אפצח בווידוי אישי: מעולם לא הצטיינתי בדחיית סיפוקים. לא עם נשים, לא בנוגע לכסף ובוודאי שלא עם אוכל טוב. אולי תכונת האופי הזו תוכל להסביר מה גרם לי לתלוש עצמי, בצהרי יום עבודה עמוס, יחד עם ר' חברתי הטובה ובעלת המשרה המטרידה בנוחיותה, לשים פעמינו כל הדרך לרעננה.
כף יד אחת תספיק בכדי למנות את מספר הביקורים שלי ברעננה בשנים האחרונות, וכך ידעתי שבכדי לעמוד על טיב המלצותיהם של חבריי אודות מסעדת 'אדיסון' שבאותה העיר, אהיה חייב לבצע מהלך. ומהלך אכן התבצע. לוח הזמנים הוקדם בשעה, הפגישות נערכו ביעף, הדירה בנווה צדק ממנה אני נפרד (בצער רב) הוצגה בזריזות לשוחרי הטרף, וכעת כל שנותר הוא להיכנס לרכב, להעיר את ר' (איך לעזאזל היא השיגה משרה שכזו?!) ולצאת לדרך.
הרבה לב ונשמה הושקעו ב'אדיסון', כך התרשמתי משיחה עם אוהד, מבעלי המקום, שהלהיטות ונוסח דבריו מיד מסגירים זאת. בסיום החודש הקודם חגגה אדיסון חמש שנים להיווסדה, והיא מציגה עיצוב מרשים הכולל גופי תאורה מתוחכמים ומרהיבים (מה שמה של המסעדה שוב?) ובר מרובע, רחב ידיים ונאה למראה והכול משתלבים יחד בהרמוניה.
החלטתנו, חברתי ואני, לבדוק את היצע הארוחות העסקיות שיש למקום, וכך גילינו תפריט מגוון ובו שלל מנות עיקריות נבחרות, שבהזמנתן תקבלו מנה ראשונה ושתייה גם כן, נשמע טוב? רק התחלנו. שתי כוסות יין מוגז ופירות יער בקרקעיתן, שהוגשו באדיבות המקום, שימשו ספתח נהדר לארוחה שבדרך. הרעיון לשכרות קלה בשעת צהריים מצא חן בעיני ר' וזו לגמה בהנאה. למנות הראשונות בחרנו באנטיפסטי ובדושפרה, כיסוני בצק במילוי בשר עגל וברוטב עשבי תיבול וחמוציות. המרינדה לאנטיפסטי הייתה נהדרת, ובעיקר הפתיעה הדושפרה, שנלקחה היישר מן המטבח הבוכרי אל תפריט המסעדה, והייתה לנו טעימה ביותר.
הבטחה שהבטחתי לעצמי, כנראה באחד מן הרגעים הפחות משמעותיים שלי בחיים, היא שבמקום בו תמצא חבית של בירה סטלה, אזמין סטלה מחבית. ב'אדיסון' יש חבית סטלה ואני אחד שעומד בהבטחות שלו. שליש ליטר קרה ומרעננת (16 ₪) ירדה במורד גרוני, בעוד ר' 'התפנקה' על קולה (כלול בעסקית).
לעיקריות בחרתי אני ב-
קפה וקינוח היו השלב הבא. הילה, מלצרית חמודה וחייכנית, העלתה בפנינו את המלצתה בעניין הקינוח, ושמה של אותה המלצה היה 'ממתק אדיסון' - שילוב לא אפשרי של שכבות שוקולד שונות, כאשר האחת טעימה יותר מרעותה. (24 ₪ בזמן העסקית). מספר דקות מאוחר יותר הוכיחו שהשילוב דווקא כן אפשרי ואוי כמה שהוא טעים. שתי כוסות אספרסו (9 ₪) חתמו את הארוחה והותירו אותנו נינוחים ושבעים.
אם כן וכפי שאתם נוכחים לדעת, המטרה הושגה. הביקור נערך, המלצות החברים אוששו וזכינו, ר' אני, לפינוק בצהרי היום. כאשר נשאל באחד הראיונות שנערכו עימו, על המוטו המכוון את חייו, ענה ה'קוסם מפארק מנלו' : "קיימת דרך לעשות טוב יותר... מצא אותה". שמו של אותו קוסם הוא תומאס אלווה אדיסון, שוודאי ישמח לדעת שמלבד שמו המעטר את שלטיה של המסעדה המצוינת מרעננה, ממשיך גם סוד הצלחתו לפעם בקרבה.
* הכותב היה אורח המקום.
* רוצים גם אתם לאכול באדיסון? לחצו כאן וקבלו קופון שווה במיוחד.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של רועי מלכה
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת