נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לפני כמה חודשים נפתח הסניף השלישי, החדש והכשר של "דרבי בר דגים". היות והסניף הראשון של הרשת, ברמת אביב, היה נקודת אור קולינארית בימיי הסטודנטיאליים באוניברסיטת תל אביב, וזה בהרצליה פיתוח חבר מאוחר יותר להצלחה, החלטתי שאך טבעי הוא גם לדגום את השלישי בטרויקה שהביא עמו כשרות כבשורה.

קבעתי עם קלמנוביץ', חברי הטוב משכבר הימים, לארוחת ערב באמצע השבוע. הכשרות, אודה על האמת, לא עניינה אותנו, אך מי שזה לו צו ומצווה, יימצא כאן כשרות למהדרין מהזן הטעים. הסניף השלישי הוקם במתחם המתפתח של רחוב יגאל אלון 96 - שמאכסן מסעדת יוקרה כמו "צפרה" לצד סניפים של קפה ג'ו, בורגוס ולהבדיל, מכבי שירותי בריאות – ועוצב בטוב טעם ובהשקעה עד הפרט האחרון. המסעדה משדרת יוקרה לא מכבידה, מספקת אווירה נעימה ומסוגננת ושירות נעים, אותו זכינו לקבל מעטרה, שהייתה קשובה לגחמותינו ולא שמטה את חיוכה לרגע.

בקבוק קטן של שרדונה גמלא (40 ₪) פצח את הערב. היין, בעל גוף בינוני, שילב ניחוחות פרי של תפוח ירוק וחמצמץ מעט, הדרים עסיסיים וצוף פרחים עם ארומה של עץ אלון וקרמל. סיומת רעננה ופירותית רקדה על החך ונישקה בלשון, והכינה את הפה למטר המאזטים שצנח על השולחן: גזר פיקנטי בסגנון מרוקאי שהיה חרפרף ומתקתק ובעיקר נהדר, טחינה לימונית וסמיכה, פרוסות חצילים מטוגנים, טאבולה מסורתית עתירה בעשבי תיבול, מוס סלמון, נתחים טובים של פלמידה, סלסה רעננה ופיקנטית, פלפלים "על האש" ירוקים וחריפים, סלט ירקות חתוך טרי-טרי, פנכת זיתים מצוינים וגולת הכותרת – סלט עגבניות קצוצות עם רצועות פלפל ירוק טרי וחורך בחריפותו העזה – מעולה. לצד כל אלה קיבלנו סלסלה עם פרוסות לחמים (דגנים ולבן) וגם סלסלה עם פרוסות פריכות שנקלו בתנור עם שמן זית וזעתר.
לראשונות, החלטנו לדגום את הסושי שמציעה המסעדה. בהמלצת עטרה לקחנו ספייסי פוטומאקי (28 ₪), שהתגלה כ-4 יחידות של רול רחב במילוי טונה אדומה, סלמון, סי-בס, אבוקדו, בצל ירוק ומלפפון, עטוף בשבבי טמפורה פריכים, שומשום ונגיעות איולי צ'ילי. עוד לקחנו מנת סשימי טונה במשקל 50 גרם (28 ₪), שהייתה טרייה וטובה.

העיקריות הפגישו אותי עם הדג האהוב עליי מכולם, הלא הוא הוד מעלתו, מהמשובחים בדגי הים, הלוקוס. 600 גרמים במחיר 30 ₪ ל-100 גרם והוא ישב אצלי על הצלחת לאחר טיגון קצר. נימוח, נפלא, בשרו מוצק ושנהבי – חוויה לחובבי הדגה. קלמנוביץ' רצה להתנסות באחת ממנות המיוחדים במקום והלך על המבורגר טונה אסיאתי מעניין, שהורכב מטונה אדומה קצוצה יחד עם ג'ינג'ר טרי, כוסברה וצ'ילי והוגש בלחמניית שומשום קלויה עם מיונז וואסבי, חסה, עגבניה ובצל פריך, לצד הום פרייז טובים. כוס סודה מרעננת ואנחנו בקינוחים - טירמיסו לא רע (33 ₪) ומלבי (30 ₪) מעולה, קטיפתי ועשיר, אחד הטובים שבאו אל פי.

יצאנו מהדרבי בר מרוצים. שמחתי לגלות שגם הסניף השלישי של דרבי בר עומד בסטנדרטים של האחים הגדולים ומצליח לארוז בערב אחד אוכל טוב, שירות מקצועי ואדיב ואווירה יוקרתית במחירים הוגנים.

*הכותב היה אורח המקום.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
דרבי בר דגים  בתל אביב
053-4294614

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
צדף, צדף תרדוף
הכל דבש
נעים מאוד, דלאל
בשורת הצלוחית
תנועת החלוץ
תנועת החלוץ
הרפתקאות ביער הירוק
הזמן הצהוב
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר