כשהגעתי ל'חנדלה', בית קפה שרוני, העולם העיתונאי מעולם לא נראה לי מסוכן יותר. רגע של גילוי נאות: אני וחנדלה לא זרות. למעשה, זהו אחד מבתי הקפה המהווים מעין פנינה חבויה, שרק המקומיים יודעים על קיומה. ואני, כפר סבאית במקור ובנפש, בהחלט ידעתי על קיומה. אם לדייק, יצא לי "לדעת" את חנדלה במובן התנ"כי. אצלנו, אנשי האוכל, יש רק מובן תנכי אחד: הקיבה.
איפה הסכנה אתם שואלים? חשבו על מגרש חנייה חינמי בתל אביב. האם הייתם רוצים לפרסם את קיומו של האוצר? ממני, בתור כתבת, מצופה לחשוף את הסוד הכמוס הזה, שהוא 'חנדלה', ובכך לסכן את קסמו של המקום. יחד עם זאת, לחנדלה שפנים רבים בכובעה, כך שגם אם נבטל את אפקט ה"רק המקומיים מכירים את המקום הזה", עדיין נשאר עם המון המון קסם.
'חנדלה', מסעדה המתפקדת גם כבית קפה בבקרים, ממוקמת במרחק שתי דקות פחות או יותר מכפר סבא, אך מצויה בסביבה שנראית כפרית ושלווה. החל מדרך הגישה החולית וכלה במגרש החצץ עליו היא בנויה ונוף העצים והשיחים הנשקף מהחלונות ומהמרפסת המרווחת, חנדלה נראית כאילו מקומה בצפון הרחוק. רק המוני האנשים הישובים במרפסת או עומדים בתור, מרמזים על מיקומה האמיתי שרחוק כמה עשרות ק"מ מהגליל החביב. בחיוך ניצחון של מי שהזמינו מקום מראש, התיישבנו, חברתי יעלי ואני, באולם הפנימי וחיכינו לפתוח את בוקר יום שישי כמו שצריך.
בחינניות רבה ניגש אלינו משה, מנהל המשמרת, על מנת להציע לנו את מרכולתו. לאחר זמן מה של התלבטות בין מנות הבוקר השונות החלטנו ללכת על מנת הדגל, שקשוקה תרד (59 ₪) - תבשיל תרד מוקרם בגבינת קשקבל, המוגש לצד סלט ירקות, מטבלים, ריבה, לחמניות, מיץ טבעי וקפה, ובנוסף 'על בוקר של חנדלה' (52 ₪) - שתי ביצים עשויות לפי בחירה (ניתן להוסיף שתי תוספות לחביתה - בצל/ פטריות/ גבינה צהובה/ גבינה בולגרית/ עשבי תיבול) המוגשות יחד עם סלט ירקות, גבינות, לחמניות, מטבלים, ריבה, מיץ טבעי וקפה.
אמנם מדובר בארוחות בוקר מעט יקרות ביחס לאלו המוגשות בבתי קפה שונים הפזורים באזור, אך למרות המחיר, אין ספק שהן שוות את ההשקעה. כמובן שטרם פצחנו בבליסת הבוקר, גמענו בהנאה קפה הפוך (אני) וקפה שחור (יעלי) וקבענו כי גם כשמדובר בקפה, בחנדלה לא מתפשרים באיכות.
"שקשוקה תרד?" תהתה יעל, "מה זה בכלל?". "לא מכירה", עניתי. ואכן, כשהוגש לנו התבשיל על השולחן, הוא לא דמה כלל לשקשוקה המוכרת. הביס הראשון הוכיח לנו שגם הטעם שונה לחלוטין. את החמצמצות והמתיקות של העגבניות החליפה מליחות ושמנתיות של גבינת הקשקבל והתרד. כן, מנת דגל לתפארת.
ארוחת הבוקר הקלאסית, המכונה כאמור 'בוקר של חנדלה' היא אומנם קלאסית, אך עשירה יותר מאחיותיה בכל בית קפה מצוי. המטבלים שכללו אבוקדו, טונה, ממרח זיתים וחצילים היו נפלאים, הגבינות גבינתיות, הלחמים טריים, המיץ סחוט (תפוזים) – מה עוד נבקשה?
האמת היא שביקשנו וגם קיבלנו. במהירות נחתו על שולחננו פרוסת עוגת שמרים שוקולד (18 ₪) ופרוסה של עוגת שמרים חלווה (18 ₪). למרות שהקרב היה צמוד ומותח, החלווה ניצחה והותירה אותי ואת יעלי עם אצבעות דביקות ומלוקקות. "מה עכשיו?" שאלה יעלי בבטן מלאה ועיניים מנומנמות. "עכשיו חזרה לעיר הגדולה", עניתי, "יש עוד שנ"צ להספיק".
* הכותבת הייתה אורחת המקום.
* רוצים גם אתם לאכול בחנדלה? לחצו כאן וקבלו קופון שווה במיוחד.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת