לפני כמה חודשים נפתח הסניף השלישי, החדש והכשר של "דרבי בר דגים". היות והסניף הראשון של הרשת, ברמת אביב, היה נקודת אור קולינארית בימיי הסטודנטיאליים באוניברסיטת תל אביב, וזה בהרצליה פיתוח חבר מאוחר יותר להצלחה, החלטתי שאך טבעי הוא גם לדגום את השלישי בטרויקה שהביא עמו כשרות כבשורה.
קבעתי עם קלמנוביץ', חברי הטוב משכבר הימים, לארוחת ערב באמצע השבוע. הכשרות, אודה על האמת, לא עניינה אותנו, אך מי שזה לו צו ומצווה, יימצא כאן כשרות למהדרין מהזן הטעים. הסניף השלישי הוקם במתחם המתפתח של רחוב יגאל אלון 96 - שמאכסן מסעדת יוקרה כמו "צפרה" לצד סניפים של קפה ג'ו, בורגוס ולהבדיל, מכבי שירותי בריאות – ועוצב בטוב טעם ובהשקעה עד הפרט האחרון. המסעדה משדרת יוקרה לא מכבידה, מספקת אווירה נעימה ומסוגננת ושירות נעים, אותו זכינו לקבל מעטרה, שהייתה קשובה לגחמותינו ולא שמטה את חיוכה לרגע.
בקבוק קטן של שרדונה גמלא (40 ₪) פצח את הערב. היין, בעל גוף בינוני, שילב ניחוחות פרי של תפוח ירוק וחמצמץ מעט, הדרים עסיסיים וצוף פרחים עם ארומה של עץ אלון וקרמל. סיומת רעננה ופירותית רקדה על החך ונישקה בלשון, והכינה את הפה למטר המאזטים שצנח על השולחן: גזר פיקנטי בסגנון מרוקאי שהיה חרפרף ומתקתק ובעיקר נהדר, טחינה לימונית וסמיכה, פרוסות חצילים מטוגנים, טאבולה מסורתית עתירה בעשבי תיבול, מוס סלמון, נתחים טובים של פלמידה, סלסה רעננה ופיקנטית, פלפלים "על האש" ירוקים וחריפים, סלט ירקות חתוך טרי-טרי, פנכת זיתים מצוינים וגולת הכותרת – סלט עגבניות קצוצות עם רצועות פלפל ירוק טרי וחורך בחריפותו העזה – מעולה. לצד כל אלה קיבלנו סלסלה עם פרוסות לחמים (דגנים ולבן) וגם סלסלה עם פרוסות פריכות שנקלו בתנור עם שמן זית וזעתר.
לראשונות, החלטנו לדגום את הסושי שמציעה המסעדה. בהמלצת עטרה לקחנו ספייסי פוטומאקי (28 ₪), שהתגלה כ-4 יחידות של רול רחב במילוי טונה אדומה, סלמון, סי-בס, אבוקדו, בצל ירוק ומלפפון, עטוף בשבבי טמפורה פריכים, שומשום ונגיעות איולי צ'ילי. עוד לקחנו מנת סשימי טונה במשקל 50 גרם (28 ₪), שהייתה טרייה וטובה.
העיקריות הפגישו אותי עם הדג האהוב עליי מכולם, הלא הוא הוד מעלתו, מהמשובחים בדגי הים, הלוקוס.
יצאנו מהדרבי בר מרוצים. שמחתי לגלות שגם הסניף השלישי של דרבי בר עומד בסטנדרטים של האחים הגדולים ומצליח לארוז בערב אחד אוכל טוב, שירות מקצועי ואדיב ואווירה יוקרתית במחירים הוגנים.
*הכותב היה אורח המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת