נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

"כל מה שאדם צריך בעולם הכאוטי הזה זה מקום אחד של שלווה", אומר לי בעין צוחקת מי שמגלם בשבילי את המקום עליו הוא מדבר. המקום הזה יכול להיות פיסת חוף, גג, או שיר ואם התמזל מזלך המקום הזה הוא דמות אחת שפעימת ליבה השתלבה עם זו שלך. מקום זה ייחרט לעד בליבך. אליו תמיד תשאף לחזור.

הפלירטוט של 'ננוצ'קה' עם הלב שלך מתחיל כבר בפסיעתך על מרצפות לילינבלום האפורות כששלט ורוד וזוהר זורק אותך למחשבות על דיוק ואהבה, בוזק עליך ניצוץ ורוד של תקווה ומחדיר פואטיקה למציאות תל-אביבית רצופת לבבות מרוסקים מאכזבה.
בחור אחד, שפסע לפני שנים היכן שליבי החמיץ פעימה, פוסע כעת לצידי ויחד אנו נכנסים לתוך עולם האהבה של ננוצ'קה, במשכנו החדש. את פנינו מקבלות מארחת מתוקה ודמות ברדלס עתיקה שניצבות ברחבת הכניסה. חלל המקום מחולק לגינה חיצונית, 2 חללים פנימיים לישיבה ובר עליו השמועות מספרות שבנות העיר מרבות לעלות (גם באמצע שבוע).

אנו בוחרים ברחבת הגינה ומתיישבים לשולחן זוגי מעוטר בכתב גרוזיני שלעולם לא נבין. שילוב רב תרבותי מאיר עיניים של מסורת גיאורגית עתיקת יומין עם מיידיות תל-אביבית חודר אלי. קוקטייל לוצ'יה (35 ₪) שניחן בשלושת המרכיבים החיוניים לאהבה: בועות (קאווה), מתיקות (ליקר ליצ'י) וחושניות (פירות יער), מחליק במהירות מודרנית לגרוני בשעה שגודש פריטים אקלקטי ומעוצב מציף את הדעת בקסם עתיק ומפואר.

מלצריות שונות ולבביות מתחלפות מול עינינו בארעיות תל-אביבית נטולת נאמנות ומספרות על מאכלי המטבח הגרוזיני העשיר: 'פחאלי' (48 ₪) - פלטה צבעונית של אנטיפסטי גרוזיני מונחת לפנינו ומכילה בין היתר בדריג'אני (גלילות חצילים באגוזי מלך), מנגולד באגוזים, עלי גפן ממולאים באורז וחצאי ירח קולורביים רווי תבלינים וטעימים להפליא.

מאוויים כמוסים לעולמות רחוקים שהכרתי פעם (אך מזמן שכחתי שקיימים) מתעוררים בי. זהו ככל הנראה האפקט המפתיע ממעברם האינטנסיבי של מכלול טעמים החולפים לי בחיך בזה אחר זה. סלט צ'ארחאלי (פרוסות סלק ברוטב שזיפים) מגניב לליבי ערעורי חטא נפרדים על חמה גרוזינית.
סלט אלבמה קליל (סירות חסה שנושאות בקרבן שילוב מרתק ומרענן של חתיכות מנגו וצנון) חושף בפנינו אינטרפטציה סמויה שעוברת כחוט מקומי בתפריט הגרוזיני האותנטי של המסעדה.
חינקאלי (46 ₪) - כיסוני בצק מבושלים במים וממולאים בבשר בקר ואווז הן קצפיות בצק חיוורות שחובקות בשר טחון, אשר מצליח באופן פלאי לא להידבק לבצק העוטף אותו, תוך השארת מרחק ביטחון בינו לבינו. החינקאלי הם אלו שגורמים לי לסגת מעט מההרהור האחרון (לגבי החמה הגרוזינית), ולאהבה מגיל 21 (שיושב מולי) לוותר על ניסיונות בלתי נלאים להבין את הקשר (התמוה בעיניו) בין אוכל לסקס.

הראשונות הגרוזיניות מעוררות תיאבון באופן יוצא דופן ואנו מזמינים את הספיישל היומי המומלץ - 'צבלינרי' (89 ₪) - בשר בקר רך עד מאוד שמבושל בערמונים ופטריות שמגיע בליווי חיטה טעימה. הבשר מוסתר ברוטב מנחם ובכלל יש משהו מעצים בלאכול מאכלים ששרדו מאות תהליכי התבוללות רק בזכות טקסטים. על-אף היסטוריה רבת תהפוכות הצליחו הגרוזינים לשמור על אותנטיות (ע"י שימור השפה הגיאורגית הייחודית) וזה כשלעצמו מציף את ליבי באהבה. ממש כמו שכתבה ננה על מפיות המסעדה שהיא הולכת לעשות לך.

לקינוח אנו בוחרים את מה שנראה כממתק הכי גרוזיני בתפריט שעונה לשם 'צ'רצ'חלה' (26 ₪). הממתק העממי נראה ומרגיש כערימת צמיגים סגלגלים של ענבים מוקצפים שהחליטו לתקוף כמה אגוזי מלך על לא עוול בכפם ואנחנו מוותרים על התאחדות איתו. כאן חדרה אלי לפתע ההכרה שבאהבות כמו באהבות אפשר לבחור על מה מוותרים ומשאירים מאחור ועם מי ממשיכים אליו הביתה.

 

* הכותבת הייתה אורחת המקום.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מספר מזל
מספר מזל
רומא בתל אביב
החיים מתחילים ב-90
ג'ויה אהובתי
על דגים ותובנות קיציות
לראות מגבהים אחרים
דייגים בלב ובנשמה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר