אף פעם לא הבנתי את הקונספט של לא להתמלא מהלחם. אני אוהבת לחם. במיוחד כשהוא פוקאצ'ה משוחה בשמן זית, זרועה בגרגירי מלח גס וחמה מהטאבון. ובמיוחד כשלידה נחים להם בבטחה זיתים, שיני שום קונפי ואיולי משובח. האמת היא, שבניגוד לשאר היקום שמתהדר בקיבה נפרדת לקינוחים, לי יש קיבה נפרדת ללחם ופירה. אבל, כיוון שביליתי כמה שנים בפקולטה למדעי הדשא באוניברסיטת ת"א, למדתי שכל תזה מחייבת אנטי-תזה שתסנטז את כל הטיעון ולכן הצטיידתי בחובב בשר, שלא לומר אוהב, שלא לומר מסמפט פלוס-פלוס. כה חובב הוא, שבדרך כלל הוא מעדיף שידיים זרות לא יגעו לו בסטייק ושיעבור מינימום זמן בין הקצב הקבוע שלו למחבת הגריל. וכן, שיהיה מידיום-רייר בבקשה.
כשמאבק האיתנים הזה בין החלבונים לפחמימות מלווה אותנו כל הדרך לנס ציונה, הגענו לטוקופיה, מסעדת השף הכשרה של קובי דלל, שגאה לציין 9 שנות קיום וכמעט שנה וחצי של חזרה קולינארית בתשובה, שהתבררה כמוצלחת ובעיקר כמאפשרת לשף לנהל חיי משפחה תקינים. המקום, כך מתברר, מציע דיל אפקטיבי גם בשעות הערב, כך שבמחיר המנה העיקרית תקבלו גם את הפוקאצ'ה המצוינת (בכל מובן) לעיל ומנה ראשונה לבחירתכם. אנחנו חרגנו מהדיל ודגמנו לנו כמעט את כל תפריט הראשונות ובשורה התחתונה, רשמו לפניכם את מקלות הכבש העטופים בצק פריך ומוגשים על סלט עגבניות ולימון כבוש ברוטב טחינה לבנה, את פטה הכבד הטוב שלצידו ריבת בצל קלאסית, את החציל הקלוי והכנפיים בסצ'ואן שהיו אף הם אפקטיביים וטעימים, וכמובן שמבחינתי הפלוס של כולם היה שאפשר היה ללוות אותם עם פוקאצ'ה מהבילה.
אחרי שקיבלתי את אזהרת ה"אל תתמלאי מהפוקאצ'ה" המסורתית ופצחתי בנאום לאומה על האפליה השיטתית והמחפירה נגד חלק משמעותי מאבות המזון, הגיעו העיקריות. סטייק אנטרקוט במשקל קליל של
בין אם התמלאנו מהפחמימות או מהחלבונים, הגענו לשלב הקינוחים בלי אוויר ובלי קיבה נפרדת כמקובל. ואף על פי כן, פונדנט שוקולד מריר (36 ₪) הוא מהקינוחים שבהחלט שומרים על איכותם גם בוורסיה הכשרה וכך גם עוגת ביסקוויטים מצופה גנאש שוקולד מבריק (28 ₪).
הקרב היה צמוד. לא ממש ברור מי ניצח. מה שברור שמהפוקאצ'ה ומהאנטרקוט לא נשארו שרידים בשטח שיספרו את הסיפור.
*הכותבת היתה אורחת המסעדה.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של איילת טריאסט
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת