הכניסה לוויטהול בהרצליה בתשע בערב, כשהתרגשות הבשר כבר מפזזת בתוכי שעה קלה, מזכירה לי כניסה למסיבה באיחור. חלל די גדול, קהל רב של אנשים, איש איש במקומו רוקד את ריקוד הבשר שלו, המטבח משקשק והבר מתקתק ורק אני והשף האישי שלי עדיין פיכחים, עומדים בכניסה ומבקשים בלבנו להיות כבר חלק מהבלגן. "השולחן שלכם מיד מתפנה". אנחנו מניחים את אחורינו בשורת כסאות העץ הממוספרים נוסח בית קולנוע ישן, מוכנים להרפתקה.
התיישבנו לשולחן, עוד לא הספקנו להבין מי נגד מי, וכבר הגיעה אלינו הידיעה שכל ארוחה בוויטהול נפתחת בכנפי עוף, סלט ירקות, לחם וסלסת עגבניות ובזיליקום. עוד לא הספקנו לעכל את הידיעה, וכבר התייצבו כל אלה על שולחננו, שמחים וצבעוניים. השד הישראלי הממוצע האנטי-פראייר שנמצא בתוכנו הקיץ משנתו כדי לטפוח על שכמו של מי שהגה רעיון כזה נדיב. אין מה לעשות, לא יעזור כלום, אנחנו אוהבים שמחזרים אחרינו, ואנחנו אוהבים את זה בלארג'יות.
סלסה משוגעת - חריפות בלתי אפשרית בעבור מי שחטא באשכנזיות דו צדדית - נותרה מקשטת את השולחן לצד לחם שחבל היה לבזבז עליו משאבי לעיסה ומקום בקיבה. הסלט היה טעים ורענן (אם כי רווי בפלפל לבן הידוע כשנוי במחלוקת), והכנפיים היו שחומות, חטובות ומתוקות כלבבי (וכמה חמודה המחבת הקטנה מברזל יצוק שמכילה אותן). בנוסף לאלה נשנשנו גם קרפצ'ו בקר עם רוקט ופרמזן (32 ₪) שהיה דקיק ומצוין. לאחר קבלת הסבר מפורט על יין החודש (ריוחה, 29 ₪ לכוס), פתיחה של בקבוק חדש למול עינינו וטעימה של השף האישי - עשינו לחיים והיינו מוכנים להסתער על מה שצפוי לבוא.
ומה שצפוי היה לבוא, לא איחר לבוא: השף האישי שלי לא התחזר, כהרגלו, והזמין סטייק אנטרקוט
ואם אמרנו טעם וריח, אז יש דברים שאי אפשר להתווכח עליהם, ואחד מהם הוא פנקוטה. ושיקום האחד שלא חושק בה, צחה כשלגיה ושובבה במרקמה ובמתיקותה, גם אם בווייטהול היא מעט דחוסה יתר על המידה (26 ₪).
עשרים שנה חלפו מאז נוסד הווייטהול, ששם לו לחזון להיות הסטייק האוס המוביל בארץ. וכמו שגלישה בזמן עשרים שנה אחורנית מביאה אותנו לימים תמימים שבהם לא ידענו פלצנות מהי (עדיין), כך מרגיש גם ביקור בסניף ההרצלייני של הווייטהול: פונקציונליות ומקצוענות בשירות, באוכל ובעיצוב. אז המסיבה נגמרה, כל שנותר הוא לשחרר כפתור וללכת לישון, ומה שבטוח בכל הסיפור הזה הוא דבר אחד פשוט: אנחנו עוד נשוב.
* הכותבת הייתה אורחת המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של טלי בר אור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת