נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יום שישי בבוקר. השף שלי ואני פנויים מכל משימה. שמחים וטובי לבב אנחנו ניגשים לחגוג את המאורע הנדיר בארוחת בוקר קצת שונה. לא עוד השטנץ הקבוע של אומלט עם פטריות ובצל, מזטים צפויים ומיץ תפוזים. לא עוד קפה ומאפה מהסוג הידוע מראש. הפעם: בוקר נוסח צרפת - בהרצלייה. אנחנו שמים פעמינו לכיוון הקפה-פטיסרי המתוק (תרתי משמע) ברחוב משכית, הלא הוא 'מזרין'. ההוא שמגיש ברוחב לב יצירות פרי עמלו של אלון גולדמן החכם, שיודע איך ללחוץ על כפתורי החשק והטעם של כל אישה, ואם יורשה לי להתרכז בעצמי לרגע, אז על אחת כמה וכמה של אישה בהיריון מתקדם.

הסשן נפתח בגירוי מיידי ומשותף של שני חושים חשובים, הריח והראייה. קודם המבט המגרגר לאורך הבר, שעטוי ממתקים צרפתיים אישיים וצבעוניים, קטנים, חמודים וצפופים כבובות פליי-מוביל, טארטים, עוגות מוס, מאפים יפהפיים ושאר קינוחים, ואחר כך - שאיפה עמוקה של ריח הקפה מהול בחמאה ובסוכרררר. שתי פעולות שגורמות לי לרצות להיות כבר אחרי ארוחת הבוקר, טעימה ככל שתהיה, ולהתענג על רגעים שסביר להניח שאתחרט עליהם מאוחר יותר כשאציץ על מחוגי המשקל הביתי (צריך להוציא אותו משם).

מתיישבים ומקבלים תפריט, מסוחררים מכדי להבין מה כתוב בו. המלצרית מספרת על ארוחות הבוקר שלא מצוינות בתפריט, ואנחנו בוחרים לנו בשתיים מהן: האחת - חצי כריך עם חביתת ירק שמוגש לצד סלט טרי, ביצה קשה, גבינה וזיתים (45 ₪). הכל על צלחת אחת. קומפקטי ונאה. השנייה - טארט בצל וגבינות, חמים ומתקתק, מוגש גם הוא כשלצדו סלט פשוט וטעים (36 ₪). יופי, חשבנו בקול: בלי שטויות, בלי שהשולחן יתמלא בחלקיקי מזטים שלא קשורים זה לזה, ובלי להתפוצץ על הבוקר (לפחות כך חשבנו, עד שהתברר שהחמאה היא מצרך שגור במזרין: הכריך וגם בצק הטארט היו רוויים בה).

הכל היה מהנה ביותר: החל מהזיתים, דרך הסלט (ירקות, ירוקים, גרעיני חמנייה טריים ורוטב שמורגשת בו נוכחות מבורכת של חומץ בן יין טעים), וכלה בכריך (על אף הגזמת-מה בכמות החמאה) ובטארט. ועכשיו, אחרי שהשבענו את רעבוננו בארוחת בוקר חמודה למדי, הגיע הזמן לקפה טוב, ולסיבה האמיתית שלשמה אנחנו כאן.

מפאת חוסר היכולת להחליט מה טוב בשבילנו, קיבלנו צלחת טעימות מתוקה. מתוקה זו לא מילה. מה לא היה שם. טירמיסו נחמדת (26 ₪ המנה), טעימה מעוגת גבינה אוסטרית נהדרת ממש (26 ₪), פומפונט - מאפה אוכמניות ושקדים משובח (14 ₪), שני פטיפורים פיצפונים ומהממים ביופיים בטעמי פיסטוק ותות (חמישה פטיפורים ב-38 ₪), וקובייה קטנה של 'פינגר' (20 ₪) - מוס שוקולד על בסיס של בצק שקדים. קסום.

אבל האמת צריכה לצאת לאור: יותר מכל היה שווה לבוא בגלל אותם עיגולים צבעוניים, דוברי צרפתית, המכונים מקרונים (5 ₪ האחד). אחד ירוק (פיסטוק), אחד כחלחל (ארל גריי) ואחד שכבר ממש לא יכולנו לטעום. מרנג מבחוץ, קרם מבפנים, טקסטורה מעלפת וטעם בלתי נשכח. סיימנו כל אחד בגמיעת בקבוק מים קרים שלם, ויצאנו מבוישים לדרכנו, מלטפים בטנים ומחייכים בעונג. שחיתות מתוקה ומשותפת.

 

* הכותבת הייתה אורחת המקום.  

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של טלי בר אור

צ'ארלי מלך הפרברים
צ'ארלי מלך הפרברים
בוקר כל היום בבנדיקט
על הבר של מיט בר
סוף עונה
חיזור גורלי
וזה נעים, נעים נעים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר