נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לדעתי, כמו לדעת רבים וטובים ממני, ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר. אך שלא כמו אחרים, אני מאמינה שבשל חשיבותה הגדולה ניתן לאכול אותה בכל שעה משעות היום. על אחת כמה וכמה כאשר מגיעים למקום כמו 'גילי'ז' ששם ארוחות הבוקר המוגשות בו יצא למרחוק. כמובן שהיו גם נסיבות מקלות בהגיענו למסעדה. השעה הייתה כבר שתיים בצהרים ופיסת מזון לא באה אל פי ואל פי בן זוגי היקר מכל. וכשהוא רעב, אני חשה צורך עצום להאכילו במיטב המאכלים שאצליח למצוא בתפריט, ואלו נמצאים לעיתים קרובות במדור ארוחות הבוקר. למרבה המזל, ארוחות הבוקר בגילי'ז מוגשות עד השעה חמש אחר הצהרים, כך שהשעה לא מנעה מאיתנו להתחיל את היום שלנו, מאוחר ככל שיהיה, כראוי.
בגילי'ז ניתן לבחור משלל אפשרויות, כולן במחיר נקוב של 68 ₪. פרט ל'מנה העיקרית' של הארוחה, כל ארוחה מלווה במשקה קל או קוקטייל (שכמובן הולם את תזמון הארוחה: פינק בליני, מימוזה או קיר רויאל), משקה חם וסלסלת מאפים שעליה ברצוני להרחיב את הכתוב. זאת משום שמדובר באוסף פחמימות מהמשובחים שהונחו לפני: לחמניות חמאה מתקתקות שרק מלכתוב את שמן עולה בפי ריר, קרואסונים טריים שנמסים בפה ועוד לחמניות שאני לא יודעת איך לתאר ולכן אסתפק בלספר שהן היו מאד טעימות. יחד עם כל הטוב הזה הונחו על השולחן קעריות עם אצבעות חמאה משובחת, ריבה איכותית וזיתים שקשה היה לי להפסיק לאכול. מסיבות השמורות במערכת, הרגשנו שאלכוהול לא ייטיב עימנו ולכן בחרנו במיץ תפוחים אורגני (בהיעדר אפשרות למשקה סחוט במקום), שהרגיש טבעי, בריא וטעים.
מבין המבחר הרב והמפתה שהוצע בתפריט, בחרנו במנת ביצים ברוטב בשר, ירקות שורש ויין ובאומלט עם פטריות, גבינה צהובה ובצל. המלצרית חיזקה את ידינו בבחירה, אך דאגה להזהיר שלמנת הביצים ברוטב הבשר יש נטייה להבהיל את הלקוחות. תהינו למה הכוונה עד אשר הונחה המחבת הלוהטת על השולחן וגילינו שמולנו עצם בשרנית ואימתנית ומסביבה שלוש ביצי עין שקיבלו גוון אפרפר, כנראה הודות לרוטב בתוכו טבלו (וסביר להניח שגם כתוצאה משהות קצרצרה בתנור). למרבה המזל, המראה לא העיד על הטעם. הבשר היה רך וטעים והלם היטב את הרוטב. הביצים היו תוספת מעניינת ויחד עם הלחמניות הזכורות לטוב מסלסלת המאפים, היוו את המעדן לו קיווינו. האומלט היה מנת ארוחת בוקר קצת יותר מסורתית, אם כי נראה שהעמסנו עליו יותר מדי תוספות, עובדה שגרמה לכך שנאלצנו להחזירו למטבח לבישול נוסף. עם זאת, מרגע שחזר לשולחננו מבושל קצת יותר, היה האומלט טעים ומשביע עד מאד. שתי המנות לוו בערימה נאה  של עלים ועגבניות, ושתיהן היו גדולות ונדיבות (כראוי למחירן) ואין ספק שזוג יכול להסתפק בלב שקט במנה אחת בלבד.
התה והקפה שביקשנו וקיבלנו לסיום הארוחה היו סטנדרטיים, אך לא היה צורך אמיתי ביותר מכך. לכל אורך הארוחה זכינו לשירות נעים מאד ובעיקר יעיל מאד. קיוויתי להספיק לסרוק כהלכה גם את שארית התפריט מעורר התיאבון, אך המזון הגיע מהר מדי. על אף שנאלצנו להשאיר קצת מזון בצלחת מחשש לכאב בטן, נותרתי עם טעם לעוד.
הנוף היפה של הים והאווירה הנינוחה ששוררת במקום, על אף גודלו, מצטרפים לשירות ולאוכל הטעים והופכים את גילי'ז לאחת מהאפשרויות המפתות ביותר לארוחת בוקר, ולא רק בבוקר.

 

* הכותבת הייתה אורחת המקום.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מנה של קפה גרג בנמל (צילום: אלעד גוטמן)
סופיצה: השכונתית הכי שמחה בתל אביב
אוכלים בג'אבה בתל אביב
דוגמים את המטבח הגרוזיני בראצ'ה
מסעדת שמוליק כהן: אוכל משובח משנת 1936
מזרח אירופה בישראל: פראג הקטנה
סואי סושי: הסניף החדש בלונדון מיניסטור
ארוחה בלתי נשכחת במסעדת המייסדים 16
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר