל מנה ראשונה.

כבר בשלב המנות הראשונות הבנתי שעשיתי טעות - המנות נדיבות וטעימות והתקשינו לרסן את עצמנו ולהשאיר מקום ראוי למנה העיקרית. לטעמי, מבין המנות  הראשונות, דווקא המנה המקומית והמזרח תיכונית - החציל עם הטחינה וגרגרי החומוס - הייתה המוצלחת ביותר, אף כי קשה לומר ולו דבר אחד בגנות שאר המנות.

לעיקרית הזוגה הזמינה פנה פילה בקר בקארי ועשבי תיבול (72 ₪), בעוד אני בחרת בדג דניס שלם אפוי בתנור (89 ₪), שהגיע עם עשבי תיבול, למון גראס, תפוח אדמה ובטטה. הזוגה, ממוצא דרום אמריקאי, יודעת דבר וחצי דבר על פנה ועוד יותר על פילה בקר. ישנם דרכים רבות לקלקל פנה - קשה מדי או רך מדי - אך במדזו המנה הזו הייתה לא פחות ממושלמת בשני המרכיבים: הפנה היה עשוי במידה הנכונה ופיסות פילה הבקר היו בדיוק כמו שפילה בקר צריך להיות - רך, עסיסי וטעים להפליא.

בזירת הדג לא נרשמו הפתעות. היה בהחלט טעים אך בדיעבד הייתי צריך אולי לבחור באחת ממנות הבשר שהתברר שהן מהספציאליטה של הבית והומלצו מראש על ידי המלצרית. נצטרך לבחון זאת שוב בקרוב. את המנה העיקרית ליווינו בסלט ירוק (44 ₪) שהיה מעט מלוח לטעמנו, ובכוס יין מרלו ירדן (38 ₪)

אחרי הפסקה קלה, החלטנו שלא נוותר על בדיקת קינוחי הבית והלכנו על טארט אגסים (34 ₪) עם כדור גלידה, טירמיסו (33 ₪) ואספרסו ארוך (9 ₪). הטירמיסו היה מצוין, טארט האגסים חוסל אף הוא, אף כי הורגש עודף קל בבצק על חשבון האגסים.

האווירה במדזו נהדרת. אין כמו מראה של סירות במרינה, מוזיקה טובה (כמו זו שבקעה מהרמקולים שהוחבאו במעין אבנים שהונחו בגבולות הטרסה) ורוח קלילה מהים, כדי לפתוח את בלוטות הטעם. אין שום ספק שבמטבח יודעים לטפל במזון, החומרים טריים והמנות נדיבות ביותר. בפעם הבאה, שתגיע בקרוב, נלך על הבשר שמוצע גם במנות עסקיות מעניינות.

החזרה ישירות למשרד אחרי ארוחה כזו הפכה לקשה מתמיד, מומלץ בחום לשקול לבצע את מצוות השינה המבורכת. החיים קשים.

 

* הכותב היה אורח המקום.

* רוצים גם אתם לאכול במדזו? לחצו כאן לקבלת קופון שווה במיוחד.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר