אני אוהבת מאוד את שוק הכרמל, אהבתי אותו מאז שהייתי ילדה. אימא שלי לקחה אותי לשוק לקנות בגדים חדשים, וכשאת ילדה בכיתה ג' ומותר לך לקנות חצאית בלון גם בורוד, גם בסגול וגם בתכלת, השמחה רבה. השנים עברו ולצערי, במקום להיות בת נורמלית שמתלהבת מבגדים, אני מתלהבת מאוכל, ולכן השוק מהווה בשבילי אטרקציה מסוג שונה. מה שמשמח במיוחד בשוק הכרמל הוא הצביון הייחודי שהוא קיבל כשוק של עיר שבה כולם (כמעט, חוץ מהמעצבנות שאוכלות רק סלט) אוהבים אוכל. במקום ניתן למצוא דוכני דים סאם, גבינות בוטיק ומיצי ירקות לצד תאנים ומנגו בקיץ, או ירקות שורש ואספרגוסים רעננים בחורף. אחרי שקונים המון אוכל שווה, מוסיפים גם קשת נוצצת לשיער בעשרה שקלים ומרגישים שמחה בלב.
בשנים האחרונות נפתחו במתחם השוק מספר מסעדות, חלקן ממש בתוכו וחלקן ברחובות שמסביב. מסעדת 'הכובשים', הקרויה על שם הרחוב בו היא שוכנת, חורטת על דגלה את השימוש ברכיבים טריים שמקורם בשוק. המסעדה פינתית, עם ריצוף לבנים ומדפים העמוסים בכלים צבעוניים ובקבוקי יין לצד הקירות. בפנים ובחוץ שולחנות קטנים עגולים עם נרות ואווירה נעימה ולא רשמית, המשדרת תחושה של קפה-מסעדה, כלומר, מקום שבו מותר להזמין גם שתייה וקינוח וגם אוכל ממש.
הזמנתי את חברתי ש', שטסה לרומניה בשבוע הבא בענייני עבודה להצטרף אלי לארוחת ערב. פתחנו בברוסקטות עם פטריות פורטובלו צלויות עם חומץ בלסמי מצומצם וגבינת רוקפור (32 ₪). זוהי אחת ממנות הספיישל היומי, שהתגלתה כטובה מאוד. הפטריות הוכנו כהלכה ופוזרו ביד רחבה על הברוסקטות שהוכנו מפרוסות לחם איכותי. בנוסף הזמנו חציל קלוי על האש עם טחינה, טוסטים מלחם דגנים וסלסת עגבניות (28 ₪). החציל אכן נקלה על האש (זוהי מנה ערמומית משום שבמקומות רבים מבטיחים חציל קלוי על האש ולא מקיימים), אך כאן המנה קיימה את מה שהבטיחה. הוספנו סנגריות (28 ₪) לבנות ומרעננות עם פרוסות תפוחים וכמי שלא מורגלת בשתייה, האלכוהול עלה לי מהר לראש, אבל לא במובן הרע.
המשכנו לעיקריות. עוד בשלב העיון הראשוני בתפריט צדו את עיני שתי מנות: ניוקי כמנה עיקרית ומדליוני פילה כמנה ראשונה, לשמחתי גיליתי לאחר קריאה מעמיקה יותר, שישנה מנה עיקרית שמשלבת בין המרכיבים: מדליוני פילה עם ניוקי, שעועית ירוקה, שום ועגבניות צלויות (86 ₪) . הפילה היה מצוין, השעועית פריכה וטרייה, הרוטב עדין ומאוזן ואילו רק הניוקי היו מהסוג ההונגרי שעשוי מקמח ולא מהסוג האיטלקי שעשוי מתפוחי אדמה, ובכל זאת, נהנינו מאוד. הזמנו גם סלט חם של קישואים, פטריות ושעועית ירוקה עם אורז יסמין שבושל בחלב קוקוס (48 ₪). לפי תיאור המנה ציפיתי למשהו גדול, ירוק ופרוע יותר, והגיע תבשיל ירקות ממוצע בכמותו על מצע אורז. ובכל זאת זוהי מנה טעימה ומפנקת לצמחונים.
את הקינוחים מכינים במקום, ברור שלקחנו. אני יודעת שיש אנשים שאומרים שפונדנט שוקולד חם עם גלידה זה משעמם, אבל זה הכי טעים ופשוט בעיני (קינוח צריך להיות קודם כל טעים, אחר כך הוא יכול להיות גם מעניין) הפונדנט (31 ₪), הגיע בספל והיה חם, טרי ואיכותי. בהמלצת המלצרית הזמנו גם פרפה חלבה עם קצפת, רוטב פירות יער וטוויל קדאיף (28 ₪). הפרפה היה עשיר בחלבה, אם כי לא התחברתי למרקמו המעט צמיגי, לכן החלפנו לקרמבל תפוחים (32 ₪), שהיה גם הוא נדיב בכמותו, עם שני כדורי גלידת וניל מעליו. הפירורים שלמעלה היו טובים מאוד. השירות היה נעים ואדיב, מבלי שביקשנו קיבלנו מים ומטליות לחות, וכל זאת בלי חקירות "הכול בסדר?" מעיקות.
כשאני לא נהנית במופע, תערוכה או מסעדה, אני אומרת שהיה מעניין. אם אני נהנית במסעדה אני אומרת שהיה טעים. בכובשים היה טעים!
* הכותבת הייתה אורחת המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של גילי לב ארי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת