שמו של האדיסון, כבר-מסעדה שווה ברעננה, הולך לפניו מזה שנים. שמו של המנהל שלו, ננד האלבני, כמי שיודע לגרום ללקוחות לחזור בעיקר בגלל סיפורי אלבניה שלו, הולך לפניו עוד מימי מסעדת קזנקי בהרצליה, עליה השלום. הצטיידתי בג'ינג', שסוגרת בכך רצף מרשים של קרוב לעשר ארוחות משותפות איתי, ועשינו דרכנו אל המתחם הלא כשר היחיד ברעננה. במקור היה תומאס אדיסון אחד הממציאים החשובים בכל הזמנים ועל שמו רשומות יותר מאלף המצאות, ביניהן גם נורת החשמל, תחנת הכוח ומכונת ההקלטה הראשונות. בגרסה הרעננית המציא אדיסון את עצמו מחדש בדמות בר-מסעדה מעוצב ומושקע. ג'ינג' ואני מתעתדים לבדוק האם ההמצאה הזו שלו עשויה לגרום לנורה להחוויר.
האדיסון מאכלס חלל גדול אך חמים, גדוש פלזמות מרצדות על הקירות וגופי תאורה ססגונית. במרכזו, בר שמקשה עלינו את הבחירה בין שולחן סטנדרטי לכיסאות הגבוהים והסקסיים שלו. הגבוהים ניצחו וצמד הברמנים, מחוזקים בננד האלבני הנודע, זכו בחברתנו להמשך הערב. העפתי מבט בראשונות והבחנתי בקרפצ'יו חציל, קרפצ'יו בקר, סיגר טלה וסביצ'ה. סיגר הטלה עם גספצ'ו שרי, טחינה ושום (34 ₪) נבחר, ולצידו מנת שרימפס בציפוי פריך וברוטב יוגורט וצ'ילי מתוק (38 ₪). שתי המנות מכובדות כמותית ואיכותיות איכותית. השרימפס חם, ציפויו פריך במידה והשמן מהטיגון כלל לא ניכר בו. סיגר הטלה שומני מעט יותר, אך רווי בבשר טעים ורך, ורוטב העגבניות שלו מצוין, כמו גם יוגורט הצ'ילי הלא שגרתי הצמוד לשרימפס. את המקום הראשון בין מנות הפתיחה כבשה בהפרש ניכר דווקא מנת קלמארי מיוחדת שלא מופיעה בתפריט הרגיל ומוצעת לסועדים רק כשיש בנמצא קלמארי טרי. זה האחרון הונח לפנינו לאחר שנחתך לטבעות וטוגן קלות ברוטב שמיימי של חצילים ועגבניות. אם הציעו לכם, אל תחשבו פעמיים. אם לא הציעו לכם, אל תהססו לפלוש למטבח ולאיים על השף.
בגזרת העיקריות תוכלו לבחור בין רולים לסלטים, פסטות והמבורגרים. הלכנו על המבורגר במשקל
כיאה לארוחה שהחלה בשלושה פתיחים ושלוש עיקריות סיימנו בטארט טאטן בננות משובח (36 ₪), בשלישיית מלבי בכוסיות שוט (34 ₪) ובמרנג שוקולד לבן ותותים (36 ₪). בצהריים גודשים את אדיסון אנשי המשרדים מהאזור שמתפנקים בעסקיות משתלמות. בערב מצעיר המקום ומתמלא בבלייני הסביבה שהנסיעה תל אביבה כבדה עליהם. נראה שכל אחד יכול למצוא באדיסון בדיוק את מה שיחפש ובאיכות שלא הייתה מביישת אף ביסטרו תל אביבי נפוח. אני מבטיח לכם שההמצאה הזו טובה לפחות כמו הנורה, אתם מוזמנים לבדוק אותי.
עכשיו באדיסון: פסטיבל מנות אביב פרחוניות
*הכותב היה אורח המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת