נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

פעם, לפני עשור כמעט, נסעתי עם תרמיל להרפתקה מטורפת ביפן. אמנם הדוחק הכלכלי לא איפשר לי ליהנות כמו שצריך ממטעמי המטבח היפני, אבל מאז ועד היום אני נוצרת את זכר הקסם המגולגל באצה, את הדגים ופירות הים הטריים ואת שילוב הטעמים המסעיר שאופייני לארץ השמש העולה. מכאן חיבתי הרבה לבילוי במסעדה יפנית טובה, שעשוי לרומם את הנפש.

כזו היא מסעדת 'סושי בר בזל' ברמת השרון, אחות צעירה למסעדת סושי בר בזל הוותיקה מתל אביב, שחוגגת בימים אלה שנה. בן, מנהל המסעדה, איתו הרמנו כמה וכמה כוסות סאקה חם (28 ₪ לקנקן) סיפר לנו שבסושי בר בזל מגישים גם מנות שנאמנות למטבח היפני האותנטי, וגם כאלה המתחשבות בחיך הישראלי, שנוטה להעדיף את הגרסאות האמריקאיות למנות היפניות. הוא הציע לנו מבחר מנות משני הסוגים.

חיממנו את הגרון במשקה הבית החורפי - פונץ' יפני (37 ₪) המורכב מסאקה, יין שזיפים וסיידר תפוחים והתחלנו עם ארבע מנות פתיחה מצוינות. מנת אוסאקורי בס (31 ₪) היא מעין מניפה מרגשת של סשימי מדג בס שחתוך דק עד כדי שקיפות, עליו בזוקים תבלין יפני חריף בשם טוּגרשי ומעט בצל ירוק. את האוסאקורי, כך למדנו, יש לטבול קלות ברוטב פונזו - שעשוי מבצל ירוק, שמן שומשום, וינגרט וסויה -לפני שמתרכזים טוב בחגיגה על הלשון. צייתנו להוראות ונהנינו מאוד.  

מנת הבזל רול (5 יח', 35 ₪) -  סשימי סלמון עטוף באצה ובטמפורה -  נטבלה אף היא ברוטב הפונזו ועינגה את החיך. לא יכולנו לוותר גם על אגדאשי טופו (32 ₪) - קוביות טופו רך ואיכותי, מטוגנות קלות בטמפורה, ומשכשכות במרק דאשי עז טעם.
הקריצה לטעם הישראלי ניכרה במנת ספיישל אינארי (4 יח', 48 ₪) - טופו מתקתק שעוטף סלמון, בס, עגבניות חלוטות, שמן שומשום, אבוקדו, ו-שימו לב: שמן זית וצ'ילי. שילוב הטעמים המפתיע הוא זה שהופך כנראה את המנה לפופולרית במיוחד. שותפתי לארוחה, ששייכת לאסכולת ה"כמו ביפן", מיד ביקשה לאזן את הטוויסט הישראלי והזמינה מרק מיסו מעולה (12 ₪), אותו גמעה בשקיקה.

אחרי כל אלה היינו בשלות למנה העיקרית: סושי. ולא שאין למסעדה מנות עיקריות אחרות להציע (מנות עוף, שרימפס ואטריות יאקי סובה); אבל עזבו אותנו משטויות, אנחנו כאן בשביל הדבר האמיתי. זכינו לטעום מנה חדשה שנולדה אך יום קודם לביקורנו, העונה לשם 'אדום לבן' ומהותה רול של ספייסי הוטטה (או בעברית - קוקי סן ז'אק), בצל ירוק ואבוקדו, עטוף טונה עם נגיעות ספייסי מיונז ואיקורה לקישוט (8 יח', 49 ₪).  שילוב הטעמים והמרקמים היה מרגש.

המשכנו בקרייזי בוסטון רול (41 ₪) - שמונה יחידות של אינסייד אאוט רול ובתוכו שרימפס, אספרגוס, בצל ירוק וספייסי מיונז. כל זה עטוף בטוביקו וואסאבי - ביצי דגים עדינות מתובלות בוואסבי, שמתפצפצות בפה בכל ביס והופכות את המנה לשוס אמיתי.
שמחתי מאוד בספיישל טמפורה (8 יח', 41 ₪) - רול חם של סלמון ואבוקדו, המטוגן בטמפורה. שותפתי לארוחה קצת פחות, היא מעדיפה רולים קרים. מה היא מבינה. חילוקי הדעות האלה לא מנעו מאיתנו להסכים פה אחד ולהרים כוסית סאקה לכבוד ניגירי משובח של צלופח עם נגיעות טריאקי (17 ₪ ליחידה). לחיים!

לפני הקינוח הרמנו עוד כוסית, הפעם של טוקובאצו - סאקה קר איכותי מאורז אורגני (39 ₪ לקנקן), עדין ומשמח. לקינוח חלקנו מנה של אגדנגו (2 יח', 32 ₪): שני כדורי בצק אורז מטוגנים וממולאים: אחד לבן ממולא שוקולד; אחד כהה, עם קקאו, ממולא שוקולד לבן. התענגנו במיוחד על הכהה, ולא הותרנו ממנו פירור.

החלטנו להשאיר את הטעמים על הלשון ולא למחות אותם עם תה או קפה. יצאנו לערב של סוף חורף, מרוצות מהאוכל המעולה, מהסושי ומהאווירה.

 

* הכותבת הייתה אורחת המקום.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר